Suomi
Gamereactor
arviot
Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1

Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 kannattaa ostaa vain äärimmäisessä hädässä

Solid Snake, Big Boss ja kumppanit uudessa kokoelmassa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Vuonna 1987 Hideo Kojima käsikirjoitti, tuotti ja kehitti pelin Metal Gear. Ja siitä se sitten lähti. Aikaa myöten julkaisija Konami muuttui ahneeksi, mikä johti Konamin ja Kojiman välirikkoon. Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 on ennen kaikkea hahmotettavissa Konamin ahneuden linssin läpi.

Master Collection Vol. 1 sisältää viisi peliä: Metal Gear, Metal Gear 2: Solid Snake, Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty ja Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Kokoelman rakenne on epäonnistunut. Kahdella ensimmäisellä pelillä on oma sijansa aloitussivulla, kun taas loput kolme avataan näkyviin erikseen.

Pelien aloitusvalikot ovat siistit, joskin kankeat. Pelien ohella mukana on animaatioita, soundtrackejä, ohjekirjoja ja niin edelleen. On helppoa huomata, että kyse on vain satunnaisesta tauhkasta. Mukana on selkeitä puutteita. Esimerkiksi Nintendo Gamecuben uusintaversio Metal Gear Solid: The Twin Snakes puuttuu. Ja missä on PSP:n Peace Walker, jonka tarina on kytköksissä Snake Eateriin? Peace Walker oli mukana vuoden 2013 Legacy Collectionissa.

Tämä on mainos:

Itse peleistä ei ole paljoakaan sanottavaa. Alkuperäinen Metal Gear Solid vuodelta 1998 on edelleen mahtava. Elokuvallinen tarina käsittelee päivänpoliittisia teemoja, ja vaihteleva pelattavuus yhdistää toimintaa, hiiviskelyä ja pulmailua. Tarina itsessään on niin älykäs, viileä, hyvin kirjoitettu ja naurettava, että oksat pois.

Ensimmäiset kaksi Metal Gearia ovat pakollisia osia kokoelmassa, mutta muuta sanottavaa niistä ei ole. Solid-kolmikolle ei puolestaan ole tehty yhtään mitään pelien modernisoimiseksi. Ensimmäinen Solid on 30 fps ja 1080p, kun taas ne kaksi muuta ovat samat kuin vuoden 2011 HD Collectionissa, eli siis 1080p ja yrittävät saavuttaa 60 fps. Nintendo Switchin versio rullaa kädessä pidellen 720p ja 30 fps, mutta isolla ruudulla sitten HD-tasolla.

Kyse ei siis ole remasteroiduista versioista. Mukana olisi pitänyt olla 4K-tuki, ja tasainen sekä korkeampi ruudunpäivitys. Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 onkin siis hyvässä kunnossa oleva historiallinen asiakirja, eikä muuta.

Jos siis hyllyssä on jo 12 vuotta vanha HD Collection tai 10 vuotta vanha Legacy Collection, ei tätä uutta kokoelmaa kannata hankkia. Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 on epätäydellinen kokoelma pelejä, joita ei ole remasteroitu. Siitä paistaa ennen kaikkea julkaisijansa ahneus.

Tämä on mainos:
Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Mukana kolme ajatonta klassikkoa
-
Ahne, epätäydellinen, sotkuinen esitystapa, ei lainkaan tukea 4K:lle tai 60 fps:lle
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä