Suomi
Gamereactor
artikkelit

Microsoft E3 2015: Kaikki tärkeimmät julkistukset

Kaikki suurimmat uutiset ja paljastukset Xboxin E3 2015 -lehdistötilaisuudesta yhdessä kätevässä listassa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Microsoft potkaisi lehdistötilaisuutensa käyntiin suurimmalla pelisarjallaan. Halo 5: Guardians tykitti estradille neljän pelaajan yhteistyöpelimuodon sekä uuden massiivisen 24-pelaajan moninpelimuodon nimeltään Warzone.

Sitten Xbox Onelle oli tiedossa uuden yksinoikeuspelin paljastus. Recore on Megamanin luojana tunnetun Keiji Inafunen uuden studion Comceptin käsialaa, ja se on tulossa joskus ensi vuonna. Pelikuvaa ei vielä nähty, mutta robotteja vilisevä elokuvallinen traileri antoi varovaisen positiivisen kuvan uutuudesta.

Seuraavaksi tiedossa oli useita julkaisupäiviä. Rise of the Tomb Raider ilmestyy 10. marraskuuta, mutta sitä ennen kauppoihin ehtii Forza Motorsport 6 jo 15. syyskuuta. Molemmat ovat Xbox One -yksinoikeuksia.

Samoin ovat tietysti myös Gear of War -uutuudet. Ensimmäinen sarjan peli täyttää 10 vuotta ja sen kunniaksi kauppoihin saapuu Gears of War: Ultimate Edition, joka päivittää sen 1080p/60fps-loistoon 25. elokuuta. Sen moninpeliä pääsee kokeilemaan jo tällä viikolla avoimessa betatestissä.

Tämä on mainos:

Elokuussa päästään elämään pelihistoriaa uudestaan myös Raren uudessa pelikokoelmassa. Rare Replay Collection kokoaa yhteen peräti 30 studion klassikkoa vuosien varrelta yhteen pakettiin, joka ilmestyy 4. elokuuta.

Värikästä menoa oli luvassa myös seuraavassa paljastuksessa. Sea of Thieves on uusi verkkomoninpeliin painottuva merirosvoseikkailu, joka ilmestyy Windows 10:lle ja Xbox Onelle. Se ilmestyy joskus 2016 aikana, samoin kuin myös uusi peli Ion, josta nähtiin vain erittäin epäselvä teaser-traileri.

Suurin uutuuspeli tilaisuudessa oli eittämättä Gears of War 4, joka nimi on typistetty yksinkertaisesti Gears 4:ksi. Pelistä nähtiin ensimmäistä kertaa pelikuvaa, ja se oli kieltämättä erittäin näyttävää. Kauppoihin se ehtii kuitenkin vasta ensi vuoden loppupuolella.

Koko pressitapahtuman päähuomion varasti kuitenkin taaksepäin yhteensopivuuden lisääminen Xbox Onelle. Se ei koske aivan kaikkia Xbox 360:n pelejä, mutta yli 100 nimekettä luvattiin toimivan Xbox Onelle ensi talveen mennessä. Toimintoa saattaa päästä testaamaan jo kesällä sen saapuessa osalle Xbox Live Preview-ohjelman jäsenistä.

Tämä on mainos:

Toinen mukava uusi ominaisuus Xboxilla on eräänlainen Early Access -ohjelma, jonka avulla pelikehittäjät voivat tarjota pelejään testiin ilmaiseksi ennen täyttä julkaisua. Ensimmäiset pelit, jotka käyttävät ohjelmaa, ovat Elite Dangerous ja DayZ.

Lehdistötilaisuudessa esiteltiin myös uusi ohjain Xbox Onelle. Eliteksi tituleerattu ohjain maksaa peräti 150 dollaria, mutta se on suunnattu "ammattilaiskäyttöön". Sen nappeja ja ohjaimia voi muokata kätevästi esimerkiksi sopimaan entistä paremmin taistelupeleihin.

Monialustapeleistä Microsoftilla ei ollut paljoa sanottavaa, mutta näiden suhteen The Division ja Fallout 4 nousivat eniten esille. The Divisionissa alkaa yksinoikeudellinen betatesti nimittäin jo joulukuussa. Itse pelihän ilmestyy 8. maaliskuuta. Fallout 4 taas tekee uraauurtavan liikkeen modien suhteen. Ensimmäistä kertaa PC:llä tehdyt modit ovat yhteensopivia ja siirrettävissä myös konsolille. Bethesda suunnittelee vastaavaa myös PS4:lle, mutta se on vahvistettu tällä haavaa vain Xbox Onelle.

Kaikki E3-messujen uutiset, trailerit ja ennakot löytyvät Gamereactorin teemasivulta täältä.

Microsoft E3 2015: Kaikki tärkeimmät julkistukset


Ladataan seuraavaa sisältöä