Suomi
Gamereactor
uutiset

Microsoft teki vaihtelevaa tulosta

Microsoft kuitenkin ylitti odotukset.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Microsoft on kertonut uusimmassa talouskatsauksessaan lokakuun, marraskuun ja joulukuun 2022 tuloksesta. Lukujen mukaan verrattuna vastaavaan aikaan vuonna 2021 PC-myynnit laskivat 16%, jolla on toki vaikutuksensa. Vehkeiden ("devices") myynti, kuten Surfacen ja Hololensin, laskivat 39% verrattuna vastaavaan aikaan vuonna 2021. Xbox ei sekään pärjännyt paljoa paremmin vehkeiden ja pelien myynnin osalta, sillä laskua oli 13% verrattuna vuoden 2021 vastaavaan aikaan. Game Passin tilaajien lukumäärä sen sijaan kasvoi, joskaan lukemia ei kerrottu.

Pilvipalvelinten ja Azuren tulos sen sijaan osoitti kasvua 18-31%. Niin ikään Office ja LinkedIn kasvoivat. Kaikkiaan Microsoftin tulot kasvoivat 2% verrattuna vuoden 2021 vastaavaan aikaan. Tämä on odotettua parempi, joten osakkeen arvo pomppasi 5%. Kaikkiaan Microsoftin voitto oli 16,4 miljardia dollaria lokakuun, marraskuun ja joulukuun muodostamana aikajaksona.

On muistettava, että vastaava aika vuonna 2021 oli Microsoftin historian paras, sillä PC- ja konsolivehkeitä meni kaupaksi ennätysmäärä.

Microsoft teki vaihtelevaa tulosta


Ladataan seuraavaa sisältöä