Suomi
ARTIKKELI - SPONSOROITUA SISäLTöä

Mikä onkaan Halon TV-sarja?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Halo täytti 20 vuotta 2021. Niin kauan on Master Chief puolustanut ihmiskuntaa ennen kaikkea Covenantia, mutta muitakin avaruuden uhkia, vastaan. Päähenkilö on tietenkin erittäin kuuluisa, mutta mitä hän olisikaan ilman rengasmaailmoja, joista koko sarja saa nimensä? Aina Master Chiefin ensiaskelista Halon rengasmaailmassa pelissä Halo: Combat Evolved asti oli selvää, että kyseessä on aivan omaa luokkaansa oleva pelikokemus. Hyvin käsikirjoitettu maailma ja tunne taisteluista vastoin kaikkia selviytymisen todennäköisyyksiä on jotain, mitä vain harvat pelit ovat kyenneet tarjoamaan. Alussa peliä kuvattiinkin uuden sukupolven Star Warsiksi niille, jotka ovat kasvaneet Master Chiefin parissa. Nyt ylipursimies on tehnyt siirtymän uuteen mediaan tähdittäen Steven Spielbergin tuottamaa suursarjaa yksinoikeudella Paramount+ -palvelussa. Ja matka on ollut melkoinen. Merkkipaalun juhlistamiseksi on aika katsoa, mikä teki Halon maailmasta niin vetoavan Paramountille ja Spielbergille.

On vaikeaa puhua Halosta sellaisena ilmiönä kuin millaiseksi se kasvoi mainitsematta ääniraitaa, joka on nykyisin se yksi kaikkein tunnetuimmista pelialalla. Se nostaa edelleen miljoonien pelaajien ihon kananlihalle. Halo on sarjana ollut aina etulinjassa teknisesti unohtamatta ulkoavaruuden maailmojen tutkimista, oikealla fysiikkamallinnuksella toimivia ajokkeja ja nokkelia vihollisia. Niin ikään pahiksista on tullut tunnettuja ja pidettyjä varsinkin samuraiden kaltaisten eliittien ollessa monien suosikkeja.

Kaikkea edellä mainittua tähdittää vielä poikkeuksellisen hyvä pelattavuus, ja näin on helppo todeta, miksi Halosta on tullut maailmanlaajuinen ilmiö. Master Chief on pelastanut palvelustoverinsa, taistelut avaruusolioiden kanssa, voittanut kovia pomovastuksia, suorittanut uskaliaita tekoja ja käyttäytynyt sankarin lailla kaiken aikaa. Halo: Combat Evolvedin jälkeen on julkaistu 15 peliä, ja kaikki ovat saavuttaneet hyviä arvosanoja. Viimeisin Halo Infinite julkaistiin vuoden 2021 lopulla.

HQ

Yksi asia aivan alussa - itse asiassa jo ennen ensimmäisen pelin julkaisua - vaikutti merkittävästi pelin maailmaan: kirjat. Nykyisin on saatavilla kokonaan oma maailmansa Halon kirjoja ja sarjakuvia, jotka sitovat kokonaisuuden yhteen, selventää eri osien toimintaa ja tekee Halon maailmasta niin elävän kuin se on. Tästä on ollut peleille suuri apu, koska näin on ollut runsaasti taustatarinaa ammennettavaksi. Niin on kirjojen ohella luotu eeppinen avaruusooppera. Kyse on oivasta tilaisuudesta kertoa jännittäviä tarinoita Halon maailmasta, ja kuinka Master Chief aikoo valloittaa uudenlaisen median.

Halo on ollut alusta saakka hyvin suosittu, ja jo vuonna 2001 alkoi olla puhetta elokuvasta. Tuohon aikaan projektissa oli mukana itse Peter Jackson, ja myöhemmin ohjat otti Steven Spielberg. Lukuisten käänteiden jälkeen elokuva muuntui TV-sarjaksi, joka takaa paremmat mahdollisuudet tarinan monipuoliseksi kehittämiseksi. Sarja aloitti hiljan Paramount+ -palvelussa, ja heti alussa tavataan Pablo Schreiberin esittämä Master Chief taistossa Covenantia vastaan.

Halon TV-sarja eroaa jonkin verran peleistä, ja on nimetty Silver Timelineksi. Tämän ansiosta kukaan ei tiedä varmaksi, mitä seuraavaksi tapahtuu, ja tarinaa on paranneltu sen sopimiseksi paremmin TV-muotoon. Kyseessä on todellakin Master Chiefin tarina hänen tehdessä jatkuvasti päätöksiä koskien niin omaa elämäänsä kuin itse tehtävääkin. Lisäksi opitaan lisää Spartan-soturien luomisesta ja heidän tekoälyavustajistaan, kuten Cortanasta. Pääasiallinen vihollinen on tietenkin Covenant, mutta kaikki ei suju ongelmitta UNSC:n sisälläkään puhumattakaan kaukaisten siirtokuntien kapinallisista ja piilotetuista tukikohdista. Niin ja unohtamatta niitä muita... ikonisia paikkoja. Kaikki vyörytetään ruudulle huippuluokan erikoistehosteilla ja suunnitelulla, jota on peleissä opittu odottamaan.

Mikäli haluat itse seurata Master Chiefin taistoa ihmiskunnan puolesta Paramount+ -palvelussa, ei se voisi olla helpompaa. Kaikki uudet asiakkaat saavat seitsemän päivän ilmaisen tilausjakson, ja näin pääsee katselemaan paitsi Haloa, myös kaikkea muuta, mitä suoratoistopalvelu tarjoaa. Jos on jo Game Pass Ultimaten tilaaja, on katsominen entistäkin helpompaa. Kun rekisteröityy Xboxin kautta, saa kokonaisen kuukauden Paramount+ -tilausta ilman lisäkuluja.

Mikä onkaan Halon TV-sarja?


Ladataan seuraavaa sisältöä