Suomi
Gamereactor
lifestyle

Miljoonat ihmiset käyttävät tekoälyä terapian sijaan

Ainakin AI-chatbot on kai ilmainen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Character.ai on kuin ChatGPT, paitsi että sen sijaan, että yhdistäisit sinut nimettömään bottiin, tämän tekniikan avulla voit puhua suosikki-ihmistesi kanssa, sekä kuvitteellisten että ei-kuvitteellisten. Harry Potter, Super Mario, Beyoncé ja muut ovat saatavilla sivustolla.

Mutta yhtä bottia käytetään enemmän kuin mitään muuta, ja se on psykologihahmo. Ilmeisesti puhumalla tämän botin kanssa voit etsiä vastauksia kaikkiin elämän ongelmiin. BBC: n mukaan psykologille on jaettu yhteensä 78 miljoonaa viestiä.

"En koskaan tarkoittanut, että siitä tulisi suosittu, en koskaan tarkoittanut sitä muiden ihmisten etsittäväksi tai käytettäväksi työkaluna", sanoi Sam Zaia, mies psykologin takana. "Sitten aloin saada paljon viestejä ihmisiltä, jotka sanoivat, että se oli vaikuttanut heihin todella positiivisesti ja käyttivät sitä lohdutuksen lähteenä."

Zaia loi botin, jotta hänellä olisi joku tai jotain, jolle puhua, kun hänen ystävänsä olivat kiireisiä. En ole täysin varma, onko hyvä, että tämä on olemassa, vai onko se uskomattoman surullinen asia, kun otetaan huomioon, mitä se tarkoittaa laajemmalle yhteiskunnalle ja henkiselle tilalle, jossa me kaikki olemme.

Tämä on mainos:

Mitä mieltä sinä olet?

Miljoonat ihmiset käyttävät tekoälyä terapian sijaan


Ladataan seuraavaa sisältöä