Suomi
Gamereactor
arviot
Minecraft Dungeons

Minecraft Dungeons

Millainen onkaan kulmikas Minecraft luolastossa kavereiden kanssa?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Mikäli sellaiset pelit kuin Baldur's Gate: Dark Alliance, Victor Vran ja Diablo ovat rakkaita, tuntuu Minecraft Dungeons heti kotoisalta. Kulmikkaan ulkomuodon ei kannata antaa hämätä, sillä kyseessä on ihan oikea, omilla jaloillaan seisova itsenäinen teos, ja ideana on lähteä kavereiden kanssa keräämään "loottia" ja voittamaan pahiksia yhdessä. Taustalla on kaiken yhteen punova tarina, joka kertoo väärinymmärretyn Arch Illagerin tarinan. Hän löytää voimakkaan esineen, ja ryhtyy käyttämään sitä pahuuksiin.

Tarina on kuitenkin vain löyhä motivaatio lähteä kavereiden kanssa seikkailemaan, ja vain hyvin harvoin pelaajan toimilla on vaikutusta tarinan kulkuun. Tärkeintä on pitää hauskaa yhdessä, ja Minecraft Dungeons tukee moninpeliä niin paikallisesti kuin verkossakin. Hieman erikoisempaa on, että peli tukee myös paikallisesti eri käyttäjäprofiileita. Moinen tulee kysymykseen lähinnä saavutusten metsästäjille.

Jokainen valitsee oman hahmonsa, ja kaikki ovat ulkomuotoa lukuun ottamatta samanlaisia. Kaikki on suunniteltu fantasiakliseitä kunnioittaen Minecraftin tyyliin. Myös Minecraftin Steve on pelattavana hahmona. Se varsinainen pelimaailma on hyvin laatikkoinen, joka luo kokonaisuudelle omintakeisen tyylin. Minecraftin primitiivinen ulkomuoto kohtaa korkean resoluution.

Tämä on mainos:

Omintakeinen tyyli tekee ajoittain ympäristöistä vaikeamman hahmottaa. Lisäksi satunnaisesti muotoutuvat kentät aiheuttavat sen, ettei pelaaminen ole aina selvää. Joskus kentän lopussa on paljon hyvää roinaa, kun taas joskus ei mitään.

Minecraft DungeonsMinecraft Dungeons

Pääasiassa maailma on hyvin suunniteltu, ja jokaisessa alueessa on oma erottuva teemansa. Varautua kannattaa siis esimerkiksi laavaan, luoliin, soihin ja kurpitsapeltoihin. Alueet ovat toki väärällään vihollisia, ja usein ne ovat tuttuja Minecraftin pelaajille. Mojang on tehnyt työtä saadakseen kokonaisuuden helposti lähestyttäväksi, ja juuri tässä peli parhaiten onnistuu.

Kaikki on niin suoraviivaista, että pelaamaan pääsee vaivatta muutamassa minuutissa. Esimerkiksi lisää terveyttä palauttavia potion-pulloja ei tarvitse aina kylään saapuessa ostaa erikseen, vaan niitä on aina saatavilla rajaton määrä yhden napin takana. On silti huomioitava melkoisen pitkä cooldown-aika, joka tietenkin rajoittaa pelaajan käyttäytymistä.

Tämä on mainos:

Aseet ja varusteet saa vaihdettua rahaa vastaan yhdellä napinpainalluksella, ja samalla pelaaja saa takaisin näihin aseisiin ja varusteisiin käyttämänsä kokemuspisteet. Näin sitä uskaltaa aina kokeilla jotain uutta esinettä. Lisäksi odotusaika on minimoitu, kun pelikaverit viettävät aikaansa valikoissa paikallisesti pelattaessa.

Minecraft DungeonsMinecraft Dungeons

Koska kaikki hahmot toimivat samalla tavalla, erottavat varusteet ne toisistaan. Onkin hyvä idea miettiä hieman kavereiden kanssa, mitä kukin laittaa päälle. Mukaan tarvitaan ainakin parantaja ja kaukaa hyökkäyksiä heittelevä pelaaja. Onneksi tavaroiden ja kykyjen optimointi on helppoa valikoissa, ja yhdistelemällä saa aikaan mielenkiintoista jälkeä.

Ennen jokaista kenttää peli suosittelee vaikeustasoa, jolla kannattaisi pelata. Noin yleisesti vaikuttaa siltä, että suositus on helpon suuntaan. Vaikeammalla tasolla pelaaminen on hauskempaa, ja pahiksilta putoaa parempaa roinaa. Ja pelin läpäisyn jälkeen aukeaa kokonaan uusia vaikeustasoja. Minecraft Dungeons tuleekin läpäistyä pari kertaa, ja sen jälkeen mukaan saattaa hyvinkin tulla kokenut pelikaveri ottamaan mittaa niistä kovemmista vaikeustasoista.

Minecraft Dungeons

Minecraft Dungeonsin paras ominaisuus on samalla se pahin: viimeisen päälle optimoitu pelikokemus. Toisaalta monet pelinkehittäjät saisivat ottaa tästä oppia, mutta samaan aikaan Minecraft Dungeonsista jää kaipaamaan hieman enemmän syvyyttä. Peli olisi hyötynyt tarkemmin rajatuista hahmoluokista ja erikoiskyvyistä.

Kokonaisuutena Minecraft Dungeons on mukava yllätys. Seikkailu toimii itsenäisenä teoksena, ja on parhaimmillaan kavereiden kanssa pelattuna. Kyseessä ei ole mestariteos, mutta sen parissa viihtynevät silti kaikki.

HQ
Minecraft Dungeons
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Valikot, yhdessä pelaaminen, yleinen suunnittelu, pomotaistot, paikallinen moninpeli, kestää monta läpipeluukertaa
-
Tavallinen vaikeustaso turhan helppo, liiankin virtaviivaistettu, joskus epäselvä grafiikka
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä