Suomi
Gamereactor
artikkelit
FIFA 18

Mitä kaikkea FIFA 18 tarjoaa?

Tätä on luvassa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

FIFA 18 on tulossa 29. syyskuuta. Electronic Artsin mukaan FIFA 17 oli siirtymäpeli: ensimmäinen Frostbite-moottorille rakennettu FIFA, ja vasta tänä vuonna kehittäjät ovat voineet ottaa kaiken irti uudesta moottorista. Tätä kaikkea on tulossa PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle.

Demo, julkaisupäivä ja erilaiset versiot

EA Sports ei ole vielä ilmoittanut FIFA 18:n pelattavan demon julkaisuajankohtaa, mutta Xboxin kauppapaikan mukaan demon pitäisi saapua 15. syyskuuta. Itse peli puolestaan julkaistaan 29. syyskuuta Nintendo Switchille, PC:lle, PS3:lle, PS4:lle, Xbox 360:lle ja Xbox Onelle.

FIFA 18 julkaistaan kolmena erilaisena versiona, jotka ovat seuraavat:
- Standard Editionissa tulee mukana Cristiano Ronaldo lainana viiteen FUT-peliin, jumbo gold -paketteja (yksi viikossa yli viiden viikon ajaksi) ja kahdeksan FUT Special Edition -pakettia.
- Cristiano Ronaldo Editionilla pääsee peliin käsiksi kolme päivää etuajassa, saa Cristiano Ronaldon lainana viiteen FUT-peliin, 20 premium jumbo gold -pakettia (yksi viikossa yli 20 viikon ajaksi) ja kahdeksan FUT Special Edition -pakettia.
- Icon Editionilla pääsee peliin käsiksi kolme päivää etuajassa, saa Cristiano Ronaldon lainana viiteen FUT-peliin, 40 premium jumbo gold -pakettia (kaksi viikossa yli 20 viikon ajaksi), 20 pelaajapakettia viikon joukkueesta (yksi viikon joukkueen pelaaja lainana kolmeen peliin yli 20 viikon ajan), ja kahdeksan FUT Special Edition -pakettia.

Tämä on mainos:
HQ
FIFA 18FIFA 18FIFA 18

Cristiano Ronaldon panos

Portugalilainen Real Madridin pelaaja Cristiano Ronaldo on kansikuvapoikana FIFA 18:ssa. Mies osallistui EA Sportsin liikkeenkaappausprosessiin, joka kuulemma on vaikuttanut lopulliseen peliin asti. Cristiano Ronaldo on myös yksi Journey-pelitilan tähdistä, ja on siten suorassa vuorovaikutuksessa Alex Hunterin kanssa.

Tämä on mainos:

Journeyn toinen kausi

FIFAn tarinatila Journey otettiin hyvin vastaan FIFA 17:ssä, ja tänä vuonna pelaava kansa pääsee seuraamaan Alex Hunterin uran toista kautta. Premier Leaguen jälkeen Hunter on nyt lähtenyt ulkomaille, ja valittavana ovat ainakin Real Madrid, Atletico Madrid, Paris Saint Germain ja LA Galaxy.

Tulossa on elokuvallisia jaksoja, ja pelaajat pääsevät puheisiin useiden eri hahmojen kanssa. Mukana on myös oikeita staroja, kuten Cristiano Ronaldo, Antoine Griezmann, Thierry Henry, Dele Alli, Rio Ferdinand, Thomas Müller ja James Harden.

Journeyssa on mukana uusia vaihtoehtoja, kuten lyhytaikaiset tavoitteet, mahdollisuus pelata lyhyempiä kappaleita toisten kanssa, uudet Hunterin yksilöintimahdollisuudet ja jopa kahden pelaajan yhteistyömahdollisuus.

HQ
FIFA 18FIFA 18FIFA 18

FIFA Ultimate Team

FIFAn suosituin pelimuoto Ultimate Team tekee paluun, ja on mukana myös Nintendo Switchillä. Uusi lisäys on Icons, joka lisää klassisia pelaajia omaan FUT-joukkueeseen. Toiminto oli jo mukana Xbox-konsoleilla, mutta yksinoikeussopimuksen rauettua ne tulevat myös PC:lle, PS4:lle ja Nintendo Switchille. Ikonisista pelaajista on mukana erilaisia versioita erilaisilla kyvyillä ja ulkomuodoilla riippuen inspiroidusta aikakaudesta. Mukana ovat ainakin Maradona, Michael Owen, Ronaldo, Pele, Ronaldinho ja Rio Ferdinand.

Uutta on yksinpelimuoto Squad Battles. Näyttää siltä, että pelaajat voivat haastaa toisten pelaajien tekoälyn ohjastamia joukkueita. Nämä tiimit voivat olla ammattilaispelaajien muodostamia, koostua kaikkein parhaimmista FIFA-pelaajista, ja joiden suoritus vaikuttaa uuteen verkkosijoitukseen eli rankingiin.

Career Mode

Eräs FIFAn vanhimmista pelimuodoista on uratila, ja se on edelleen suosittu. Suurin muutos liittyy Frostbite-moottoriin, jonka avulla EA Sports pystyy lisäämään mukaan elokuvallisia jaksoja. Osa näistä on interaktiivisia, ja osaa taas vain katsellaan.

Pelaajien siirroista neuvoteltaessa pääsee nyt osallistumaan valmentajien, agenttien ja pelaajien menoon mukaan. Pelaava kansa voi tehdä ehdotuksia, vastatarjouksia, ja neuvotella arvoista. Useat urahetket esitetään elokuvallisilla tavoilla. Näitä ovat muun muassa pelaajien palkkaaminen, parhaan pelaajan palkinnot ja tittelien voittaminen.

Tärkeä osa uratilaa on oleva nuorien pelaajien johtaminen. FIFA 18:ssa on oleva yli 15 uutta Skill Gamesia, joka tarkoittaa käytännössä harjoittelua uratilaa varten. Nyt pelaava kansa voi luoda omia erityisiä harjoitteluohjelmia, jotka voi asettaa tietylle pelaajalle tai pelaajaryhmille (esimerkiksi puolustajille).

FIFA 18FIFA 18
FIFA 18FIFA 18

Stadionien uusi tunnelma

FIFA 18:ssa on oleva mukana uusia stadioneita, mutta tärkeintä on EA Sportsin tapa luoda Frostbite-moottorilla uudenlainen dynaaminen tunnelma. Mukana on uusia elementtejä, kuten ambulansseja, mutta mielenkiintoisin on silti fanien käyttäytyminen.

Kannattajilla on uusia keinoja juhlia tehtyjä maaleja. Ennen otteluita näkyy useita erilaisia uusia tehosteita ja koreografioita, jotka ovat omanlaisiaan jokaisella alueella. Esimerkiksi Argentiinassa näkyy sellaisia bannereita ja lippuja, joita ei näy lainkaan Englannissa. Tärkeimmissä otteluissa on oleva aivan erityinen tunnelma ennen, aikana ja jälkeen matsin.

Paremmat liikeanimaatiot

EA Sportsin mukaan uusi teknologia tarjoaa "pelisarjan historian merkittävimmän pelillisen innovaation". Täyttä varmuutta tästä ei vielä ole, mutta ilmeisesti uusi teknologia mahdollistaa aiempaa persoonallisempien animaatioiden tekemisen. Tällä tavalla kuuluisat pelaajat eroavat toisistaan aiempaa selkeämmin.

Pallolla kikkailu on kokenut muutoksia. Mukana on toki uudenlaisia liikeanimaatioita, ja taitoliikkeitä tehdään oikealla tatilla. Pallon kuljetus toimii aiempaa sulavammin, joka mahdollistaa nopeammat suunnan ja nopeuden vaihdot. Pelaajien henkilökohtaiset ominaisuudet vaikuttavat nähtyihin animaatioihin.

HQ
FIFA 18FIFA 18FIFA 18

Switch-versio

Tänä vuonna Nintendo Switchille julkaistaan ensimmäinen FIFA, joka on hieman erilainen kuin muilla alustoilla. Switch-versio ei käytä Frostbitea moottorina, joten siinä ei ole joitakin PC:llä, PS4:llä ja Xbox Onella nähtäviä ominaisuuksia. Journey, uusittu stadion-tunnelma, ja uratilan elokuvalliset jaksot eivät ole mukana Switchillä, PS3:lla tai Xbox 360:llä.

Kuitenkaan Switch-versio ei tunnu köyhän miehen versiolta. Peli rullaa hyvin, ja suurin osa pelillisistä toiminnoista on mukana. Hyöty kannettavuudesta otetaan irti. Isolla ruudulla pelatessa taso on 1080p ja 60 fps, kannettavassa muodossa taas 720p ja 60 fps.

FIFA 18 julkaistaan 29. syyskuuta Nintendo Switchille, PC:lle, PS3:lle, PS4:lle, Xbox 360:lle ja Xbox Onelle.

Nintendo Switch -haastattelu

HQ

Samuel Rivera Silva haastattelussa

HQ
FIFA 18FIFA 18
FIFA 18FIFA 18
FIFA 18FIFA 18FIFA 18
FIFA 18FIFA 18FIFA 18

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Msdossary voitti FIFA eWorld Cupin

Msdossary voitti FIFA eWorld Cupin

ESPORTS. Kirjoittaja Markus Hirsilä

20 miljoonaa pelaajaa koetti onneaan, joista 32 sai kutsun Lontoon O2:hteen kisaamaan FIFA eWorld Cupin mestaruudesta. 32 karsiutui kahteen: Mosaad "Msdossary" Aldossary...Ladataan seuraavaa sisältöä