Suomi
Gamereactor
arviot
MLB The Show 21

MLB The Show 21

Sonyn San Diego Studios pelaa palloa niin Playstationilla kuin Xboxillakin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Baseball-kausi on käynnissä Yhdysvalloissa, ja perinteiseen malliin vuosipainos pelistä MLB The Show seuraa perässä. Nyt peli saapuu myös Xboxille oltuaan tähän asti peräti 15 vuotta Playstationin yksinoikeutena.

Baseball on selvästi se vähemmän suosittu urheilulaji Euroopassa, mutta videopelit ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina salakavalasti. Osasyynä tähän on MLB The Show -pelien visuaalinen ilme, eikä MLB The Show 21 todellakaan tuota pettymystä grafiikan osalta. Ero konsolisukupolvelta toiselle siirryttäessä ei ole enää niin iso kuin joskus aiemmin, mutta eron silti huomaa. Sitä paitsi mukana on sata uutta liikeanimaatiota.

MLB The Show 21

Toisin kuin monissa muissa urheilupeleissä, San Diego Studios on ottanut tavaksi tarjota joka vuosi uutta sisältöä. Ja sisältö on jotain aivan muuta luokkaa kuin mihin pelaajat ovat tottuneet esimerkiksi FIFAssa ja Maddenissa. Ja eurooppalaisia silmällä pitäen nyt on aiempaa enemmän keskitytty yksinpeliin ja pelimuotoihin, joihin ei vaadita verkkoyhteyttä. Näin ollen yhteysongelmien määrä vähenee automaattisesti. Vielä viime vuonna yhteysongelmat hankaloittivat suuresti joidenkin haasteiden tekemistä, sillä verkkoviive Atlantin toiselle puolelle teki elämästä huomattavan hankalaa. Nyt suurimman osan haasteista voi suorittaa yksinpelissä.

Tämä on mainos:

Iso osuus kokonaisuudessa on Diamond Dynasty, joka vastaa EA:n urheilupelien Ultimate Teamia. Suurin ero Diamond Dynastyn ja EA:n Ultimate Teamin välillä on, että on paljon helpompaa luoda oma joukkue ilman tarvetta käyttää oikeaa rahaa. Tarjolla on runsaasti avattavia kortteja, virtuaalista valuuttaa ja haasteita tehtäväksi. Näin ollen sen oman kilpailukykyisen joukkueen pystyy luomaan ilman mikromaksuihin turvautumista. Ja jos haluaa mikromaksuihin sijoittaa, voi ostaa suoraan haluamansa pelaajan ilman pakkoa ostaa loot-laatikoita pelkällä mahdollisuudella saada haluamansa pelaaja. Tämä ominaisuus on aina ollut pelisarjan parhaita.

MLB The Show 21

Uusia pelimuotoja ei juurikaan ole, eikä muitakaan uusia ominaisuuksia edellisen vuoden painokseen verrattuna. Mutta Playstation 5 ja Xbox Series X (ja S) -versioihin on lisätty mahdollisuus rakentaa oma stadion. Mahdollisuus rakennella yksityiskohtaisesti se oma stadion alusta asti tekee pelikokemuksesta selvästi henkilökohtaisemman. Ominaisuutta varmasti kehitetään jatkossakin.

MLB The Show 21
Tämä on mainos:

Pelattavuuden osalta se tärkein lisäys on tarkka syöttömahdollisuus. Nimen mukaisesti syöttämisestä tulee aiempaa tarkempaa, joskin homman nimen oppimisessa kuluu oma aikansa. Pelimekaniikka on hieman samanlainen kuin 2K Gamesin PGA Tour -golfailussa, jossa vaaditaan analogitatin tarkkaa käyttöä hyvän syötön tekemiseen. En ole hyvä baseballin pelaaja, mutta kokemus PGA Tour -pelien parissa auttoi saamaan syöttömekaniikasta nopeasti kiinni. Nyt kun vielä oppisi osumaan lyöjänä siihen palloon...

MLB The Show 21

MLB The Show ei ota ainakaan takapakkia sarjan aiempiin osiin verrattuna. Huolimatta julkaisun yhteydessä ilmenneistä ajoittaisista yhteysongelmista pelin tila vaikuttaa hyvältä. Kyseessä onkin se paras baseball-peli, joka tällä hetkellä on saatavilla. Sitä paitsi peli on saatavilla heti julkaisussaan Xbox Game Passissa, joten palvelun tilaajilla ei ole mitään syytä olla kokeilematta menoa. Ja vaikka ei baseballin fani olisikaan, saattaa peliin silti tykästyä.

MLB The Show 21
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Hyvä pelattavuus, kaunis grafiikka, paljon sisältöä
-
Ajoittaiset bugit
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä