Suomi
Gamereactor
arviot
Monster Hunter Generations

Monster Hunter Generations

Turhia riskejä ei oteta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Monster Hunter -sarjalla on vakiintunut kannattajakuntansa ja syytä onkin, koska yksinpelaajalle hirviöiden metsästyksellä ei ole paljoakaan annettavaa. Uusimmalla Monster Hunter Generationsilla on kaikki edellytykset hienolle toimintapelikokemukselle. Siinä on hienostunut tavaroiden rakentelutoiminto, erilaisia hahmoluokkia ja mikä tärkeintä: sarjalle intohimoisesti omistautunut pelaajayhteisö. Tämä kaikki yhdessä tekee uusimmasta Monster Hunterista hyvä aloituspelin uusille tulokkaille.

Monster Hunter Generations on toimintaroolipeli, jossa metsästäjänä autetaan lähialueiden kyliä heidän erilaisissa ongelmissaan. Pulmat vaihtelevat roinan keräämisestä aina vaarallisten hirviöiden metsästykseen saakka. Siinä sivussa kootaan hedelmiä, sieniä ja marjoja, tai vaikka kalastetaan ja pyydystetään hyönteisiä. Kaikkiaan tekemisen määrä on huima Monster Hunter Generationsissa. Pelissä on neljä eri kylää, joista jokaisella on omat tehtävänsä ja metsästysalueensa. Tähän päälle mukana on vielä verkosta saatavat tehtävät. Tekemisen puute ei siis pääse iskemään.

Erilaisten pelityylien lukumäärä on pysynyt samana sitten Monster Hunter 4 Ultimaten. Perinteisempää linjaa edustavat miekka ja kilpi sekä vasara ja tuplatikarit. Eksoottisempaa vivahdetta tuovat mukaan metsästyssarvi, Insect Glaive ja Gunlance. Jokaiselle luulisi riittävän mieleisensä yhteensä 14 erilaisen aseen valikoimasta. Varusteiden valinta on pääasiassa makuasia. Samaan aikaan on muistettava, etteivät kaikki aseet tuota samanlaisia tuloksia. Monster Hunter Generationsin lisäys on nimeltään Hunter Arts, joka on ylimääräinen aktiivinen kyky. Lisäys antaa jonkin selvän edun taistelussa, kuten esimerkiksi massiivista vahinkoa tekevän hyökkäyksen, lyhytaikaisen menetetyn energian palautumisen tai metsästäjään kohdistuvien hyökkäysten väistämisen. Saadakseen Hunter Artsin käyttöön täytyy ensin vahingoittaa hirviöitä energiamittariin ytyä keräten.

Ilmataisteluissa on puolestaan otettu selkeä askel taaksepäin. Pelattavissa alueissa on harvemmin enää yhtä paljon ilmatilaa kuin ennen, eikä kiipeilläkään juuri tarvitse. Onneksi mukana on silti useitakin kielekkeitä ja muuta maastoa, joiden avulla pystyy tekemään paljon tuhoa aiheuttavia hyökkäyksiä tilanteen salliessa. Suurikokoisemmilla hirviöillä ratsastaminen näyttää säilyneen muuttumattomana.

Tämä on mainos:

Monster Hunter Generationsissa yhdestä neljään pelaajaa pääsee metsästelemään yhdessä. Vaihtoehtoisesti soolona mukaansa voi ottaa kaksi palico-kissaa, tai sitten lainata kahden pelikaverin otuksia omaan käyttöön. Metsästämään voi jopa lähteä itse palico-kissana, kunhan ensin on suorittanut pelin alkuvaiheen tehtävät.

HQ

Generations laittaa 3DS:n suorituskyvyn koetukselle. Suurimpia hirviöitä kohdatessa on selvää, ettei teknologia pysy aivan perässä. Kehittäjät ovat selvästi tehneet paljon työtä saadakseen tästä kannettavasta pelistä sujuvan, mutta ehkäpä Monster Hunter Generations olisi ansainnut parempaa. Graafisesti jälki näyttää käytännössä samalta kuin edellisessä Monster Hunter 4 Ultimatessa. Toisin sanoen tekniikan rajoitukset ovat jo nähtävissä, mutta samalla latausajat on pystytty pitämään siedettävissä rajoissa.

Monster Hunter Generations rakentaa edeltäjiensä luomalle pohjalle hioen tuttua kaavaa entisestään. Parannuksista huolimatta kokonaisuudessa on ongelmia, joita ei voi ohittaa olankohautuksella: hankalasti käytettävä kamera, sekavat valikot ja ennen kaikkea itseään toistava pelattavuus. Nautimme olostamme hirviöitä metsästellessä, mutta silti uudistuksia olisi voinut olla enemmänkin.

Tämä on mainos:
HQ
HQ
Monster Hunter GenerationsMonster Hunter GenerationsMonster Hunter GenerationsMonster Hunter Generations
Monster Hunter GenerationsMonster Hunter Generations
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hunter Arts, addiktoiva pelattavuus, kissana pelaaminen on hauska lisä
-
ei juuri uudistuksia, ohjaus ei ole aivan tilanteen tasalla
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä