Suomi
Gamereactor
arviot
Monster Hunter Now

Monster Hunter Now tekee mobilipelaamisesta taas hauskaa

Pokémon Go oli iso juttu, ja nyt tulee Monster Hunter Now.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Monster Hunter NowMonster Hunter NowMonster Hunter Now

Vuonna 2016 New Yorkin Central Park oli väärällään Pokémon Go'n pelaajia. Muuallakin maailmassa Pokémon Go oli iso juttu, ja vielä nytkin pelaajia on 80 miljoonaa. Capcomin Monster Hunter haluaa osansa villityksestä, ja nyt mobiilinen Monster Hunter Now on maailmalla. Kehittäjänä on sama kuin Pokémon Go'lla eli Niantic.

Peli alkaa selkeällä ja hieman liian pitkällä opastusosiolla. Kaikki tarpeellinen opetetaan turhan perusteellisesti. Tehtävänä on tappaa x määrä hirviöitä, tai kerätä y määrä esineitä. Alussa tavoitteena on saada kokemustasoa ylemmäksi ja kerätä tavaraa, jotta varusteita voisi päivittää. Hirviöiden kanssa ensikohtaamiset ovat helppoja, ja pieksänhän minä ne nopeasti painaen ruutua sormella useita kertoja. Ne isommat hirviöt ovatkin sitten haaste, joskaan sitä aitoa haastetta ei ole tullut vastaan. Ruutua painamalla hyökätään, ja sivulle heilauttamalla väistetään. Kunhan ase on riittävän hyvä, pärjää mukavasti. Tappelut ovat aikarajoitettuja, sillä hirviön kaatoon on aikaa 75 sekuntia.

Hirviöiden pieksännän ohessa keskiössä on myös omien varusteiden muokkaus ja parantelu. Kerätyillä tavaroilla voi päivittää ja jopa takoa uusia. Aseen tehoon kannattaa aina panostaa, sillä ne oikeasti vaikeat hirviöt alkavat ilmaantua kokemuksen karttuessa, ja silloin tarvitaan kovan luokan aseita ja haarniskoita. Joitakin erikoishyökkäyksiä on, mutta silti pelaaminen on juuri niin yksinkertaista kuin mobiilipeli mahdollistaa. Omalle hahmolle saa annettua nappia painamalla ensiapua, ja on sanottava, että pelimekaniikka olisi kaivannut hieman lisää syvyyttä.

Tämä on mainos:

Isoimmat hirviöt näkyvät maailmassa kartalla liikkuessa. AR-tilaan pääsee nappia painamalla, ja siellä ne sitten ovat. Hyvinhän tämä tila toimii, mutta parantamisen varaa on. Hirviöt leijuvat maanpinnan yläpuolella, mutta niiden liikuskelua on silti mukava seurata.

Pelin kartta on jaettu eri alueisiin, kuten metsään, suohon ja aavikkoon. Alueet itsessään ovat melko pieniä, joten pitkää samoilua niiden välillä ei kaivata. Kartta itsessään on melkoisen tylsän näköinen, mutta toisaalta kaikki karttamerkinnät ovat selkeitä. Kaikista hirviöistä on niin ikään mukana kattava tietosanakirja. Oikeassa maailmassa käyskentely Monster Hunter Now'n kanssa näyttää, miten peli on parhaimmillaan. Kävelyllä ollessa näkee kartalla merkin, ja siellä sitten taistellaan tai kaivetaan esiin jotain esinettä. Se on hienoa se.

Grafiikka on tyylikästä ja toimivaa, onhan kyseessä mobiilipeli. Ongelmia tulee kartan lataamisen hitaudessa, palvelimiin yhdistämisessä ja muutakin sellaista pientä. Peli ei kuitenkaan mene pilalle, ja se riittää. Monster Hunter Now on free-to-play, joten oikealla rahalla pääsee tekemään mikromaksuostoksia. En kuitenkaan kokenut moista tarpeelliseksi pelistä nauttimiseksi. Tavaraa kertyy tasaiseen tahtiin, eikä erillistä odotusaikaa ole.

Monster Hunter Now onnistuu tavoittamaan Monster Hunterin tunnelman, ja tekee sen mobiilipelin voimin tyylikkäästi ja viihdyttävästi. Mobiilipelaaminen on taas kivaa.

Tämä on mainos:
Monster Hunter NowMonster Hunter NowMonster Hunter NowMonster Hunter Now
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Viihdyttävä ja helppo pelata, hauska AR, mobiilipeliksi hieno idea, mikromaksut eivät tunnu pakotetuilta
-
Kartan tylsä suunnittelu, taistelut turhan yksinkertaisia
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä