Suomi
Gamereactor
arviot
Mortal Kombat 1

Mortal Kombat 1 on totisesti verinen

Netherrealmin uusin tappelupeli aloittaa tarinansa alusta ja on verisempi kuin koskaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Mortal Kombat 1 on jonkinlainen sarjan uudelleenkäynnistys, mutta ei sitten kuitenkaan. Tapahtumat alkavat siitä, mihin Mortal Kombat 11 lopetti. Liu Kangista on tullut jumalien jumala, ja maailmankaikkeus on muovattu uusiksi siten, että ihmisillä olisi hyvä olla. Moni asia on siis kääntynyt ympäri, ja tätä asetelmaa Netherrealm Studios hyödyntää. Kaikki tappelijat tuntuvat tuoreilta, koska ne ovat päivitettyjä versioita itsestään. Mileena, Rain ja Raiden ovat niin erilaisia, että tuntuvat kokonaan uusilta henkilöhahmoilta.

Mortal Kombat 1:n merkittävin vetonaula ovat Kameo Fighter -tappelijat. 15 lisähahmoa ovat valmiina loikkaamaan tappelun tuoksinaan napinpainalluksella, ja yhtä nopeasti he myös näyttämöltä häipyvät. Teoreettisesti tämä voisi muuttaa pelattavuutta merkittävästi, ja jopa pelisarjan veteraanina minun täytyi ensin lämmitellä muutama matsi.

Netherrealm Studios on virtaviivaistanut peliään onnistuneesti. Erilaisia palkkeja vahdittavaksi on vähemmän, iskuyhdistelmiä on helpompi suorittaa lennossa ja tappeluiden tempoa on lisätty. Liikeanimaatiot ovat sujuvia ja ruutu säntäilee 60 kuvan sekuntivauhtia Xbox Series X:llä, joten pelaaminen on nautinto.

Tämä on mainos:

Uusista ominaisuuksistaan huolimatta kyseessä on edelleen Mortal Kombat. Napit ovat paikoillaan, torjunta onnistuu omasta napistaan ja heitot toimivat aina. Harmillisesti ne Kameo Fighterit tuntuvat lähinnä kivalta pikkukikalta. Pelaajan on valittava oikea Kameo Fighter, jotta yhdistelmä olisi optimaalinen. Lisäksi tasapaino ei oikein tunnu olevan kohdallaan. Mukana on 15 vaihtoehtoa, ja esimerkiksi Kung Lao tuntui apurina liian tehokkaalta verrattuna Strykeriin. Kameo Fighter -mekaniikka tuntuukin vain ylimääräiseltä kikalta, joka ei välttämättä tuo mitään merkittävää lisää kokonaisuuteen. Ongelmaksi tätä ei kuitenkaan voi kutsua. Tappelut ovat sujuvia ja pelaajan hallinnassa.

Uusiksi laitettu tarina mahdollistaa paitsi henkilöhahmojen uudistamisen myös heille tarinassa aiempaa isomman tilan antamisen. 15 jakson aikana käydään läpi kasvavassa määrin järjettömäksi muuttuva tarina, jonka aikana pääsee kokeilemaan suurinta osaa pelin tappelijoista. Tarjolla on silti yksi parhaista Netherrealm Studiosin tekemistä tarinatiloista. Ja koska tarina aloitetaan melkein alusta, on uusilla tulokkailla helpompi ymmärtää, mitä oikeastaan tapahtuu.

Tarinan ohella mukana on uusi pelimuoto nimeltä Invasion. Tunnelma on lautapelimäinen, mutta lopulta kyse on tehdä iskuja, avata käyttöön tavaraa ja kerätä kokemuspisteitä. En pitänyt Mortal Kombat 11 -pelin Kryptistä, sillä kaiken auki saamisessa meni liikaa aikaa. Se oli silti parempi kuin kovin tyhjältä tuntuva Invasion. Towerit tekevät toki paluun, ja pelaaminen onnistuu verkossakin. Suosin itse Versus-pelaamista, mutta joillekin saattaa tulla tunne pelin saamisesta loppuun, kun tarina on kiskaistu läpi noin kuudessa tunnissa. Netherrealm Studios ehkä tiedostaa tämän, sillä keinotekoisena pitkityksenä mukana on peräti neljää erilaista valuuttaa eri tavarain aukaisemiseksi.

Graafisesti Mortal Kombat 1 näyttää juuri niin hyvältä kuin pitääkin. Välivideoiden vauhti on vain 30 fps, mutta muuten kaikki on oikein sujuvaa. Areenat ovat hyvin tehtyjä, valaistustehosteet onnistuneita ja liikeanimaatiot parasta tällä hetkellä. Valikoissa oman hahmon valitseminen on ehkä turhan verkkaista. Ääninäyttely on mainitsemisen arvoinen, kun taas musiikki ei tee vaikutusta. Se vain jää taustalle.

Tämä on mainos:

Lopuksi on mainittava pelin ultraväkivaltaisuus. Meno on jopa hurmeisempaa kuin pelissä Mortal Kombat 11. Fatal Blow on aina ollut vaikuttava, mutta nyt mennään jo osittain naurettavuuden puolelle hyvällä tavalla. Toisaalta sellaisen suorittaminen on nyt aiempaa vaikeampaa, eikä vahinkoa tuoteta niin paljon kuin ennen.

Netherrealm Studios tarjoilee kansalle tyydyttävän tuotteen. Pelattavuutta on uskallettu uudistaa, ja kuorruttaa kaikki mahtavalla grafiikalla. Tarina on riittävän hyvä, että kaikkien kannattaa se kokea, mutta muuten yksin pelaavalle ei ole oikein mitään tarjolla. Kameo Fighterit olisi voinut jättää pois, sillä ne eivät tuo riittävästi lisää kokonaisuuteen. Ihmistä vastaan joko samalla sohvalla tai verkossa pelatessa tarjolla on aina huippuluokan viihdettä. Uusille tulokkaille Mortal Kombat 1 on mitä parhain mahdollisuus päästä mukaan pitkäikäiseen sarjaan.

Mortal Kombat 1Mortal Kombat 1
Mortal Kombat 1Mortal Kombat 1Mortal Kombat 1Mortal Kombat 1
Mortal Kombat 1Mortal Kombat 1Mortal Kombat 1Mortal Kombat 1
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Mahtava tarina, hyvä ohjaus, kaunis grafiikka, sopii pelisarjan aloittelijoille, uusiksi ajatellut tappelijat, toimiva verkkopeli
-
Kameo Fighterit eivät tuo tarpeeksi lisää kokonaisuuteen, Invasion ei ole oikein mistään kotoisin
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä