Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Mortal Kombat

Mortal Kombat (2021) (HBO Max)

Huono elokuva ottaa itsensä liian vakavasti, eikä dialogissa ja tehosteissa ole kehumista.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

(Gamereactorin myöhemmän arvion voi lukea täältä.)

Minulla ei ollut korkeita odotuksia. Tämä siitä huolimatta, että olen odottanut mielenkiinnolla Mortal Kombatin uutta elokuvaversiota. Ohjaajansa ensimmäinen kokopitkä elokuva, halvat näyttelijävalinnat ja jokseenkin alhainen budjetti ovat antaneet luvan odottaa ei-niin-hyvää kokemusta. Ja juuri siltä elokuva lopulta tuntuu: se ei onnistu tekemään vaikutusta.

Tarina ottaa odotetusti vapauksia Netherrealmin peleissä nähdystä, mutta samaan aikaan mukaan on ahdettu runsaasti kumarruksia fanien suuntaan. Lisäksi elokuva kyllä tavoittaa sen, mikä tekee Mortal Kombatista sen mitä se on. Juoni seuraa kamppailulajien taitaja Cole Youngia, jonka ura on kokenut pahan takaiskun rikkauksista ryysyihin. Lisäksi Shang Tsung Outworldin apureidensa kera koettaa valloittaa Maan hankittuaan petoksella kymmenennen peräkkäisen voiton Mortal Kombat -turnauksessa. Jaxilla ja Sonya Bladella ei ole muuta keinoa kuin pestata Cole Young apuun.

Mortal Kombat

Cole, Jax, Kano ja Sonya matkaavat maanalaiseen temppeliin, jossa Raiden, Liu Kang ja Kung Lao liittyvät mukaan. Näin on tiimi kasassa, ja tavoitteena on kaataa Shan Tsungin, Sub-Zeron, Mileenan ja Kabalin pahat aikeet. Ensin oma joukko on toki koulutettava, ja tämän vaiheen aikana kukin löytää omat sisäiset supervoimansa.

Tämä on mainos:

Mortal Kombat alkaa yhdeksän minuutin jaksolla, jossa Sub-Zero tekee selvää jälkeä Scorpionin koko perheestä pienessä japanilaiskylässä jossain vaiheessa 1700-lukua. Koskaan ei selviä, miksi Sub-Zero näin toimii, tai että mihin tämä vastakkainasettelu johtaa. Samanlaista kummallista taustoitusta nähdään elokuvan puolivälissä ukkosenjumala Raidenin maanalaisessa temppelissä. Toisin sanoen ohjaaja suhtautuu kumman leväperäisesti tarinansa kertomiseen. Lisäksi elokuva tuntuu ottavan itsensä aivan liian vakavasti.

Mortal Kombat

Mortal Kombat loikkii niin ajassa kuin paikassakin, ja taistelukohtaukset keskeytyvät tuon tuosta hitaisiin taustatarinoihin. Ohjaaja on tehnyt parhaansa saadakseen mukaan mahdollisimman paljon erilaisia henkilöhahmoja, ja siihen päälle vielä syitä heidän mukana olemiseensa. Ja kaiken muun lisäksi näyttelijäsuoritukset ovat huonoja. Suurimman osan ajasta tuntuu siltä kuin näyttelijät lukisivat vuorosanojaan suoraan paperista.

Tähän päälle on mainittava huonot tuotannolliset ratkaisut, joissa digitaalitehosteet paistavat liian hyvin läpi, ja välillä taustalla näkyvä maisema on liian selvästi pelkkä taustakuva. Kaikki muutkin tehosteet, kuten savu, tuli, lasersäteet ja nelikätinen Goro jättävät paljon toivomisen varaa.

Tämä on mainos:

Mortal Kombat vuosimallia 2021 on huono elokuva. Joitakin pieniä toivon pilkahduksia on, mutta pääasiassa taistelukohtaukset ovat mielikuvituksettomia ja näyttelijäsuoritukset kehnoja. Tämä tekee taisteluista hidastempoisia, ja itse tarina ei ole millään tavalla hyvä.

HQ
Mortal Kombat

Muistin virkistämiseksi arvion siitä vuoden 1995 Mortal Kombatista voi lukea täältä.

04 Gamereactor Suomi
4 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Mortal Kombat (1995)

Mortal Kombat (1995)

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Joihinkin asioihin on mahdoton suhtautua puolueettomasti. Yksi sellainen on Paul Andersonin Mortal Kombat vuodelta 1995. Kamppailulajeista innostuneena nörttiteininä livahdin alaikäisenä elokuvateatteriin. Asettauduin paikalleni karkkia mussuttaen. Lopulta sali pimeni ja odottava hiljaisuus laskeutui. "MOODÖL KAMPÄÄT!" Jo ensisekuntien mylväisy nosti niskavillat pystyyn, ja liekehtivä lo...Ladataan seuraavaa sisältöä