Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Motorway

Motorway

Autobalettia Hong Kongin malliin

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Cheung (Shawn Yue) on nuori kyttä, jolla on kova näyttämisenhalu, kun taas Lo (Anthony Wong) on jo rauhoittunut veteraani, jota nuorukaisen tempoilu hieman epäilyttää. Kun rikollinen ammattikuski Sun (Guo Xiaodong) saapuu kaupunkiin, tarvitaan sekä asennetta että harkintaa, jotta meininki ei mene täydeksi romuralliksi.

HQ

Motorway on asetelmaltaan äärimmäisen klassinen viritelmä, johon ei ole hukattu mitään ylimääräisiä koukeroita. Perinteinen oppilas-opettaja-asetelma on tuttu lukemattomista elokuvista, eikä romanttinen sivujuonikaan varmasti revi kenenkään käsityksen portteja sijoiltaan. Joskus kuitenkin on ihan hyvä keskittyä perusasioihin, ja vain pyrkiä toteuttamaan ne selkeällä ammattitaidolla.

Tämä leffa on todellakin kuin moottoritie, joka etenee selkeästi liittymästä toiseen kohti kylttien viitoittamaa loppuhuipennusta. Ensimmäisen takaa-ajon jälkeen on toki hieman himmailua, koska harvoilla studioilla on varaa täyttää koko leffaa tiukkaa taitoa vaativilla ajokohtauksilla, mutta kun vauhtiin taas päästään niin sitä myös pidetään yllä.

MotorwayMotorway

Vaikka Motorway onkin niin sanottu "honkkari", ei se repeä mihinkään kreisimeininkeihin. Länsimaisella mittatikulla tämä olisi ensimmäinen Fast & Furious, jos sitäkään, koska ajomeiningit pidetään pääosin hyvin realistisina. Tällaista toimintaa voisi uskoakin näkevänsä sykkivän suurkaupungin lukuisilla väylillä. Mukana on kevyttä kung-fu-ajoa, mutta autobaletti pysyy muuten suurimmaksi osaksi maan pinnalla. Jako auto- ja rikoselokuvan välillä on melko tasainen, ja molemmat puoliskot on toteutettu varmaotteisesti. Varsinaiseen autopornoon ei mennä, vaikka aasialaisten ajokkien ystävät varmasti tunnistavatkin elokuvassa esiintyvät klassikot.

Tämä on mainos:

Elokuvan ihmistähdet tekevät rooleissaan tasaisia suorituksia, jotka tuskin yllättävät ketään. Yue ja Wong ovat uskottava työpari, ja Wongin kokenut olemus antaa osaltaan koko elokuvalle sellaista arkista uskottavuutta, jota esimerkiksi edellämainitulla Fast & Furiousilla ei ollut. Romantiikka on aasialaiseen tapaan hieman vanhanaikaista ja hönttiä, mutten usko tämänkään tulevan kiinalaisen elokuvan katsojille yllätyksenä.

Motorway on leffa, josta ei oikeastaan löydy mitään oikeasti pahaa sanottavaa. Toisaalta siinä ei myöskään ole mitään erityisen omaperäistä, joka tekisi siitä todella muistettavan. Se ei ole omalla alallaan varsinainen Ferrari, vaan enemmänkin Volvo, joka hoitaa sinut luotettavasti paikasta A paikkaan B. Minkäänlaisia lisämateriaaleja tälle DVD-julkaisulle ei ole siunaantunut, josta pieni miinus.

Motorway
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Motorway

Motorway

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Autobalettia Hong Kongin malliinLadataan seuraavaa sisältöä