MSI:n uusi monitori on jalastaan iso, sillä tilaa olisi melkein viidelle isolle älypuhelimelle. Ratkaisu on kummallinen, sillä aiemmin MSI on kunnostautunut paremmalla muotoilulla. Niin tai näin, on kyseessä 32" IPS 4K -paneeli, joka rullaa tasolla 144 Hz ja 1 ms (MPRT eikä GtG). Mukana on Quantum Dot -kerros pieniä nanokristalleja puhtaisiin monokromaattisiin väreihin. Kyse on samasta teknologiasta kuin monilla televisioilla, joka on siis nyt valtaamassa alaa myös pelimonitoreissa.
Tarjolla on 99% Adobe RGB (joka ei ole sama kuin sRGB), 97% DCI-P3 ja 82% REC.2020 (eikä siis REC.709). Näyttö on G-Sync-yhteensopiva. Kyseessä on 10-bittinen paneeli, joten valittamista ei ole.
Niin kuin monet muutkin, MSI sisältää paljon ylimääräisiä ominaisuuksia, joista kaikilla ei ole käytännön merkitystä. Tämä pätee muun muassa melunvähennykseen ja Night Vision AI -toimintoon, joka odotetusti tarjoaa paremmat olosuhteet hämärässä pelaamiseen. Lisäksi mukana on ominaisuuksia kattonimellä Gaming Intelligence. Joukossa on muun muassa kiikarit, joilla voi zoomailla peleissä lähemmäksi kuin Windowsissa ikään. Pelaaja voi vieläpä asettaa alueen koon ja suurennuksen mittavuuden. Häikäilemättömän hyväksikäytön peleissä estää säätötoiminto, joka on joystick näytön takana helpon näppäimistönapin sijaan. Jos joku keksii tavan käyttää zoomia helposti, se varmasti kielletään nopeasti kaikissa mahdollisissa e-urheilutapahtumissa. Ominaisuus on eittämättä innovatiivinen, mutta antaa aivan liiaksi etua muihin verrattuna räiskepeleissä.
Jostain syystä ominaisuus ei ole odotetun valikon alla, mutta sen voi huomata MSI Gaming OSD / Gaming Centerissa, ja näin vehje tunnistaa 321UR:n ja Optix-toiminnon. Itse käytin Shift+Ctrl+3 Optixia varten.
Mukana on niin ikään tekoälytoiminto, joka muuttaa kursorin kontrastiväriä, ja tämän löytää MSI Gaming OSD / Gaming Centerista. Homma toimii, mutta saa tuntemaan olon vielä enemmän huijariksi jopa yksinpeleissä. Osalle tämä on silti tärkeä asia monitorin ostopäätöstä tehtäessä. Väritiloja on useita, mikäli haluaa nähdä RGB:n oikein ja niin edelleen. Onneksi mukana on myös ohjainsovellus, jonka kautta voi säätä kontrastia ja värejä.
MSI on viimeinkin siirtynyt HDMI 2.1 -leiriin. Mukana on 48 GPS, VRR, DSC Displayportille, joten värien pitäisi olla paremmat. Niin ikään KVM-kytkin on niille, jotka pelaavat samalla näytöllä niin konsolilla kuin PC:llä. Tarjolla on erillinen konsolitila, jossa kuusi USB-paikkaa osoittavat hyödyllisyytensä. Muuntaja on vehkeen sisällä, ja USB-A-paikkoja on neljä. Mutta sitten kuitenkin sivulla on kaksi lisää. Totta kai mukana on mahdollisuus käyttää kahta eri latauskaapelia samaan aikaan. USB-B-paikkoja on kolme ja lisäksi niin sanottu makronappi, joskaan en keksinyt, mitä sillä voisi tehdä.
Näyttöä voi kääntää kaikkiin suuntiin, ja se on itse asiassa hieman ärsyttävää. Näyttöä voi onneksi nostaa riittävän korkealle silloin, kun uusia piuhoja on tarkoitus kiinnittää. Paneelin valaistus ärsyttää, ja kyse täytyy olla reunavalaistuksesta, sillä kontrasti ei ole parasta mahdollista.
Mutta tärkeintähän on kuvanlaatu.
Tunnustettava on, että Quantum Dot tekee vaikutuksen ennen kaikkea punaisessa ja vihreän eri sävyjen erottelussa. Näytöllä onkin ehkä paras värien erottelu, mitä olen useampaan vuoteen nähnyt. HDR-sisällössä ero näkyy erityisen selvästi, ja samalla myös mustan taso on hyvä. Harmaan sävytkin onnistuvat vakuuttamaan.
Rapia 1200 euroa on iso raha, mutta ottaen kaikki ominaisuudet huomioon, on hinta ymmärrettävä. Toisaalta jalka on huonosti suunniteltu, joten siihen on tultava parannus seuraavaan versioon.