Suomi
Gamereactor
laitearviot

MSI Aegis TI

MSI:n pienikokoinen Aegis-sarja on saanut annoksen steroideja.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Aegis-sarjaa myydään pohjoismaissa monenakin erilaisena versiona, mutta Gamereactorin testissä oli 2xGTX1080 -grafiikkakortti. Aegisin TI -sarjaa markkinoidaan VR-valmiina laitteena, ja näin se onkin. Masiinan edessä ja takana on oma röörinsä HDMI-kytkennälle. Niin ikään USB-portit ja kuulokeliitäntämahdollisuus ovat mukana HTC Viveä varten. Mainos "VR-valmis laite" on ehkä hieman liikaa sanottu, koska kyseessä on oikeastaan vain kätevä HDMI-liitäntä.

HQ
MSI Aegis TI

Keskusyksikön suunnittelu on mielenkiintoinen: se muistuttaa hieman The Destroyerin päätä Thor-elokuvassa. Sisällä on onneksi riittävästi tilaa omia virityksiä varten. Punaisten valojen nimi on kuvaavasti Mystic Light, koska ilmeisesti LED-valoilla täytyy aina olla jokin erikoinen nimi. Kaikkea ohjataan ohjelmalla nimeltä Gaming Center. Sitä on helppo käyttää, ja sen käyttökuntoon saaminen on varsin nopeaa. Enemmänkin muokkausmahdollisuuksia saisi olla, mutta kyllä näinkin pärjää.

MSI:n teknologialla on aina ollut hienoja nimiä, kuten Killer Shield, Killer Lan, Killer Wifi, Killer Double Shot Pro ja Killer Ethernet. Tätä kaikkea tietysti ohjataan käyttäen Killer Network Manageria, joka noin käytännössä ottaa ohjat verkkoliikenteestä pitäen huolen siitä, että masiinan resurssit ohjautuvat ennen kaikkea pelaamiseen. MSI:n Dragon Eye on myös mukana, vaikka en sen käyttämisestä pidäkään. Käytännössä se mahdollistaa vaikkapa Netflixin seuraamisen pelaamisen aikana. Sisuksissa hyrräävät muun muassa 32 Gt RAM-muistia ja kahden teran verran levytilaa Windows 10 -käyttöjärjestelmän kera. Niin sanottuun tavalliseen käyttöön laite on nopea kuin mikä.

Jäähdytyksen hoitaa MSI:n oma Storm 3, joka on ilahduttavan hiljainen päivittäisessä käytössä, ja samalla tehokkaampi kuin muiden Aegis-sarjan jäähdyttäjät. Käyttölämpötila pysytteli pääasiassa 44 asteen lukemissa, mutta nousi testauksen aikana kovassa käytössä 71 asteeseen. Kokonaisuutena tietokoneen käyttäminen on miellyttävää, koska masiina ei juurikaan pidä meteliä päällä ollessaan.

Tämä on mainos:
MSI Aegis TI

Testattaessa Warhammer: Total Waria parhailla asetuksilla oli tuloksena ruudunpäivitys lukemissa 137,1 kuvaa sekunnissa. The Divisionin 4K-asetuksilla ruudunpäivitys oli 57 kuvaa sekunnissa, mutta tavalliseen 1080p-resoluutioon pudotettuna ruudunpäivityksen lukema kaksinkertaistui. Tästä voidaan päätellä, että kun pelintekijät aikanaan tekevät pelinsä rullaamaan 4K-tasolla 60 ruutua sekunnissa, on vaadittavan PC:n hintalappu melkoisen korkea.

Lyhyesti sanottuna testatun Aegis TI-koneen suorituskyky on suorastaan loistava, mutta on paketilla sitten hintaakin. Toisaalta laatu maksaa aina. VR-valmius on mukava lisä sitä kaipaaville.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä