Suomi
Gamereactor
laitearviot

MSI GS75 Stealth 8SG

MSI tarjoaa nyt 17,3" version GS-sarjan läppäristä, joten testissä on MSI GS75 Stealth 8SG.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Viime aikoina ohuiden ja tehokkaiden peliläppäreiden määrä on kasvanut markkinoilla. Kysymykseksi nousee se, miten valmistajat aikovat pitää tuotteensa sekä ohuina että tehokkaina ilman, että laitteet ylikuumenevat.

HQ

MSI-läppäriä olisi helppo mollata hintansa takia, mutta silti on sanottava, että MSI GS75 Stealth 8SG on melkein 3700 euron hinnallaan halpa vastaavan kokoonpanon kilpailijoihinsa verrattuna.

MSI GS75 Stealth 8SG

Läppäri on alle 1,9 cm paksu, ja painoa on vähän yli 2 kg. Näytön reuna on 5,2 mm, kosketusalusta toimii hyvin ja näppäimistö on OK-tasoa yksittäisten näppäinten RGB-valaistuksen kera. MSI on varautunut peräti kolmen M.2 SSD -levyn käyttöön, joista vain kaksi on käytössä NVMe-tuen kera.

Koko komeus on kääräisty tukevaan metallikuoreen, ja erityisen hyvän vaikutuksen tekivät näytön saranat. Kaiuttimet on sijoitettu näppäimistön yläpuolelle, ja ne ovat mallia Dynaudio toimien hyvin ottaen huomioon tietokoneen koon. Hiirialusta on melkoisen kookas, helppo käyttää ja tuntuu mukavalta. Harmillisesti näyttö taipuu hieman liian helposti.

Tämä on mainos:

Erilaisten kytkentöjen paikat ovat odotettua kamaa, sillä mukana on paikka kuulokkeille, HDMI, MicroSD, Ethernet, kolme USB 3.1 -paikkaa, ensimmäisen sukupolven USB-C ja toisen sukupolven USB-C kera Thunderbolt 3:n. Läppärin pohjassa on isokokoinen aukko ilmanotolle. Tämä on ymmärrettävää ottaen huomioon, ettei laitteessa ole liikoja tilaa. Virtalähde on puristettu sekin pieneen tilaan, ja se vie tilaa suunnilleen kahden päällekkäin asetetun älypuhelimen verran.

Näyttö on odotetusti 17,3" ja 144 Hz. Mukana on IPS-kuvaus, vaikkei kyseessä ole IPS-näyttö. Moisen huomaa värejä tutkiessaan, mutta sanoisin silti värikylläisyyden olevan hyvä siinä missä mustan tasokin. Koneessa on kaksi 16 GB DDR4-2666 -tikkua muistia. Tarpeelliseksi moista ei voi sanoa, mutta mukava lisä Chromen käyttäjille.

MSI GS75 Stealth 8SG

Akku on 82 Wh, ja kestoa on noin kuusi tuntia tavallisessa käytössä. Heti kun RTX-kortin laittaa päälle, alkaa akku tyhjentyä noin yhden prosentin verran joka minuutti, joten akun kesto lyheni testissä lukemaan 70 minuuttia. CPU on i7-8750H, ja emolevy perustuu Intel HM370 -siruun. Ainoa kritiikkini suunnittelun suhteen on se, mihin MSI on päättänyt sijoittaa latauskaapelin. Paikka on sellainen, että latauspiuha melkein tukkii yhden tuuletusaukon.

Tämä on mainos:

Mukana tuleva ohjelmisto päästää katselemaan helposti tarvittavia tietoja ja asetuksia. Langaton yhteys on tasainen ja nopea (tai ainakin se oli testaamisen aikana). Mukana on myös mahdollisuus LAN- ja Bluetooth 5 -kytkentään.

Ja tässä benchmark-testin tuloksia

3D Mark
Time Spy: 6866
Time Spy Extreme: 3105
Port Royal: 4016
Fire Strike Ultra: 4337
Fire Strike Extreme: 4342
Fire Strike: 15536

Total War: Warhammer II
Ultra: 75.9
High: 97.0
Medium: 128.6

Far Cry 5
Ultra: 88
High: 94
Medium: 98

Assassin's Creed Odyssey
Medium: 80
High: 70
Ultra: 50

Middle-earth: Shadow of War
Ultra: 93
High: 115
Medium: 136

The Division
Ultra: 89.5
High: 113.1
Medium: 136.2

MSI GS75 Stealth 8SG

Jäähdytys on usein ohuiden läppäreiden ongelmana. CPU:n lämpötila nousi kovassa käytössä lukemaan 96 astetta Celsiusta, ja kevyellä käytöllä 48 astetta. GPU ei koskaan noussut lämmöiltään yli 73 asteen. Sanoisin, että CPU:n jäähdytystä olisi pitänyt tehostaa, sillä kokemukseni mukaan GPU kestää tarvittaessa enemmänkin kuumuutta.

Melutaso on ehdottoman siedettävä. MSI GS75 Stealth 8SG on tavallisella käytöllä käytännössä hiljainen, kovassa käytössä ääntä on 44 dB ja CoolerBoostin kanssa 51 dB. MSI:n mukaan CPU:lla ja GPU:lla on omat erilliset jäähdytyksensä, joten kova kuormitus toisessa ei pitäisi vaikuttaa toiseen. Ilmanotto on klassinen ilmaa sisään pohjasta ja ulos sivuilta & takaa.

MSI GS75 Stealth 8SG on erittäin ohut ja kannettava peliläppäri, joten lievästä kuumentumisesta ei oikeastaan voi valittaa. Olisin silti halunnut rakenteen olevan tukevampi varsinkin näytön reunoilta, ja värit olisivat saaneet olla paremmat. Kilpailijoihinsa verrattuna MSI GS75 Stealth 8SG on halpa, mutta siitä huolimatta hinta on aika suolainen tavalliselle tietokonekäyttäjälle. Eikä mukana ole IPS-näyttöä. Joka tapauksessa tätä parempaa ei saa näin pieneen tilaan puristettuna.

MSI GS75 Stealth 8SG
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä