Suomi
Gamereactor
laitearviot

MSI MAG321CURV

Kohtalainen kaareva

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

MSI:n uusi 4K-resoluutioon, perustason HDR:ään ja 60 hertsin virkistystaajuuteen kykenevä monitori yrittää vedota moneen eri harrastajaryhmään kerrallaan. Pelaajalle siinä on niin hyvät kuin huonotkin puolensa.

Ohuilla reunoilla ja keskivahvalla kaarevuudella varustettu näyttö on ulkoisesti varsin hillitty takaosassa olevaa valonauhaa lukuun ottamatta. Seisontatuen etujalat tulevat kohtalaisen voimakkaasti eteenpäin, mikä kannattaa ottaa huomioon, mikäli käytät soundbar-kaiutinta. Näytön katsomiskulmaa voi säätää -5:stä +20 asteeseen ja korkeuteenkin löytyy mukavasti liikkumavaraa. Jälkimmäinen on erityisen tarpeellinen, mikäli monitori istuu toimistopöydällä edessä, jolloin isohkon 32-tuumaisen näytön yläkulma nousee helposti turhan korkealle ergonomisessa mielessä.

Liitännöissä löytyy. Mukana on niin Display Port kuin kaksi HDMI 2.0 -porttia, USB 3.1, 2x USB 2.0 ja jopa harvinaisempi USB 2.0 Type B. Sekä DP että HDMI tukevat maksimissaan luvattua 4K-resoluutiota, mutta valitettavasti vain 60 hertsin nopeudella. Asetuksia säädetään monitorin takana olevalla, ärsyttävän kovaäänisellä tattiohjaimella. Valmisasetuksia löytyy tukku, mutta ne on yleensä parempi jättää huomiotta.

Isolle 32-tuuman ruudulle on sopivaa, että pikseleitä riittää. MAG321:n 4K-resoluutio (3840x2016) toimii erittäin hyvin videosisältöä tai toimistosovelluksia käytettäessä, mutta aiheuttaa tutun ongelman pelipuolella. Hyvä suorituskyky tällä resoluutiolla vaatii melkoista myllyä koneosastolla, jotta uudemmat pelit eivät siirtyisi diashow-osastolle. Jos suunnitelmissasi on yhdistää monitori tietokoneen sijasta konsoliin 4K/30Hz-pelailua varten, ongelma on vähäpätöisempi.

Tämä on mainos:
MSI MAG321CURVMSI MAG321CURV

MAG321:n paneeli ei ole aivan nopein mahdollinen, joten kaikkein hektisimmissä peleissä pientä häntimistä on erotettavissa. Tätä ei tosin juuri huomaa, ellei sitä erityisesti vaikkapa laitearviota varten etsi. Väritoisto on kohtalaisen tarkka, mutta jättää toivomisen varaa etenkin värikkäimmissä peleissä. Kontrasti on sentään kohdallaan. HDR on perustasoa, eikä tue esimerkiksi Local LED Dimmingin kaltaisia edistyneempiä ominaisuuksia. HDR pitää muuten laittaa Windowsissa erikseen päälle, jonka jälkeen fonttien ynnä muun kanssa saattaa joutua tekemään hieman lisäsäätöjä sopiva skarppiuden löytymiseksi. Sen maksimikirkkaus 300 cd/m2:ssa ei myöskään riitä edes HDR-standardin mukaiseen 400 cd/m2 -minimitasoon, joten testaamisen jälkeen ominaisuuden kytkee mieluummin pois.

MSI MAG321CURV tuntuu lopulta sopivan paremmin konsoli- kuin PC-käyttöön paristakin syystä. 4K-resoluutio syö kohtalaisen paljon tehoja, mutta toisaalta 60 hertsin virkistystaajuus tekee siitä todellisten mörkökoneiden omistajille harmillisen pullonkaulan. Esimerkiksi GTX2080 tai Radeon RX 570 pystyisivät tykittämään ruudulle paljon enemmän kuvia kuin mitä näyttö pystyy esittämään. Toisaalta MAG321 ei sen koon ja ominaisuudet huomioon ottaen ole aivan suunnattoman kalliskaan noin 400 euron hintaisena, joten ehkäpä tietokonepuolellakin löytyy kohdeyleisö, joka on kiinnostunut isommasta pikselimäärästä ruudunpäivityksen sijaan. Tällaisenaan sen on kuitenkin enemmän paikallaan PS4 Pro- tai Xbox One X -omistajalle.

MSI MAG321CURVMSI MAG321CURV
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hyvät liitännät ja säädöt, kontrasti, ominaisuudet hintaisekseen
-
Vain 60 hertsin ruudunpäivitys, värintoisto, vaisu HDR-toteutus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä