Suomi
Gamereactor
laitearviot

MSI Optix MPG27CQ

MSI lisäsi reaktiivisen valon hyvään pelinäyttöön. Kim otti selvää, toimiiko moinen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

RBG-valaistusta käytetään nykyään monenlaisiin paikkoihin: puhaltimiin, tietokoneen sisällä oleviin kaapeleihin ja näytön taakse. Voisiko teknologiaa hyödyntää jotenkin järkevästi? Peliin reagoivat näppäimistöt eivät ole uusi asia, mutta MSI on pohtinut asiaa hieman pidemmälle. Nyt on valoa tulossa näytön reunoille. Samalla kikka toimii lisävalaistuksena.

HQ

MPG-sarjan idea on linkittää pelit näyttöön samalla tavalla kuin monet näppäimistöt nykyään liitetään. MSI on valinnut yhteistyökumppaniksi Steelseriesin käyttäen heidän GameSense-teknologiaansa.

Valo toimii myös muiden laitteiden kanssa, kuten Steelseriesin QCK Mouse Matin, jonka sai kaupan päälle ilmaiseksi mainoskampanjassa, joka oli käynnissä testijakson aikana.

MSI Optix MPG27CQ

Näyttö on 27" 1440p (2560x1440). 144Hz-näyttö on pääasiassa metallia, mutta etenkin takana on laajoja alueita muovista. Näyttö on hyvin kirkas, ja värit ovat 100% NTSC ja 115% sRGB. Mukana on silti VA-paneeli, joten valot ja värit eivät ole aivan IPS-näytön luokkaa, mutta niin ikään hintakin on erilainen. Käyttökokemus on sujuva ja mukava. Lisätty kirkkaus on käyttökelpoinen pelatessa päiväsaikaan tai perinteisissä toimistotiloissa.

Tämä on mainos:

Kaarevuus on klassinen 1800R, joka on mielestäni lähes optimaalinen. Ruudun reuna on hyvin ohut, joka tulee hyödyksi varsinkin simulaattoripeleissä. Mukana on Display Port ja 2x HDMI 2.0, kuin myös kaksi USB 3.1 -paikkaa ja erillinen USB-paikka tietokoneen piuhaa varten: tätä kautta RGB-osuus toimii.

OSD-ohjaus ei ole paras mahdollinen. Pieni joystick on harmillinen käytettäessä 47 alavalikkoa. Värit vaihtuvat varsin radikaalisti profiilien välillä, joten on tärkeää löytää se itselle sopiva, tai käyttää 20 minuuttia näkymän optimointiin.

Mukana on Adaptive Sync, 1ms vasteaika, ja MSI:n oma Mystic Light RGB -ohjaus on niin ikään tuettuna.

MSI Optix MPG27CQ
Tämä on mainos:

Entäpä sitten se keskeinen valo edessä? Paperilla idea on huono, sillä kyseessä on Steelseriesin ajuri. Suurin ongelma on kuitenkin se, että CS: GO:n, Dota 2:n ja Minecraftin ohella ei ole paljoakaan tuettuja pelejä, eikä niistä ainutkaan ollut välittömästi tuttu. Ihan selvää ei ole sekään, onko tällainen toiminto lopulta tarpeellinen.

Näyttö maksaa vajaa 600 euroa, joka on hieman vähemmän kuin Optixin näyttö ilman valoja. Ennen kuin valotoiminto yleistyy, ei MPG27CQ:n hankinnalle ole hyvää syytä. Moinen on harmi, sillä näyttö itsessään on hyvä.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä