Suomi
Gamereactor
laitearviot

MSI Prestige P100

MSI:n Prestige-mallisto kasvoi taas. Arviossa pöytäkone, joka pystyy melkein mihin vain.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

MSI on panostanut vahvasti niin sanottuun sisällöntuottajien joukkoon, koska yleensä nämä sisällöntuottajat ovat myös videopelaajia. Raudan on oltava viimeisen päälle tehokasta, hyvin suunniteltu, tehokkaasti jäähdytetty, metelitason on oltava alhainen, ja toki hinnan kilpailukykyinen. MSI:n vastaus näiden sisällöntuottajien tarpeisiin on Prestige-mallisto.

HQ

MSI Prestige P100 aikoo olla jokseenkin ohut ja tehokas pöytäkone, jolla pystyy tekemään kohtuullisen tasoista sisältöä ilman, että tarvitsee maksaa itsensä kipeäksi.

MSI Prestige P100MSI Prestige P100MSI Prestige P100MSI Prestige P100

MSI ei ole aina onnistunut luomaan tuotteilleen ulkoisesti sellaista vaikutelmaa, että kyse on mahtavasta tavarasta. Tässä P100 kuitenkin onnistuu. Suurin osa kuoresta on tehty muovista, ja mattapintainen valkoinen pinta toimii. Kabinetti on tilavuudeltaan 10,36 litraa, eli hieman pienempi kuin keskiverto pöytäkone. Edessä on USB 3.0 x2, USB-C (ilman Thunderbolt 3:a) ja erikseen "plugit" kuulokkeille ja mikrofonille.

Sisuksiin on mahdollista laittaa erilaisia komponentteja. On silti sanottava, että vaikka laite on suunniteltu sisällöntuottajille, sitä ei saa esimerkiksi Intel Xeon -prosessorilla tai Nvidia Quadro -GPU:lla. Joka tapauksessa masiina on varsin hyvä myös videopelaamiseen. Testattu laite oli seuraava:

Tämä on mainos:


  • CPU: Intel i9-9900K

  • GPU: Nvidia RTX 2080TI

  • RAM: 64GB DDR4 (2666MHz) i dual channel

  • Kovalevy: 1TB NVMe M.2 SSD + 4TB i Raid 0

MSI Prestige P100

Silkan raa'an tehon puolesta P100 on hyvä vehje. Lisäksi mukana on Gigabit ethernet ja bluetooth 5. Ohjelmistona on MSI:n oma Creator Center ja Nvidian Studio-ajurit. Lisäksi P100 on yllättävän helposti päivitettävissä, ja masiinan sivu on helposti irrotettavissa ruuvaamalla auki kaksi ruuvia. Tällaisia tuloksia sai aikaan CineBench R20:


  • Single Core: 512

  • Multi Core: 4786

Tämä on mainos:

Useiden stressitestien mukaan P100-laitteen jäähdytys onnistui pitämään lämmöt lukemissa 85 astetta (CPU) ja 72 astetta (GPU). Meteliä oli 55 dB. Äänen huomaa, mutta se ei merkittävästi häiritse.

MSI Prestige P100

Testattujen AAA-pelien osalta testitulokset olivat nekin hyviä. Tasolla 1440p ja Ray Tracing sai ulos 70 ruutua sekunnissa peleissä Battlefield V ja Metro Exodus. Ilman Ray Tracingia tulos oli 80-90 ruutua sekunnissa. The Division 2 oli asetuksiltaan Ultra. Pelit testattiin 5K-tasolla, ja silti lukemat olivat 45-60 ruutua sekunnissa.

Kokonaisuudesta joutuu myös maksamaan. MSI Prestige P100 maksaa noin 3600 euroa, mutta ottaen huomioon suorituskyvyn, voi masiinaa kyllä suositella. Ja kokonaisuus toimii sisällöntuottajien lisäksi myös videopelaajille.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä