Suomi
Gamereactor
laitearviot

MSI PS63 Modern

MSI:n aiemmat yritykset tehdä kaikille soveltuva läppäri ovat epäonnistuneet. Mutta nyt se toimii.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Yleisesti ottaen MSI tunnetaan varsin laadukkaista läppäreistään. Viime vuosina heidän strategiansa on kuitenkin ollut luokassa "hitti tai huti". Tämä johtuu siitä, että melkein kaikissa malleissa esiintyy samanlaisia ongelmia, joista mainittakoon ennen kaikkea kilpailijoihin verrattuna hinta, ja esteettisen viimeistelyn puute.

MSI:n uusin tulokas on nimeltään PS63 Modern eli lyhyesti "16x16x16" eli 16 mm paksu, 1,6 kiloa painava ja 16 tuntia akunkestoa. Kokonaisuudessaan laite onkin selvästi paremmin koostettu edeltäjiinsä verrattuna.

MSI PS63 Modern
Tämä on mainos:

Kuori on kauttaaltaan alumiinia, joka tekee läppäristä vankan. Värinä on huomaamaton matta, ja tällä kertaa ruma lohikäärmelogo on aiempaa helpompi antaa anteeksi. Liitäntäpaikkoina mukana ovat 3x USB 3.1, HDMI, miniSD-kortinlukija ja Qualcomm Snapcharge USB-C -portti. MSI käyttää edelleen DC-muuntajia. Muuntaja on onneksi kooltaan vain kolmanneksen tavallisesta MSI-muuntajasta, mikä on hyvä asia.

MSI PS63 Modern

Sama laadukkuus pätee myös näppäimistöön, jossa ei ehkä ole niin paljoa näppäimiä kuin toivoisi, mutta hyvä vastus ja alhainen näppäimen aktivointimatka korvaavat lukumäärällistä vähyyttä. Isokokoinen trackpad on ehdottomasti se yksi markkinoiden parhaista.

Näyttö on kooltaan 1920x1080, ja MSI:n pitäisi ehdottomasti tarjota myös 4K-vaihtoehto. Tasolla 262 NITS värit erottuvat kirkkaina. Reunusta ei paljoa ole, ja tästä saisivat muutkin valmistajat ottaa oppia.

Tämä on mainos:
MSI PS63 Modern

Testatussa kappaleessa oli GeForce GTX 1050TI, i7-8565U, 16GB RAM ja 512GB NVMe SSD-kovalevy. Toisin sanoen läppäriä voi käyttää oikeastaan mihin tahansa työskentelyyn ja viihteeseen. Viisasta on kuitenkin valittu CPU:n ja GPU:n yhdistelmä, jonka avulla viilennystä tarvitaan vähemmän, ja akun kestoa saadaan ylös.

MSI PS63 Modern

MSI lupaa akulle kestoa peräti 16 tuntia. Gamereactorin testissä akku riitti 14,5 tunnin ajaksi vaihtelevassa toimistokäytössä. Tulos on useita tunteja parempi kuin lähimmällä kilpailijalla.

On siis helppoa suositella PS63-läppäriä sellaiselle, joka haluaa tehdä koneellaan suunnilleen kaikkea. Täydellinen se ei kuitenkaan ole, ja varsinkin kaiuttimet saisivat olla paremmat. Ääntä se ei pidä, eikä se liiaksi kuumene, ja tehoakin riittää.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä