Suomi
Gamereactor
laitearviot

MSI Spatium M570 Pro Frozr on nopea vaan ei käytännöllinen

Markkinoiden korkeinta nopeutta ja villeimpiä jäähdytysratkaisuja.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Aiemmin tänä vuonna MSI esitteli maailmalle aktiivisesti jäähdytetyn NVMe SSD:n, joka pystyi lukemiin yli 14 GB/s. Se oli nopea, mutta pieni aktiivinen jäähdytin ei ehkä ole se kaikkien unelma. Näin ollen Spatium M570 Pro Frozr tarjoilee saman passiivisena versiona.

HQ

Näin ollen ulos mitataan täydellä nopeudella vain 46 astetta ja lukunopeutta 12 400 MB/s. Testissä sain lukemaksi 11 800 MB/s. Pohdinnaksi voi tietenkin ottaa, ovatko moiset nopeudet tarpeellisia. Toisaalta kovinkin vaativat pelit ovat latausaikojensa puolesta merkitseviä, ja silloin nopeudella on merkitystä. Nykyajan NVMe:n ollessa kyseessä kolmannen sukupolven vastaavat ovat jo lyhentäneet latausaikoja ja muuta sen sellaista minimiin. Parannukset ovat paperilla merkittäviä, mutta todellisuudessa eroa ei juuri huomaa.

Huimaava nopeus tarjoilee hyvän pohjan runsaalle lämmöntuotolle. Asianmukainen jäähdytys saavutetaan armottomalla ratkaisulla, joka istuu isojen jäähdytysputkien päällä. Kolme putkea kulkevat ympäri isojen ja tehokkaiden puhaltimien. Kokoa on 7 x 7 cm, joten meteliä riittää, eikä niiden päälle voi käytännössä laittaa mitään. Perinteisesti PCIe 5.0 on CPU:n lähellä, ja näytönohjain heti alapuolella. Näin ollen on jo tärkeää, ettei tilaa tarvita yhtään ylimääräistä. Tehoja on kovalla kuormituksella 11,5 W. Lämpöä siirretään isolla lämpölevyllä.

Tarjolla on useita erilaisia vaihtoehtoja: 1 TB, 2 TB ja 4TB. Mukana on DRAM 2 GB LPDDR4 RAM per TB, joten testissä ollut 2 TB tulee kera 4 GB LPDDR4 DRAMin. Perinteinen 3D NAND Flash ja Phison E26 -ohjain ovat käytössä. Kumma kyllä, TBW riippuu koosta, eli 700 per TB, versio 4 TB on itse asiassa 3000 TBW. MTFB on 1,6 miljoonaa tuntia eli yli 180 vuotta. Takuu on siis viisi vuotta tai kun TBW tulee vastaan. Mutta se vaatisi 770 GB tallennusta päivittäin viiden vuoden ajan.

Viidennen sukupolven PCIe:lle hinta ei ole paha, mutta parempi se olisi ollut kokoluokalle 8 TB tai 10 TB. Nykyajan peleissä lisälatauksien kera 2 TB ei ole harvinaista. MSI:n uusi NVMe on vaikuttava, ja hyvin lähellä teoreettista maksimia. Se ei välttämättä kuitenkaan ole kovin käytännöllinen.

Tämä on mainos:
MSI Spatium M570 Pro Frozr
MSI Spatium M570 Pro Frozr
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä