Suomi
Gamereactor
laitearviot
MSI Trident 3

MSI Trident 3 konsolipelaajan silmin

Magnus on pelannut konsoleilla koko ikänsä, mutta MSI Trident 3 sai hänet muuttamaan mieltymyksiään.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Normaalisti Gamereactorin laitearviot keskittyvät teknisiin tietoihin ja laitteiden suorituskykyyn, sillä arvioija on yleensä alaan erityisesti perehtynyt. Tällä kertaa lähestymiskulma on toinen. Olen aina ollut konsolipelaaja juuri niiden helppouden vuoksi. Istahtaessani pelikoneen ääreen haluan kaiken sujuvan mahdollisimman ongelmattomasti ilman erityistä vikailmoituksiin paneutumista.

HQ
MSI Trident 3
MSI Trident 3MSI Trident 3

Uskalsin kaikesta huolimatta ottaa testiin MSI Trident 3:n, jonka on määrä tarjota paljon hevosvoimia helpossa paketissa kohtuullisen hintaan. Ennakkoluuloista huolimatta laite alkoi hitaasti mutta varmasti vakuuttaa minut monista ansioistaan pitkällisen testauksen aikana. PC on todellakin se kaikkein edistynein pelilaite, ja MSI Trident 3 on hieno esimerkki siitä, kuinka vehje voidaan rakentaa myös käyttäjäystävälliseksi.

Pienikokoinen peto
Trident 3 on hämmentävän pienikokoinen: vain 346,25 x 71,83 x 232,47 millimetriä. Toisin sanoen laite on pienempi kuin Playstation 4 Pro, pitää vähemmän ääntä ja tuuletuskin toimii paremmin. Tämä riitti todistamaan vääräksi ennakkoluuloni PC-kaluston massiivisesta koosta ja kivimurskaamoon verrattavasta metelistä. Pienenä mustana laatikkona MSI Trident 3 ei kerää juurikaan huomiota itseensä sen enempää ulkonäöllään kuin äänilläänkään.

Tämä on mainos:

Kannettava kokoluokka merkitsee myös sitä, että laite löytää varsin helposti paikkansa niin TV:n kuin muunkin viihde-elektroniikan rinnalta. MSI Trident 3 todellakin tuntuu siltä kuin omistaisi perinteisen konsolin.

Suorituskyky
Trident 3 ei kuitenkaan ole konsoli, sillä sen tarjoama suorituskyky on aivan toista luokkaa kuin nykyisin käytössä olevilla Sonyn ja Microsoftin masiinoilla. Markkinointimateriaalin mukaan MSI Trident 3 on maailman pienin VR-valmis laite. Testattu kappale oli se kallein ja tehokkain masiina: GTX 1060 -grafiikkakortti, 8GB RAM, 256GB SSD-kovalevy, 1 teran SATA-kovalevy ja i7-7700-prosessori. Laite ei siis ole vain valmis VR-menoon, vaan reilusti enemmänkin. Trident 3 on lisäksi käytännössä äänetön, mikä on hyvä asia pelikonsoli-illuusion säilyttämisessä.

Pelatessa paremman suorituskyvyn huomaa selvästi. Kautta linjan sujuva 60 ruudun sekuntivauhdilla säntäilevä ruudunpäivitys on mahtavaa katsottavaa niin Hitmanissa, The Divisionissa kuin For Honorissakin. Paluu Playstation 4 Pro'n pariin tuntui testauksen jälkeen karulta.

MSI Trident 3
Tämä on mainos:

Entä sitten hinta?
Ehkä se kaikkein merkittävin ennakkoluulo PC-pelaamista kohtaan on harrastuksen korkea hinta, koska logiikan mukaan edistynyt teknologia on aina myös kallista. MSI Trident 3:n hinta kuitenkin liikkuu alle 1500 euron hujakoilla, mikä on todella vähän ottaen huomioon laitteen koon ja tehokkuuden.

MSI Trident 3 on vahva puolustuspuhe PC-pelaamiselle. Mukana ovat melkein kaikki PC-pelaamisen edut miltei täysin ilman huonoja puolia. Näin ollen laite on pakko-ostos sellaiselle konsolipelaajalle, joka on joskus harkinnut PC-pelaamista.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä