Suomi
Gamereactor
lifestyle

Musiikkialan isot nimet haastavat yhdessä oikeuteen tekoälyä kehittävät uudet yritykset

Sony, Universal ja Warner pyrkivät ottamaan kantaa asioihin koskien tekoälyn ongelmia vain muutama kuukausi sen jälkeen, kun useat artistit allekirjoittivat aloitteen tekoälyn sääntelystä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Jokainen toimiala kohtaa yhä suuremman vaikutuksen tekoälystä. Suuri osa kritiikistä ja suurimmista otsikoista löytyy tietysti luovalta alalta, kun tekoälyyritykset käyttävät teknologiaa syrjäyttääkseen luovia tekijöitä työpaikoistaan korvatakseen heidät roboteilla, jotka on koulutettu tehokkaasti opiskelemalla ja usein varastamalla muiden ihmisten töitä.

Musiikkiteollisuudelle tämä johti siihen, että yli 200 korkean profiilin artistia allekirjoitti muutama kuukausi sitten kirjeen, jossa vaadittiin tekoälyn parempaa sääntelyä, ja nyt muutama suuri levy-yhtiö haluaa liittyä taisteluun.

BBC News raportoi, että Sony Music, Universal Music Group ja Warner Records haastavat oikeuteen kaksi tekoälyalan startup-yritystä, Sunon ja Udion, joiden molempien väitetään rikkoneen tekijänoikeusrikkomuksia "lähes käsittämättömässä mittakaavassa".

Oikeusjuttu väittää, että parin luoma ohjelmisto varastaa muiden omistamaa musiikkia ja palauttaa sitten samanlaisen työn ja pyytää sitten noin 150 000 dollarin korvausmaksua.

Tämä on mainos:

Vaikka kumpikaan yritys ei ole antanut lausuntoa oikeusjutusta, tekoälyyritykset ovat aiemmin yhtyneet väitteeseen, jonka mukaan niiden tuottama materiaali on kohtuullisen käytön opin mukaista, joka sallii tekijänoikeudella suojatun teoksen käytön ilman lisenssiä olettaen, että se on satiiria ja uutisia varten.

Musiikkititaanit kuitenkin perustavat väitteensä ajatukseen, että kahden yrityksen tekoälyohjelmisto varastaa tekijänoikeudella suojatun materiaalinsa taloudellisen hyödyn saamiseksi, ja oikeusjutussa todetaan, että "ei ole toiminnallista tarkoitusta... [ja] Tekoälymalli tekijänoikeudella suojattujen tallenteiden nielemiseksi muuten kuin uusien, kilpailevien musiikkitiedostojen sylkemiseksi".

Epäilemättä kuulemme tästä lisää tulevina kuukausina, kun oikeusjuttu etenee.

Musiikkialan isot nimet haastavat yhdessä oikeuteen tekoälyä kehittävät uudet yritykset
ShutterStock
Tämä on mainos:


Ladataan seuraavaa sisältöä