Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Dark Tower

Musta torni

Viihdyttävä elokuva hämäräksi jäävällä juonella.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Olen aina silloin tällöin pannut merkille kirjakaupassa myytäviä Stephen Kingin moniosaisen Musta torni -sarjan kirjoja. Koskaan en kuitenkaan ole opuksiin perehtynyt, vaikka aihe sinänsä on tuntunut kiinnostavalta. Siksi olin innoissani, kun sain tietää tunnettujen näyttelijöiden tähdittämän elokuvan olevan tekeillä. Ehkäpä juuri tietämättömyyteni alkuperäisteoksista aiheutti sen, että pidin elokuvasta.

HQ

Olen nyt katsellut Mustan tornin kahdesti, enkä vieläkään ole täysin perillä tarinasta. Joka tapauksessa esiteinin vuosiaan viettävä Jake Chambers (Tom Taylor) näkee näkyjä suuresta tornista, mustiin pukeutuvasta miehestä (Matthew McConaughey) ja toisaalta Revolverimiehestä (Idris Elba). Musta torni on jonkinlainen maailmankaikkeuden tasapainon tuoja, jonka mustiin pukeutuva mies haluaa tuhota. Tai jotain. Ihan varma en ole. Pitää varmaankin lukea kirja.

Kun vain pystyy unohtamaan tarinan hämäryyden ja keskittyy näyttelijäsuorituksiin, henkilöhahmoihin ja näyttävään toimintaan kera vaikuttavan lavastuksen, on luvassa hyvää viihdettä puolentoista tunnin ajaksi. Lyhyen keston vuoksi mihinkään ei paneuduta liian pitkäksi aikaa, joten tylsää ei ainakaan ole. Lisäksi Matthew McConaughey on paras ja samaistumiskelpoisin leffapahis vuosikausiin, ja Idris Elban pyssyttelevä sankari varsin onnistunut vastavoima. Lisämateriaaleissa kirjailija King kertoo saaneensa kaksikolle innoituksen Clint Eastwoodin tähdittämästä länkkäristä, jossa pahiksena oli mustiin pukeutunut Lee Van Cleef. Ehkä tästä syystä pidin Mustasta tornista, sillä pidän Kingin mainitsemaa Hyvät, pahat ja rumat -leffaa maailmanhistorian parhaana elokuvana.

Toimintakohtauksissa on käytetty maltillisesti digitaalitehosteita, sillä yleensä niiden käyttöä ei huomaa. Muutenkin elokuva etenee hyvällä tempolla eteenpäin, vaikkakin jopa alkuperäisteosta tuntematta on helppo havaita, että valtaisa määrä aineistoa on jätetty kertomatta. Tämän vuoksi lisämateriaaleihin sisällytetyt kaksi lyhyttä katsausta keskeiseen kaksikkoon näyttelijöiden itsensä kertomana on tarpeellinen lisäys. Elban ja McConaugheyn kuvaukset omista hahmoistaan auttavat ymmärtämään juuri nähtyä leffaa paremmin. Tai ehkä tarkoitus onkin innostaa lukemaan Stephen Kingin Musta torni -teokset itse?

Konsensus Musta torni -elokuvan ympärillä tuntuu olevan se, että leffa on huono, hyvin huono. Itse huomaan rainan puutteet, mutta koin silti näkemäni viihdyttävänä ja ajatuksia herättävänä. Taidan lähteä käymään siellä kirjakaupassa, jossa viimeksi näin myynnissä pokkarina sarjan ensimmäisen osan nimeltä Revolverimies.

Tämä on mainos:
The Dark TowerThe Dark TowerThe Dark Tower
The Dark TowerThe Dark Tower
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Musta torni

Musta torni

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Viihdyttävä elokuva hämäräksi jäävällä juonella.Ladataan seuraavaa sisältöä