Suomi
Gamereactor
arviot
MX vs ATV Reflex

MX vs ATV Reflex

Kiidän pitkin kuoppaista rataa kevytmoottoripyörälläni ja samalla kuulen takaani lähestyvän auton moottorin pärinän. Näkyvyys on lähellä nollaa ja jokainen mutka täytyy ottaa reflekseillä. Yhtäkkiä näen edessäni loistavan mahdollisuuden kasvattaa etumatkaani ja kurvaan pienelle kinttupolulle. Valitettavasti maa katoaa altani ja pyöräni tekee hurjan hypyn, jonka seurauksena melkein kaadun. Onneksi onnistun pelastamaan tilanteen ja ehdin kallistaa edessä näkyvään mutkaan ajoissa. Pyyhin hikikarpaloita otsaltani ja valmistaudun seuraavaan mutkaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Ensimmäisessä kappaleessa kuvailtu ajopätkä tiivistää hyvin, mistä MX vs ATV Reflex -pelissä on kyse: Peli on vauhdikas arcaderalli, jossa on mukana juuri sopivasti kevyttä fysiikkamallinnusta. Tekeminen ei pelissä lopu kesken, sillä mukana on tavallista kilpa-ajoa erilaisilla muunnelmilla, huimiin ilmatemppuihin keskittyviä kisoja ja puolivapaata maastossa rälläystä.

Pelin koukkuna on sen ohjaustuntuma, jota mainostetaan nimellä "Reflex". Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vasemmalla analogisauvalla ohjataan ajopeliä ja oikealla siirrellään ohjastajan painopistettä. Näin esimerkiksi molempien tattien painaminen samaan suuntaan saa aikaan todella tiukan käännöksen, kun taas vastakkaisiin suuntiin painamalla menopeli kääntyy huomattavasti verkkaisemmin. Ohjaustapa on luonnollisesti käytössä vain pyörissä ja kevyemmissä mönkijöissä, sillä autot ja raskaat mönkijät eivät paljon heilumisesta hetkahda. Autot ja raskaat mönkijät jäävätkin pelissä hieman altavastaajan asemaan, sillä kevyemmillä menopeleillä ajaminen on huomattavasti hauskempaa. Reflex -ajotyyli vaatii kuitenkin opettelua -- mopot päätyivät poikkeuksetta pöpelikön puolelle kunnes hoksasin, ettei oikeaa tattia tarvitse vatkata koko ajan. Kyllä ne perusmutkat menevät perinteisellä tyylillä ja oikeaa tattia tarvitsee käyttää vain tietyissä tiukissa mutkissa ja epätasaisessa maastossa. Oivalluksen jälkeen ajamisesta tuli vakaampaa, eikä kisojen voittaminenkaan tuntunut mahdottomalta.

Ajamisen ystäville tiedossa on iloisia uutisia, sillä MX vs ATV Reflex tarjoaa yllättävän paljon monipuolista tekemistä. Erilaisia pelimuotoja on tarpeeksi ja kaikki eroavat mukavasti toisistaan. Kilpa-ajot ovat tyypillisiä kisoja, joissa mukana on useimmiten kaikkia mahdollisia ajoneuvoja. Pelaaja saa itse päättää, millä kapistuksella tahtoo kilpailla ja oma suosikkini oli ehdottomasti kevytmoottoripyörä. Se tarjoaa sopivasti vauhtia ja selviytyy tarvittaessa tiukimmistakin mutkista. Rallikisat ovat muuten ihan mukavia, mutta vastustajien tekoäly sai hampaat kirskumaan. Ensinnäkään sopivaa vaikeusastetta ei tuntunut löytyvän millään: joko kisan voitti useilla kymmenillä sekunneilla tai sitten ne hävittiin monella sekunnilla. Hankalimmilla vaikeusasteilla kanssakilpailijat tuntuivat katoavan auringonlaskuun vaikka alla oli viimeisen päälle viritetty mopo. Röyhkeyttä ei näiltä kuskeilta myöskään puutu, sillä pelaajan ajokin runttaaminen tuntuu kuuluvan rehtiin urheiluhenkeen. Ajoittain toivoinkin pelistä löytyvän nappulan, jolla kanssakilpailijoita voisi vetää tuhdisti turpaan.

Temppuiluihin keskittyvät kisat ovat ehdottomasti pelin parasta antia. Kilpailut käydään niille erikseen suunnitelluilla sisäradoilla, joissa on tarkoituksena tietyn aikarajan kuluessa tehdä mitä ihmeellisimpiä stuntteja. Pisteitä jaetaan muun muassa temppujen vaihtelevuudesta, ketjutuksesta ja pystyssä pysymisestä. Parhaimmillaan tunsin mahanpohjassani miellyttävää kipristelyä, kun kuskini viiden metrin ilmalennossa pyöräytti itsensä käsinseisontaan ja onnistui vielä laskeutumaan turvallisesti.

Mukana on myös puolivapaata ajelua erilaisissa maastoissa. Puolivapaan hommasta tekee se, että alueet ovat ennalta määritettyjä ja aika pieniä. Jokaisessa maastokohteessa on muutama tehtävärasti, jotka täytyy suorittaa. Niissä on mukavasti vaihtelua ja hommat vaihtelevat yksinkertaisista nopeustehtävistä erilaisiin taitotehtäviin. Totta kai maastossa voi myös päristellä vapaasti menemään niin kauan kuin jaksaa, mutta siitä ei valitettavasti jaeta palkintoja tai pisteitä.

Tämä on mainos:

MX vs ATV Reflexissä on myös mahdollista päristellä kavereita vastaan joko samalla sohvalla tai verkon välityksellä. Verkossa pelaamista en valitettavasti pystynyt testaamaan, mutta jaetulla ruudulla ajeleminen oli odotetusti todella hauskaa. Kyllä ihminen voittaa vastustajana koneet mennen tullen.

Visuaalinen puoli saa lähes puhtaat pisteet. Menopelit ja kuljettajat rapautuvat uskottavasti ja radat ovat yksityiskohtaisia. Lisäpisteitä heruu ajokkien kyntämistä urista, sillä ne todella jäävät ratoihin koko kilpailun ajaksi. Huonojakin puolia löytyy, sillä ajajia lukuun ottamatta kaikki muut henkilöt näyttävät aivan hirveiltä. Lisäksi kauempana näkyvä maasto on aika suttuista, mutta onneksi näkyvyys on lähes koko ajan niin heikkoa, että asiaan ei kiinnitä huomiota.

Audiopuolella asiat ovat hiukan heikommin, sillä kevyempien menopelien äänet kuulostavat todella voimattomilta. Oli alla sitten kevytmoottoripyörä tai mönkijä, niiden äänet muistuttavat poikkeuksetta viimeisiään veteleviä sähköhammasharjoja. Eiväthän nämä myllyt oikeastikaan mitään mörisijöitä ole, mutta hieman alhaisemmat äänet olisivat olleet korvaystävällisemmät. Autot sentään papattavat mukavasti. Törmäyksissä ja kaatumisissa on onneksi kunnolla voimaa, sillä rytinät ja rutinat tuntuvat selkärangassa asti.

MX vs ATV Reflex on oikein kelpo peli. Erilaisia menopelejä löytyy tarpeeksi ja ratoja on joka lähtöön. Reflex-ohjaustapa on mukava uudistus, joka tekee moottoripyörillä ja mönkijöillä päristämisestä entistäkin realistisempaa. Mikäli ralli- tai motocross -pelit kiinnostavat, niin tekeleeseen kannattaa ehdottomasti tutustua.

Tämä on mainos:
MX vs ATV Reflex
MX vs ATV Reflex
MX vs ATV Reflex
MX vs ATV Reflex
MX vs ATV Reflex
MX vs ATV Reflex
MX vs ATV Reflex
MX vs ATV Reflex
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Vauhdin todella tuntee, erilaista tekemistä on runsaasti, reflex -ohjaustapa
-
Turhauttava tekoäly, mopojen ja mönkijöiden äänet, autoilla ajaminen ei ole niin kivaa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

3
MX vs ATV ReflexScore

MX vs ATV Reflex

ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

Raparallia hakeville MX vs ATV Reflex on oivallinen valinta, kiitos näppärän ohjauksen ja erinomaisesti välittyvän vauhdin tunteen.Ladataan seuraavaa sisältöä