Suomi
Gamereactor
laitearviot

Nacon Revolution 5 Pro on se tosipelaajan ohjain Playstation 5:lle

Ranskalainen Nacon on julkaissut kaikkien aikojen kalleimman peliohjaimen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Sonyn Playstation 5 -ohjain Dualsense Edge on melkein kasvanut käsiini kiinni, sillä se tarjoaa kaiken, mitä vain peliohjaimelta haluan ja paljon enemmänkin. Pidän sitä kaikkien aikojen parhaana peliohjaimena. Ranskalainen Nacon haluaa haastaa asiantilan Revolution Pro 5 -ohjaimellaan.

HQ

Perusmuotoilu on Xbox Onen ohjaimen ja Playstation 5:n Dualsensen väliltä. Koko, asymmetrisesti asetellut tatit ja liipaisimet tuovat mieleen Xboxin. Revolution Pro 5 toimii niin PC:llä kuin PS5:llä. Hall-sensorin ansiosta tattien liukuminen eli "driftaaminen" on ratkaistu.

Liipaisimet voi asettaa kolmeen erilaiseen asentoon riippuen siitä, miten pitkän matkan liipaisinta haluaa painaa. Pitkä matka soveltuu mielestäni hyvin autopeleille, kun taas lyhyt matka on pakollinen Call of Dutyssa ja Fornitessa. Analogitatteja on tarjolla erilaisilla korkeuksilla ja pinnoilla oman maun mukaan. Nappien vaihtaminen käy nopeasti, ja materiaalit ovat kohdillaan.

Revolution 5 Pro toimii langattomana Bluetoothin avulla, tai langallisena mukana tulevan punotun USB-kaapelin voimin. Langattomana akku kestää testini mukaan 11 tuntia. Kestoa on siis enemmän kuin tuplasti Dualsense Edgeen verrattuna, ja vertailun vuoksi Xbox Elite Controller 2 kestää akullaan yli 30 tuntia. Suosin erikoisohjaimia aina langallisena viiveen minimoimiseksi.

Suurin yksittäinen huono puoli on se, että värinätoiminto puuttuu kokonaan. Tavallista värinää ei ole haptisesta nyt puhumattakaan, eivätkä myöskään liipaisimet anna vastusta haptisesti. Jos Revolution 5 Pro olisi tarjonnut haptiset värinät, olisi se silloin ollut markkinoiden paras ohjain Playstation 5:lle.

Tämä on mainos:

Korjaus 9.11.2023. Värinätoiminto on ohjaimessa mukana PC:llä ja Playstation 4:llä. Haptinen värinä ja mukautuvat liipaisimet ovat sen sijaan Sonyn yksinoikeudellisia ominaisuuksia Playstation 5:llä, eivätkä ne siis toimi Naconin ohjaimessa.

Nacon Revolution 5 ProNacon Revolution 5 ProNacon Revolution 5 Pro
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Loistava muotoilu ja käyttömukavuus, hyvät materiaalit, muokkausmahdollisuudet, laatuohjaimen tuntuma, Hall-sensori
-
Ei minkäänlaista värinää
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä