Suomi
Gamereactor
lifestyle

NASA juhlistaa Webb-avaruusteleskoopin ensimmäistä syntymäpäivää upeilla kuvilla

Kosmos on todella silmiinpistävä paikka.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

NASA on juhlistanut yhtä vuotta Webb Space Telescope:n toimintaa julkaisemalla kuvan syvästä avaruudesta, jonka teleskooppi vangitsi. Kuvassa on lähikuva auringonkaltaisten tähtien synnystä ja se esittää "meitä lähintä tähtienmuodostusaluetta", joka on tosin vielä 390 valovuoden päässä.

Kuvassa näkyy noin 50 nuorta tähteä, jotka kaikki ovat suunnilleen Auringon kokoisia, ja kuvan pimeimmissä osissa voimme havaita jopa yhä muodostumassa olevia prototähtiä. Mitä tulee siihen, miten kuvan värit muodostuvat ja mitä ne ovat, NASA toteaa, että ne ovat "valtavia molekyylivedyn bipolaarisia suihkuja, jotka on esitetty punaisella, hallitsevat kuvaa, ilmestyen vaakasuoraan ylemmän kolmanneksen poikki ja pystysuoraan oikealle. Nämä tapahtuvat, kun tähti ensimmäisen kerran puhkeaa kosmisen tomun synnyinvaipan läpi ja ampuu pari vastakkaista suihkua avaruuteen kuin vastasyntynyt ojentaen ensin kätensä maailmaan."

Ensimmäisen toimintavuotensa aikana Webb Space Telescope on tuottanut tähän mennessä syvimmän infrapunakuvan kaukaisesta maailmankaikkeudesta, joka tunnetaan nimellä Webb's First Deep Field, ja näyttää tuhansia galakseja ja joitakin himmeimpiä infrapunassa milloinkaan havaittuja kohteita.

NASA juhlistaa Webb-avaruusteleskoopin ensimmäistä syntymäpäivää upeilla kuvilla
NASA, ESA, CSA, STScI, Klaus Pontoppidan (STScI)
Tämä on mainos:


Ladataan seuraavaa sisältöä