Suomi
Gamereactor
lifestyle

NASA kehittää lentävää ydinlämpöpropulsiojärjestelmää

Se toivottavasti laajentaa "kykyään valmistautua miehistön tehtäviin Marsiin".

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ydinfysiikan avaruudessa on tapahtunut muutamia erilaisia jännittäviä kehityssuuntia viime kuukausien ja vuosien aikana. Suurten kaupunkien ja pienten kaupunkien voimanlähteeksi suunniteltujen pienten reaktoreiden ja ydinfuusion viimeaikaisen edistymisen välillä tätä vaarallista mutta erittäin vaikuttavaa tieteen muotoa on ollut kiehtovaa seurata.

Ja tässä mielessä NASA on päättänyt syventyä myös ydinavaruuteen, koska se on nyt allekirjoittanut sopimuksen Yhdysvaltain puolustusalan edistyneiden tutkimusprojektien viraston (DARPA) kanssa lentävän ydinlämpöpropulsiojärjestelmän luomisesta

Tämä järjestelmä toivottavasti antaa NASAlle mahdollisuuden toteuttaa paremmin tavoitteensa syvän avaruuden matkustamisesta ja tutkimisesta sekä ihmisten sijoittamisesta Marsiin. Kuten lehdistötiedotteessa todetaan, NASAn ylläpitäjä Bill Nelson lisää:

"NASA tekee yhteistyötä pitkäaikaisen kumppanimme DARPAn kanssa kehittääkseen ja esitelläkseen kehittynyttä ydinlämpöpropulsioteknologiaa jo vuonna 2027. Tämän uuden tekniikan avulla astronautit voisivat matkustaa syvään avaruuteen ja sieltä pois nopeammin kuin koskaan - merkittävä kyky valmistautua miehistön tehtäviin Marsiin.

Tämä on mainos:

Sanotaan myös, että tämä tekniikka mahdollistaa suurempien hyötykuormien kuljettamisen tehtävissä, minkä pitäisi myös laajentaa avaruusalusten viestintätarjontaa.

Järjestelmän toiminta pyörii ydinfissioreaktorin ympärillä, joka tuottaa korkeita lämpötiloja, joita voidaan sitten käyttää nestemäisen ponneaineen lämmittämiseen avaruusaluksen polttoaineeksi ja käyttämiseksi. Teoriassa tämän pitäisi olla kolme tai useampia kertoja tehokkaampia kuin nykyään käytetyt järjestelmät.

NASA kehittää lentävää ydinlämpöpropulsiojärjestelmää
Tämä on mainos:


Ladataan seuraavaa sisältöä