Suomi
Gamereactor
lifestyle

NASA suunnittelee tehtävää "koskettaa aurinkoa" joulukuussa

Parker Solar Probe -luotaimen tehtävänä on zoomata Auringon ohi, lähemmäs kuin koskaan ennen ja ennätysnopeudella.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

NASA on sitoutunut tehtävään, jossa ihmisen tekemä esine kulkee nopeammin kuin koskaan ennen ja lähempänä aurinkoa kuin mikään aiempi yritys. Parker Solar Probe kiertää Auringon ympäri ja pääsee noin 6.1 miljoonaa kilometriä lähelle aurinkokappaletta, jossa se kokee noin 1,400 celsiusasteen lämpötiloja, kun se zoomaa ohi meganopeudella 435,000 mph.

Puhuessaan BBC Newsin kanssa projektitutkija tohtori Nour Raouafi totesi: "Olemme periaatteessa laskeutumassa tähdelle. Tämä on monumentaalinen saavutus koko ihmiskunnalle. Tämä vastaa laskeutumista kuuhun vuonna 1969."

Vaikka 6.1 miljoonaa kilometriä näyttää massiiviselta etäisyydeltä Auringon ja luotaimen välillä, etäisyyden sanotaan vastaavan noin 4% Maan ja Auringon välisestä etäisyydestä (joka on noin 149 miljoonaa kilometriä).

Mitä tulee siihen, miksi tehtävä tapahtuu, sen tarkoituksena on ymmärtää joitain keskeisiä aurinkoprosesseja, mukaan lukien korona, auringon ilmakehä. #10
Tehtävä suoritetaan 24. joulukuuta, mikä tarkoittaa, että tieteen fanit voivat herätä jouluaamuna ylimääräisen lahjan kanssa, jota odottaa. #10

NASA suunnittelee tehtävää "koskettaa aurinkoa" joulukuussa
Tämä on mainos:


Ladataan seuraavaa sisältöä