Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
lifestyle

NASA tuo asteroidinäytteen takaisin Maahan

Kivi- ja pölynäytettä käytetään aurinkokunnan varhaisimman historian tutkimiseen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

NASA on virallisesti tuonut näytteen Bennu-asteroidista takaisin Maahan. Viikonloppuna Utahin autiomaahan laskeutuneessa kapselissa kuljetetun näytteen sanotaan koostuvan noin 250 grammasta kiviä ja pölyä, ja vaikka se saattaa kuulostaa hyvin pieneltä määrältä mitään, NASA uskoo, että näyte voisi toimia tapana tarkastella aurinkokunnan varhaisinta historiaa.

NASA käsittelee parhaillaan näytettä turvallisessa laitoksessa, mutta toiveena on, että näyte voisi antaa vihjeitä orgaanisen elämän ja veden alkuperästä maapallolla, ja koska näyte on peräisin asteroidista, todetaan, että sen pitäisi olla vapaa melkein kaikesta saastumisesta.

Mitä tulee siihen, miksi Bennu valittiin tämän tehtävän asteroidiksi, kiven massa on maapallon lähellä oleva esine, joka ohittaa planeetan kerran kuudessa vuodessa ja jota pidetään myös varhaisen aurinkokunnan jäänteenä, koska sen sanotaan olevan 4.5 miljardia vuotta vanha.

NASA tuo asteroidinäytteen takaisin Maahan
Tämä on mainos:

Kiitos, Sky News.Ladataan seuraavaa sisältöä