Suomi
Gamereactor
lifestyle

NASAn tehtävänä on luoda kuun aikavyöhyke

Se toimii vertailukohtana kuun avaruusaluksille ja satelliiteille.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Yksi suurista haasteista, josta ei usein puhuta avaruusmatkailussa, on se, miten ajanotto toimii maan ulkopuolella. Aika toimii eri tavoin eri kosmisissa kappaleissa johtuen erilaisista nopeuksista, joilla kukin kappale kulkee, sen massasta ja painovoimasta. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kellot toimivat itse asiassa eri tavalla kuussa, koska ne menettävät noin 58,7 mikrosekuntia koko maapallon päivässä muiden ongelmien keskellä. Tämä ei ehkä tunnu paljolta (koska se ei ole), mutta ajan myötä tämä kasvaa ja siitä tulee paljon vakavampi ongelma.

The White House on päättänyt, että tähän ongelmaan on saatava ratkaisu, ja on nyt antanut NASAlle tehtäväksi määritellä kuun aikavyöhyke, Lunar Standard Time (LST)/Coordinated Lunar Time (LTC) kaikki vuoden 2026 loppuun mennessä.

Aikavyöhykettä käytetään vertailukohtana kuun avaruusaluksille ja satelliiteille, auttamaan kartoittamaan ja paikantamaan sijainteja, varmistamaan oikea tiedonsiirto avaruusalusten ja maan välillä sekä auttamaan astronauttien ja tukikohtien synkronoinnissa.

On epäselvää, miten tämä ongelma ratkaistaan, mutta epäilemättä kuulemme lisää NASAlta tulevina kuukausina ja vuosina.

Tämä on mainos:
NASAn tehtävänä on luoda kuun aikavyöhyke

Kiitos, Sky News.Ladataan seuraavaa sisältöä