Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
NBA 2K11

NBA 2K11

Tehdään ensimmäiseksi yksi asia selväksi. En ole pitkään aikaan pelannut koripalloa videopelimuodossa lajin harrastustaustasta huolimatta. Jos olet sarjan veteraani, osa tämän arvion kokemuksista voi olla sinulle erilaisia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Koripallo on yksi maailman suosituimpia joukkueurheilulajeja, ja siksi myös julkaisijoiden kausipäivityslistalla pelijulkaisuissa. Tänä vuonna 2K saa rellestää parketilla vapaasti päästä päähän, sillä sen pahin ja käytännössä ainut kilpailija NBA Elite 11 ensin viivästyi, ja sitten jätti tulematta kentälle kokonaan. Syynä saattoi olla yritys haukata itseään suurempaa palaa, sillä NBA 2K11 on melkoista timanttia. Pelimuodoissa löytyy variaatiota. On yksittäisiä pelejä, monta erilaista kausitilaa, All Star -viikonloppua ja oman pelaajan luotsaamista varaustilaisuudesta legendaksi. Hienona ominaisuutena käynnissä olevasta kaudesta näytetään tilastoja ja tulevia pelejä sekä muuta kilkettä, jolla elävöitetään peliä ja tuodaan se lähemmäs oikean elämän tilanteita. Kirjoitushetkellä pelin väliaikavalikoita koristavat kiitospäivägrafiikat ja kalkkunan kalkatus. Väliaika- ja pelin päätöspätkiin on myös panostettu, ja pelin ratkaisuvaiheet havainnollisestaan näyttävästi sekä selostajien että pelikuvan toimesta.

Pelin kansikuvapoju ja minulle lajin kiistaton kuningas Michael Jordan on vahvasti mukana sekä audiovisuaalisella että pelillisellä puolella. Herran omat edesottamukset jäävät kuitenkin yllättäen kuriositeetin asemaan, sillä peli loistaa omilla vahvuuksillaan agentti 23:a kirkkaammin. Pelaaminen on silkkaa simulaatiota sekä hyvine että huonoine puolineen. Realistisempaa näkemystä koripallosta saa hakea. Jo helpoimmalla vaikeustasolla hyvä heittopaikka pitää oikeasti luoda, eikä korirengasta voi taivuttaa donkkaamalla joka hyökkäyksessä. Tietokone puolustaa tehokkaasti ja rankaisee pelaajan virheistä välittömästi. Koska pelit eivät juuri koskaan taannu päättömään pistetehtailuun, jokainen suoritettu kuvio ja onnistunut harhautus tyydyttää. Sekä hyvänä että huonona puolena pelaajan pistearvoilla on suuri merkitys menestymisessä. Toisaalta tähdet nousevat esiin rivipelaajista, mutta välillä numeroihin tuijottelu tuottaa liikaa epäonnistumisia hyvistäkin paikoista. NBA-tason pelaajien pitäisi saada pallo parin metrin päästä sisään yhdeksän kertaa kymmenestä, jos kukaan ei ole estelemässä.

NBA 2K11 on näyttävä peli. Starat näyttävät oikean elämän esikuviltaan niin ulkonäön kuin liikehdinnänkin osalta. Etenkin animaation monimuotoisuuden näkee parhaiten omaa pelaajaa luodessa, sillä eri heittotilanteisiin löytyy käsittämätön määrä permutaatioita oppikirjaversioista erikoisempiin veiveihin. Kentällä pelaajat käyttäytyvät realistisen oloisesti tehden screenejä, pyytäen palloa ja puskien takapuoli edellä korille Shaq-tyyliin. Äänimaailmasta kehuja ansaitsevat monipuolinen ääniraita ja kommentointi. Kaikenlaista oheistietoa pelaajista, areenasta, käynnissä olevasta kaudesta ja valmentajan valinnoista tarjoavat selostajat auttavat tekemään jokaisesta pelistä mahdollisimman autenttisen.

NBA 2K11 on sarjan veteraaneille taatusti silkkaa mannaa taivaasta. Vasta-alkajakin voi päästä pelin kanssa sinuiksi, mutta joidenkin liikkeiden monimutkaisuus ja yleinen vaikeustaso vaativat hieman kärsivällisyyttä. Koripallouraa halajavien kannattaa lisäksi käydä tiiraamassa muutama nettivideo perusharhautuksien ja pelien tekemisestä. Ne auttoivat tällaista ruosteessa raakkuvaa veteraania nauttimaan pelistä entistä enemmän.

Tämä on mainos:
NBA 2K11
NBA 2K11
NBA 2K11
NBA 2K11
Tämä on mainos:
NBA 2K11
NBA 2K11
NBA 2K11
NBA 2K11
NBA 2K11
NBA 2K11
NBA 2K11
NBA 2K11
NBA 2K11
NBA 2K11
NBA 2K11
NBA 2K11
NBA 2K11
NBA 2K11
NBA 2K11
NBA 2K11
NBA 2K11
NBA 2K11
NBA 2K11
NBA 2K11
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Kokonaisvaltainen kokemus, realistinen, MJ!
-
Korkea aloituskynnys
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
NBA 2K11Score

NBA 2K11

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

NBA 2K11 jäi yllättäen vuoden ainoaksi realistiseksi koripallopeliksi. Onneksi se on veteraaneille taatusti silkkaa mannaa.Ladataan seuraavaa sisältöä