Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
NBA 2K24

NBA 2K24 vie ahneuden uudelle tasolle

Ahneuden huippu taitaa olla tässä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Urheilupelien syksyn aloitti Madden NFL 24, joka ei ollut kummoinen. Samaa linjaa jatkaa NBA 2K24. Kentällä kaikki toimii, mutta kaikki muu on sitten pielessä. Vuodesta toiseen jatkuneista pettymyksistä uusi vuosipainos tuottaa pettymyksen alhaisista odotuksista huolimatta. Tämä siksi, että on selvää, miten hyviä pelit voisivat olla. NBA 2K24 voisi olla paras urheilupeli vuosiin mahtavalla grafiikalla ja ennen kaikkea hauskalla pelattavuudella. Tarjolla on kuitenkin täysiverinen "pay-to-win" -tuote, jossa pääsee voittoon mikromaksuilla.

MyTeam on NBA 2K -pelien vastine Ultimate Teamille. Olisi mukavinta nähdä pelimuoto ilman mikromaksuja, mutta niiden mukanaolo sinänsä ei ole ongelmani. Ikävää on, että mikromaksut on ripoteltu kaikkiin muihinkin pelimuotoihin. Mikromaksuja on myös uratilassa, jossa pelataan tekoälyn ohjastamia joukkueita vastaan. Lisäksi yksin- ja moninpeli on yhdistetty, mikä on vielä huonompi idea. Itse luotua pelaajaa voi käyttää niin uratilassa kuin verkossakin toisia pelaajia vastaan. Ja tämän pelaajan päivittämiseksi on vain yksi keino, joka on käyttää valuuttaa. Sitä puolestaan saa kyllä ihan vain pelaamallakin, mutta poikkeuksellisen hidasta tahtia. Näin ollen oma pelaaja jää alhaiselle tasolle, joten verkossa kisaaminen ei onnistu. Muita pelaajia ei voi voittaa, eikä kukaan halua pelaajaani joukkueeseensa.

Uratilassa on kokonaan unohdettu se viime vuoden elokuvamainen näkökulma, eikä ylimääräistä draamaa ole. NBA 2K24 käskee pelaajaa olemaan paras, ja siinä se. Joitakin sivuaskeleita on mukana, kun voi kokea isän tai isoisän uraa. Hienoa tänä vuonna on, ettei ole pakko pelata kauden jokaista ottelua. Tosin sekin onnistuu, jos haluaa. Kuten jo mainitsin, uratilaa varten luodulla hahmolla voi pelata myös verkossa. Kaupunki toimii keskuspaikkana, ja siellä sitten säntäillään minne vain haluaa pelaamaan palloa. Mukana on 3 vs. 3 ja rankattuja klubimatseja. Niin ja yksinpeli on pay-to-win.

Tämä on mainos:

MyTeam on muuttunut entistäkin ahneemmaksi, mitä en uskonut mahdolliseksi. Pelaaja ostaa korttipakkoja toivoen saavansa jotain hyvää. Pakoista paljastuu jotain huonoa, ja sitten niillä mennään verkkoon matsailemaan. Moinen oli jo pay-to-win, mutta nyt on menty pidemmälle. Mukana on myös Season Pass, jossa tietysti on maksettava enemmän saadakseen parhaat palkinnot jokaisella tasolla. Jokainen kausi kestää kuukauden verran, ja jokaisella kaudella on oma Season Passinsa ja 40 kokemustasoa. Ja jos ei kiinnosta pelata, voi ostaa rahalla suoraan tiensä tasolle 40. Näin pelaajat laitetaan maksamaan enemmän, vaikka ovat jo ostaneet täysihintaisen pelin.

Pelisarjan tapa esittää itsensä on parasta, mitä urheilupeleissä on tarjolla. Pelaaminen tuntuu kuin katsoisi lähetystä televisiosta kaikkine selostajineen päivineen. Lisäksi se varsinainen pelaaminen tuntuu juuri siltä kuin pitääkin. Pelaajat tuntuvat ja näyttävät itseltään.

Tarjolla on niin ikään mahtavia pelimuotoja. Viime vuoden painoksen Michael Jordanin parhaat hetket olivat kivoja, ja tänä vuonna parrasvaloissa on Kobe Bryant. Mamba Moments ei ole yhtä hyvä kuin viime vuoden Jordan Challenges, mutta Koben fanit ovat varmasti innoissaan. MyNBA on kausi pelattuna valikoiduilla joukkueilla, ja tekee paluun Eras-pelimuodon kera. Näin voi pelata kausia eri vuosikymmeniltä.

NBA 2K24 olisi voinut olla mahtava, jos se olisi keskittynyt oikeisiin asioihin. Kaikki on kuitenkin tehty rahankeruu mielessä.

Tämä on mainos:
NBA 2K24NBA 2K24NBA 2K24NBA 2K24
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Oikein näyttävän näköinen, pelaaminen on hauskaa, Mamba Moments tekee kunniaa Kobelle, monia hyviä pelimuotoja
-
Joka vuosi peli on edellistä ahneempi, täysiverinen pay-to-win, MyTeamin Season Passit ovat tarpeeton lisä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä