Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
NBA Jam

NBA Jam

NBA Jam ei ole ryppyotsainen koripallosimulaattori, sillä siinä palloilu on hauskaa, helppoa ja vauhdikasta. Pelitempo hipoo hiuksia, ja donkkaukset tehdään neljästä metristä ja takalevyt paukkuvat palasiksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

NBA Jam on yksinkertaistettu paketti sekä säännöiltään että pelattavuudeltaan. Otteluissa on ainoastaan kaksi sääntöä, kummallakin joukkueella on kentällä vain kaksi pelaajaa ja ukkojen ohjaaminen on helppoa. Yksinkertaistaminen ei ole tässä tapauksessa kuitenkaan negatiivinen asia, sillä sen ansiosta ottelut pysyvät äärimmäisen vauhdikkaina.

Pelin nopeus oli minulle aluksi pienoinen järkytys, sillä tapahtumat kentällä etenevät kuin pikakelauksella. Pelaajat sinkoilevat kentän päästä päähän parissa sekunnissa, korit syttyvät palamaan ja takalevyt pirstoutuvat lattialle. Kun toivuin alkushokista, sain asetettua aivoni oikealle vaihteelle ja pelikin alkoi sujua. Jamissa ei todellakaan tarvitse miettiä mitään taktisia kuvioita, vaan tarkoitus on yksinkertaisesti saada pallo koriin mahdollisimman nopeasti.

Pelin ainoa pseudotaktinen ratkaisu koostuu siitä, kenellä korin sitten tekee. Nimittäin jos samalla pelaajalla onnistuu tekemään kolme koria putkeen, silloin pelaaja on liekeissä. Donkit menevät tässä vaiheessa kymmenmetrisiksi loikiksi ja heitot onnistuvat poikkeuksetta. Liekkiputki katkeaa neljään onnistuneeseen heittoon tai vastustajan tekemään koriin.

Näin nopeaan peliin eivät monimutkaiset nappiyhdistelmät sovi, joten onneksi pelaaminen on pidetty yksinkertaisena. Pelaamaan oppii noin kahdessa minuutissa. Pelissä ei voi oikeastaan kuin yrittää heittää koria ja syöttää. Heittoihin löytyy pari apuvälinettä, sillä pelistä löytyy kolme erilaista harhautusliikettä ja lisäksi siinä voi töniä todella törkeästi. Koska liikkeitä ei ole kymmenittäin, ne iskostuvat selkärankaan todella nopeasti.

Tämä on mainos:

Peli kattaa kaksi laajempaa pelimuotoa. Mukana on sekä klassinen että remix-kampanja. Klassisessa kampanjassa tarkoituksena on voittaa 36 oikeaa ja legendaarista joukkuetta, kun taas remix -kampanjassa on tarjolla erilaisia joukkuekohtaisia haasteita. Näiden suurempien pelimuotojen lisäksi tarjolla on myös pikaotteluita ja remix-kampanjasta erotettuja yksittäisiä haasteita. Pelistä löytyy myös moninpeli, mutta Wii-versiossa otteluita voi pelata kaverin kanssa vain saman sohvan äärestä. Myöhemmin PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle julkaistavassa HD-versiossa on mukana myös nettipelimahdollisuus.

Pidin erityisesti remix-kampanjasta, sillä siitä löytyy kiitettävästi erilaisia pelimuotoja. Mukana on remix-otteluita, takalevyn hajotuskisoja, hallitsemisotteluita, 21 pisteen otteluita ja pomotaisteluja. Remix-ottelu muistuttaa perinteistä peliä, mutta sitä piristetään erilaisilla kentälle ilmestyvillä bonuksilla. Nämä saattavat tehdä pelaajasta hetkeksi esimerkiksi salamannopean tai äärimmäisen vahvan. Pahimmassa tapauksessa pelaaja kutistuu pallon kokoiseksi miniversioksi.

Toinen suosikkini on korin takalevyn hajotuskisa. Siinä vastustajan levy täytyy saada murskattua donkkaamalla. Voi sitä nautinnon aaltoa, kun kolmimetrinen hyppy päätyy korvia hivelevään lasin helinään. Hallitsemisotteluissa tarkoituksena on hallita tiettyjä alueita kentällä tekemällä niistä kori. Jokainen hallittu alue tuo koko ajan pisteitä, ja mitä enemmän niitä joukkueella on, sitä enemmän pisteitä ropisee. 21 pisteen ottelussa kaksi pelaajaa kisaa keskenään siitä, kumpi saa tulostaululle ensin vaaditun pistemäärän. Pomotaistelut muistuttavat hieman 21 pisteen otteluja, mutta niissä vastaan asettuu yli-inhimillisillä kyvyillä varustettu pelaaja. Esimerkiksi Miami Heatin Dwyane Wade on pomovastustajana nimeltään Flash. Nimensä mukaisesti kaveri todella on salamannopea.

Ulkoasultaan peli on mielenkiintoinen tapaus. Pelaajien kehot ovat täysin kolmiulotteisia, mutta niihin on ikään kuin liimattu kiinni kuva oikean pelaajan päästä. Kokonaisuus näyttää aluksi hieman hassulta, mutta ratkaisu sopii hyvin pelin luonteeseen. Erikoisefektit kuten palavat korit ovat näyttäviä, eikä pelin ruudunpäivitys nytkähtele missään vaiheessa. Toisaalta yleisö ja vaihtopelaajat näyttävät suoraan sanottuna aika hirveiltä. Onneksi puutteisiin ei pelin tiimellyksessä ehdi kiinnittää huomiota.

Tämä on mainos:

Äänipuolella asiat ovat hieman heikommin. Itse pelin äänet kuulostavat hienoilta, mutta selostuksella on paha tapa toistaa itseään. Aluksi "boom shaka laka" -huudot ja erilaiset fraasit jaksavat huvittaa, mutta ne väljähtyvät nopeasti, sillä samoja repliikkejä jauhetaan koko ajan ottelusta ja erästä toiseen.

Kokonaisuutena NBA Jam tarjoaa sitä, mitä se nimessään lupaa. Pelaaminen on nimittäin alusta loppuun yhtä juhlaa. Pelin ainoaksi isommaksi puutteeksi nousee nettipelin puute. Pienempänä pahana voidaan pitää myös itseään toistavaa selostusta, mutta muilta osin paketti on kunnossa. Jos supernopea koripallo kiinnostaa, peli kannattaa ehdottomasti hankkia.

NBA Jam
NBA Jam
NBA Jam
NBA Jam
NBA Jam
NBA Jam
NBA Jam
NBA Jam
NBA Jam
NBA Jam
NBA Jam
NBA Jam
NBA Jam
NBA Jam
NBA Jam
NBA Jam
NBA Jam
NBA Jam
NBA Jam
NBA Jam
NBA Jam
NBA Jam
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Pelaaminen on todella hauskaa, erilaisia pelimuotoja on runsaasti, ohjattavuus iskostuu heti selkärankaan
-
Nettipelin puute, selostus tahtoo toistaa itseään
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
NBA JamScore

NBA Jam

ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

EA tarjoilee huippuvauhdikasta koripalloilua kahden erilaisen uratilan kera. Realismista viis, pelitempo lyö ällikällä.Ladataan seuraavaa sisältöä