Suomi
Gamereactor
arviot
New Super Mario Bros. 2

New Super Mario Bros. 2

Mario on kenties kaikkien aikojen rakastetuin pelihahmo, ja paksu putkimies on jättänyt lukemattomia kilpailijoita jälkeensä vuosien saatossa. Toisin kuin nämä, hän on edelleen kuvioissa mukana, eikä uusi New Super Mario Bros. 2 hylkää sarjan hyviä perinteitä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ihmiset luulivat höyryn loppuneen Nintendolta, kun New Super Mario Bros. 2 ilmestyi horisonttiin. Olihan tämä kaikki jo nähty ennenkin New Super Mario Brosissa sekä DS:llä että Wiillä. Idea oli nerokas: Nintendo otti vanhan NES-klassikon tyylin ja siirsi sen nykyaikaan rakentaakseen siitä täysin uuden pelin. Tämä toistaminen on silti yllätys, yleensähän tällaiset ideat menettävät iskunsa ensimmäisen pelin jälkeen. Eihän kukaan halua vain pyöriä jatkuvassa nostalgiassa, vaan tutkiskella myös uusia maailmoja.

Onko Nintendo hukannut juonen ja keskittynyt vain lypsämään fanejaan? On toki kyseenalaista, että vain vuosi Super Mario 3D Landin jälkeen meitä odottaa uusi Mario-peli. Mutta lievästä väliteoksen maustaan huolimatta New Super Mario Bros. 2 tykittää täyttä laatua alusta loppuun. Klassinen kaava tarjoaa viihdettä sekä aloittelijoille että veteraaneille, ilman että kellekään ehtii tulla tylsää.

New Super Mario Bros. 2New Super Mario Bros. 2
Tyyli on tuttu, mutta peli tarjoaa paljon uutta löydettävää.

New Super Mario Bros. 2 on sinänsä looginen laajennus klassiseen sarjaan. Se ei käytä kolmea ulottuvuutta, vaan tukeva putkimies juoksee vain oikealle tai vasemmalle matkallaan Mushroom Kingdomin, jäätiköiden, viidakoiden, aavikoiden ja jopa pilvien lävitse. Matkalla valloitetaan linnoja ja torneja ja vieraillaan myös sekavissa aavetaloissa.

Tämä on mainos:

Yli 80 kentässä riittää vaihtelua, ja mukana on joitakin näppäriä ja mielenkiintoisia ideoita. Super Mario Bros. 3:n sekä Super Mario Worldin vaikutteet ovat nähtävissä, eikä vain pesukarhupuvussa. Kentissä on niin paljon pieniä piilopaikkoja, että niitä tulee tahkottua lävitse uudestaan ja uudestaan syvimpien mysteereiden avaamiseksi.

New Super Mario Bros. 2
Tasot ovat vaihtelevia ja tarjoavat omia kikkojaan.

Edellisosasta paluun tekevät sienet, jotka muuttavat Marion kokoa, mutta nyt fokus on enemmän pesukarhu-Mariossa sekä uusissa kultaisissa esineissä. Kultainen sieni antaa 50 kolikkoa, kultainen tulikukka suuria tulipalloja ja niin edelleen. Myös punaiset renkaat ovat saaneet kaverikseen kultaiset renkaat.

Tässä ollaankin pelin ytimessä, sillä tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon kolikoita. Alkujaan pelin nimeksi pitikin tulla New Super Mario Bros. Gold. Ideana ei siis ole vain Bowserin ja tämän hemmoteltujen penskojen laittaminen ruotuun, vaan kokonaisen miljoonan Nintendo-kolikon kerääminen, mistä palkitaan yllätyksellä. Rankanpuoleinen tavoite, kaikista apukeinoista huolimatta.

Tämä on mainos:

On sangen sapettavaa, kun muuten onnistuneen kentän lopussa päätyykin hyppäämään lipputankoon saavuttamatta sen huippua. Tämä kun vaikuttaa saatujen kolikoiden määrään. Tulokset talletetaan ja jaetaan sitten Street Passin välityksellä. Rempseällä tuloksella voi ajaa kilpailijansa epätoivon äärelle, joskin sama toki toimii myös toisin päin.

New Super Mario Bros. 2
Uutta ovat kultaesineet; kultaisella tulikukalla Mario pystyy muuttamaan palikoitakin kolikoiksi.

Pääpelin lisäksi tarjolla on jos jonkinlaista haastetta pitämään kiinnostusta yllä vielä pitkän aikaa, ja esimerkiksi minipeleissä tulee viihdyttyä tasojen välissä. Täydellisten suoritusten saavuttamiseen voi tietenkin käyttää loputtomasti aikaa.

New Super Mario Bros. 2:ta voi myös pelata yhteistyötilassa kaverin kanssa, ja Marion ja Luigin tempoilu ruudulla muistuttaa New Super Mario Bros. Wiistä. Pelaajat jakavat monista näytöistä huolimatta yhden kameran, joten yksi päätyy aina vartomaan toista. Vaikeimmat kohdat vetoavat epäilemättä ryhmähenkeen, mutta se jää nopeasti taakse keskinäisen nahistelun taas voittaessa.

Super Mario 3D Landistä peliin on lainattu etenkin aloittelijoita ihastuttava ominaisuus, jossa mokatun kentän päätteeksi pelaajalle tarjotaan erityinen palikka, joka muuttaa sankarimme kultaiseksi pesukarhu-Marioksi. Tämän avulla kentän läpäisy on kuin leikkiä vain, joten jumiutumisilta vältytään.

New Super Mario Bros. 2
Yli 80 tasoa tarjoavat myös pomomatseja, ja nekin voi pelata kaverin kanssa.

Nintendo on päästänyt nuoren tiimin toteuttamaan ideoitaan, ja vaikka kyseessä onkin suora jatko-osa, se tuntuu kultajahteineen erilaiselta. Pelissä myös piisaa salaisuuksia löydettäväksi, eikä niitä kaikkia tarvitse ronkkia esille kovin syvältä, joten myös aloittelijoille on tarjolla onnistumisen kokemuksia.

Nintendo on suunnitellut pelin, joka tavoittaa pelaavan yleisön kaikki kohderyhmät. New Super Mario Bros. 2 ei venytä pinnaa, muttei myöskään ole liian yksinkertainen tai tylsä. Se ei ole monimutkainen, mutta siinä on tenhoa. Kameran tai fokuksen kanssa ei ole ongelmia, ja vaikeustaso on hyvin joustava.

En pistänyt pahakseni, ettei tyyliä ole vedetty täysin uusiksi. Tämän vuoksi New Super Mario Bros. 2 ei ehkä tule räjäyttämään pankkia, mutta se tarjoaa odottamattomia haasteita, jotka haluaa ottaa vastaan.

New Super Mario Bros. 2
New Super Mario Bros. 2
New Super Mario Bros. 2
New Super Mario Bros. 2
New Super Mario Bros. 2
New Super Mario Bros. 2
New Super Mario Bros. 2
New Super Mario Bros. 2
New Super Mario Bros. 2
New Super Mario Bros. 2
New Super Mario Bros. 2
New Super Mario Bros. 2
New Super Mario Bros. 2
New Super Mario Bros. 2
New Super Mario Bros. 2
New Super Mario Bros. 2
New Super Mario Bros. 2
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Yhteispeli, osuva vaikeustaso, runsain mitoin löydettävää
-
Ei yhtä nättti kuin Super Mario 3D Land
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • juhis815
    Tämä on niitä erikoisia tapauksia että vuonna 2012 julkaistiin KAKSI NSMB -pelejä, mikä pistää minut miettimään että onko menty hieman... 7/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

3
New Super Mario Bros. 2Score

New Super Mario Bros. 2

ARVIO. Kirjoittaja Martin Eiser

Nintendo tietää, millaiset seikkailut putkimiehelle sopivat. Tämä näkyy myös uusimmassa seikkailussa.Ladataan seuraavaa sisältöä