Suomi
Gamereactor
ennakot
New World: Aeternum

New World: Aeternum muuntaa mörpin yksin koettavaksi konsolipeliksi

Gamereactorin testissä se PS5-painos, joka on yksin pelattava versio vuoden 2021 MMORPG-ilottelusta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Muutama vuosi sitten New World oli iso juttu, ja tämä Amazon Gamesin MMORPG eli "mörppi" tuntui olevan se seuraava oikein, oikein, OIKEIN iso juttu. Lajityyppi ei ole koskaan kiinnostanut minua pätkääkään, ja juuri siksi New World: Aeternum herätti mielenkiintoni.

Erona PC-pelaamiseen on nyt se, että New World: Aeternum on tehty nimenomaan konsolille ja perinteiselle peliohjaimelle. Lisäksi tarinaa on muokattu siten, että alusta loppuun pääsee kokonaan yksin. Näin ollen niille New Worldin sosiaalisille osille voi tehdä piu paut.

Maailma on silti elävä ja täynnä muitakin pelaajia, mutta kaikki tarinalliset haasteet voi suorittaa yksikseen. Apua tarvitsee siellä pelin loppupuolella kohdattaviin haasteisiin, mutta näinhän se on kaikissa peleissä, jotka on suunniteltu moninpeliin.

Tämä on mainos:

Käyttöliittymää on merkittävästi yksinkertaistettu, ja jokainen toiminto on tehtävissä yhdellä napinpainalluksella. Pelaajalla on samalla aiempaa vähemmän valinnanvaraa, mutta samaan aikaan pelaaminen on suoraviivaisempaa. Taistoissa on käytössä kevyt ja raskas hyökkäys unohtamatta muutamia erikoiskykyjä, joiden laittaminen valmiiksi on nopeaa ja helppoa. Harmillisesti valikoissa liikutaan kursoria liikuttamalla, mikä ei missään nimessä ole se paras tapa konsolipelaajalle.

Teknisesti New World on siirtynyt konsolille hyvin. Playstation 5:llä ei näyttänyt olevan lainkaan ongelmia, joskin lähelle tarkentaessa jälki on hieman rumaa, samoin kuin välivideoon siirryttäessä. Amazon Games näyttää saavuttaneen kaikki ne tavoitteet, joilla pyritään vetoamaan konsolilla yksin pelaavaan.

Lyhyesti sanottuna siis Amazon Games on onnistunut muuntamaan täysiverisen MMORPG:n enemmänkin toimintaroolipeliksi, jollaisena sitä joskus alun perin markkinointiinkin. Mukana on myös aiempaa enemmän pelihahmojen arkkityyppejä, laajan mitan PvP-alue, endgame-vaiheen yksin pelattavat haasteet, muokattu hahmonkehitys, kymmenen pelaajan "raidi", uusittu dialogijärjestelmä ja yhteys PC:n ja konsolin kesken, jolloin käsiksi pääsee heti julkaisussa kaikkeen sisältöön mukaan lukien laajennukseen Rise of the Angry Earth.

Suljettu betailu on luvassa 11.-17. heinäkuuta, ja kutsun voi saada PS5:llä ja Xbox Series X:llä (ja S:llä).

Tämä on mainos:
New World: AeternumNew World: AeternumNew World: Aeternum

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä