Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Ni no Kuni

Ni no Kuni

Pätevä elokuva, mutta ei herätä suuria tunteita.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Netflixin Ni no Kuni perustuu tietenkin pelisarjaan Ni no Kuni, mutta onneksi pelien tapahtumista ei tarvitse tietää mitään ymmärtääkseen elokuvan juonen. Tarjolla on teknisesti erittäin pätevä anime, jonka tarina ei kuitenkaan onnistu herättämään niin suuria tunteita kuin olisin toivonut.

Ni no Kunissa on kaksi maailmaa. Toisaalta on tämä meidän tuttu maailmamme, jota tietysti tarkastellaan Japanin näkökulmasta. Lisäksi on se kokonaan toinen maailma, jossa taikuus toimii, ja taistelut käydään miekoin, haarniskoin ja suurikokoisia eläimiä tankkeina käyttäen. Olennainen juttu on se, että näiden kahden maailman tapahtumat ja ihmiset ovat sidoksissa toisiinsa arvaamattomilla tavoilla. Kun jotain tapahtuu meidän maailmassamme, se heijastuu rinnakkaismaailmaan ja päinvastoin.

Ni no Kuni onnistuu tärkeimmässä tavoitteessaan, joka on tarinan vähittäinen avaaminen katsojalle. Tämä tehdään käsittelemällä tarinaa kahden nuoren miehen näkökulmasta. Kun kaksikko joutuu rinnakkaismaailmaan, he ihmettelevät menoa aivan kuten katsojakin. Ajan kanssa tilanne kuitenkin selkiintyy, ja sama pätee tietenkin myös katsojan kokemukseen. Loppuun säästetään vielä pieni yllätys, joka toimii onnistuneena pisteenä iin päällä. Yksittäisistä henkilöhahmoista pidän parhaana pienikokoista pinkkiä söpöä "koiraa", joka pysyy mukana kuvioissa alusta loppuun, vaikka ei edes ole kenenkään avainhahmon lemmikki. Hieno osoitus siitä, että joskus silkka söpöily vain toimii.

Teknisesti Ni no Kuni on erittäin hyvää työtä. Animaatiojälki on perinteisen tuntuista, mutta mukana on myös selvästi tietokoneavusteisesti tehtyjä jaksoja. Lopputuloksena saadaan elokuva, jossa onnistuvat niin pienen mittakaavan tilanteet kuin suuret joukkokohtauksetkin. Sama laatu pätee myös äänimaailmaan, ja varsinkin musiikki jää mieleen vahvana tekijänä. Erikoisena ratkaisuna pidän sitä, ettei verta näy lainkaan. Taisteluita kuitenkin käydään, ja väkivalta on läsnä ajoittain. Kyse on arvatenkin ollut ikärajan säätämisestä tietylle tasolle, mutta kerrottu tarina olisi kaivannut brutaalimpaa visuaalisuutta. Tekstittäjillä on ilmeisesti ollut kiire, sillä Netflixille epätyypillisesti kirjoitusvirheitä on melko paljon. Olettaisin tämän puutteen korjautuvan ajan kanssa.

Netflixin Ni no Kuni ei mullista maailmaa, mutta on kaikin tavoin pätevästi tehty elokuva. Tarina kerrotaan hyvin alusta loppuun, ja siinäpä se.

Tämä on mainos:
Ni no KuniNi no Kuni
HQ
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Ni no Kuni

Ni no Kuni

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Pätevä elokuva, mutta ei herätä suuria tunteita.Ladataan seuraavaa sisältöä