Suomi
Gamereactor
ennakot
Nier: Automata

Nier: Automata

Parahultaisesti jouluksi GR sai maistiaisen hyvän tuntuisesta Platinum Gamesin uutukaisesta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Square Enixin medialle jakoon laittama Nier: Automatan demo oli kestoltaan vain puoli tuntia. Se antoi kuitenkin hyvän käsityksen tulevan toiminnallisen roolipelin annista. Pelaaja omaksuu naisellisen Android 2B:n roolin. Tarkoituksena on hiippailla hylättyyn tehtaaseen ja tuhota "koneiden" vaarallinen Goliath-ase.

Miellyttävän näköinen päähenkilö seikkailee tiensä läpi tehtaan lineaaristen polkujen etsien samalla syvempää tarkoitustaan. Varsin pian kohdataan ensimmäinen ystävällinen naama 9S-androidipojan muodossa. Heppu antaa monenlaista hyödyllistä tietoa, mutta ainakaan tässä demossa poikaa ei voinut itse ohjata.

Nier: Automataa kehittää Platinum Games, jonka nimellä on hyvä kaiku varsinkin toimintapelien ystävien korvissa. Yhtiölle ominainen kolmannen persoona toiminta yhdistää nopeuden ja tarkkuuden jälleen kerran.

Kevyiden ja raskaiden iskujen yhdistelmillä piestään jokseenkin avuttomia vastaan asettuvia konesotureita. Omaan liikkumiseen saa vauhtia ketjuttamalla hyökkäyksiin hyppyjä ja syöksyjä. Apurina toimiva lennokki tuo lisää kaaosta pahiksien joukkoon omilla pommituksillaan. Tappelemista voi helpottaa yhdistämällä lennokin hyökkäykset omiin iskuihinsa.

Tämä on mainos:
Nier: AutomataNier: Automata

Pelattavuus on erittäin nautittavaa Nier: Automatan demossa. Taistelut toimivat samalla opastusosiona sekä ohjaukseen että tarinaan. Menoa helpotetaan muun muassa automaattisella lukittumisella vihollisiin. Tällöin iskut osuvat aina ainakin kohteen suuntaan. Mikäli tämän kokee liiallisena helpotuksena, voi ominaisuuden kytkeä myös pois päältä. Lisähuomiona on mainittava, että kovimmalla vaikeustasolla kuolo korjaa jo yhdestä iskusta.

Kamerakulmat ovat kiinteät, mikä aiheuttaa väistämättä ongelmia. Joskus pelaaminen tuntui ajoittain vanhan koulukunnan kaksiulotteiselta toimintapeliltä. Ratkaisussa on jotain vetoavaa, mutta samalla se pakottaa sopeutumaan eri tilanteisin kameran mukaan. Tämä on varma resepti ainakin ajoittaiselle turhautumiselle.

Kokonaisuutena Nier: Automatan demo jätti erittäin hyvän vaikutelman. Liikeanimaatiot ovat sujuvia, ja toiminta soljuu kuin keväinen puro. Testipätkässä nähty tehdasalue oli harmillisen väritön, mutta muuten Nier: Automata näyttää hyvältä. Tarinasta ja hahmonkehityksestä on mahdotonta sanoa mitään vielä tässä vaiheessa. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että tulossa on jälleen yksi laatupeli Platinum Gamesilta.

Tämä on mainos:
Nier: AutomataNier: Automata
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Nier: Automata Game of the Yorha EditionScore

Nier: Automata Game of the Yorha Edition

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Klassikkomaineessa oleva seikkailupeli yhdistelee onnistuneesti tyylilajeja, mutta turhauttaa japanilaisittain tyypillisillä outouksillaan. Arviossa Game of the Yorha Edition.Ladataan seuraavaa sisältöä