Suomi
Gamereactor
laitearviot

Nintendo Switch OLED

Se ei ole Switch Pro, mutta onko päivitys tarpeellinen?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Huhut koskien uumoiltua 4K Switchiä eivät ota laantuakseen. Siksi pelaavan kansan mielestä Switchin uusi OLED-malli saattaa tuntua liian pieneltä päivitykseltä. Hieman suuremman koon ja värikkäämmän näytön lisäksi mukana ei ole mitään merkittävää, joka muistuttaisi Playstation 4 Pro tai Xbox One X -konsoleista. Kyseessä on enemmänkin Nintendolle ominainen päivitys mallia 3DS XL ja DS Lite. Jos oma Switch on ostettu maaliskuussa 2017, onko tässä riittävän hyvä syy päivittää OLED-malliin?

7" OLED-näyttö

Selkein parannus on näyttö. Entiseen 6,2" LED-näyttöön verrattuna 7" OLED on silmin heti havaittava parannus, kun laitetta käsissään pitelee. Värit erottuvat selvästi paremmin ja kirkkaampina. Sama pätee kaikissa valaistusolosuhteissa, pelaa sitten bussissa keskellä päivää tai pimeässä keskellä yötä sängyssä maaten.

Tämä on mainos:

0,8" muutos ei ehkä kuulosta isolta paperilla, mutta ero on merkittävä, kun laitteita vertaa rinnakkain. On miellyttävämpää pelata isommalla ruudulla, ja toki myös pelien tekstitykset erottuvat aiempaa paremmin. Selvästi OLED-malli on kookkaampi ja painavampi, mutta se ei silti tunnu raskaalta tai vaikeasti käsiteltävältä. Itse asiassa näyttö vain ottaa aiempaa suuremman pinta-alan reunoja myöten, eikä niinkään tee itse laitteesta isompaa.

Sen huomasin, ettei kaikkia sovelluksia, kuten Youtubea, ole vielä päivitetty ottamaan iloa irti isommasta näytöstä. Kun katsoo videoita Youtubesta, koko vastaa sitä edellisen Switchin näytön kokoa. Tämä ongelma korjataan varmasti päivityksellä ajan kanssa, mutta asia kannattaa muistaa, jos päättää ostaa Switch OLEDin heti.

Tuunattu telakka

Telakka on kokenut ison muutoksen, sillä kulmia on pyöristetty, ja alla on muovinen tuntu estämässä kontaktia pintojen kanssa. Tämä uusi telakka myydään aikanaan myös itsenäisenä tuotteenaan, ja mukana on erillinen Ethernet-paikka. Näin ollen verkkoyhteys on aiempaa vakaampi niille, jotka haluavat pelata langallisesti. Lisäksi moinen on hyvä pelatessa pilvestä potkua saavia pelejä, kuten Dying Light 2 ja Guardians of the Galaxy.

Tämä on mainos:

Ulkoisesti uusi telakka on aiempaa parempi, mutta kaikki suunnitteluratkaisut eivät ole mieleeni. Aiemmin telakassa oli erillinen luukku, joka avautui helposti mahdollistaen johtojen kiinnittämisen helposti. OLED-mallissa on puolestaan irrotettava ja kiinnitettävä kappale muovia. Moisen käyttö muuttuu nopeasti tylsäksi ja ikäväksi, kun prosessia on tehtävä monta kertaa ajan kuluessa. Harva tokikaan viskoo Switchiä pitkin huonetta, mutta ylimääräinen kappale vaikuttaa siltä, että se saattaa mennä rikki päälle astuttaessa, tai murtua käytössä muuten vain.

Nintendo Switch OLED

64 gigan sisäinen tallennustila

Tallennustilan tuplaus on tietenkin tervetullut uudistus, mutta olisin toivonut Nintendon lisäävän edes 128 gigaa tilaa. Edelleenkin on käytännössä pakollista hankkia erillinen muistikortti, jos aikoo pelata digitaalisia pelejä. Jos sattuu olemaan käytössä jo valmiiksi vanhan Switchin SD-muistikortti, voi sitä käyttää myös OLED-mallissa. Tosin tällöin sisältö on pyyhittävä, ja ladattava pelit ja sovellukset uudelleen Nintendo eShopista.

Leveämpi seisontatuki

Tunnustan, etten koskaan käyttänyt alkuperäisen Switchin seisontatukea. Konsoli ilman joy-coneja näytti niin pieneltä ja huteralta, ja lisäksi pienen tuen varassa seisova Switch ei ajoittain pysynyt tuettuna paikoillaan. Switch OLEDin seisontatuki on paljon kookkaampi, ja isompi ja kirkkaampi näyttö toimii myös tuella pelattuna välimatkan päästä. Seisontatuki on myös säädettävä, joten vaihteluväli on aina 90 asteesta melkein 180 asteeseen saakka. Lisäksi vankka tuki ei tavallisella käytöllä napsahda poikki.

Päätelmät

Kyseessä ei ole toivottu Switch Pro, mutta siitä huolimatta Switch OLED on hyvä laite, joka tekee niin käsikonsoli- kuin pöytäpelaamisenkin aiempaa paremmaksi. 7" OLED-näyttö on aiempaa isompi, kirkkaampi ja värikkäämpi. Pisteenä iin päällä ovat suurempi tallennustila ja parempi seisontatuki. En aio enää palata vanhan mallin pariin, mutta kokonaan eri asia on, rohkaiseeko tällainen päivitys sijoittamaan rahaa kokonaan uuden konsolin verran. Jos taas Nintendo Switch on vielä hankkimatta, tai haluaa päivittää Switch Litesta parempaan, on Switch OLED selvä valinta.

Nintendo Switch OLED
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Isompi ja kirkkaampi näyttö, seisontatuki on nyt aidosti vaihtoehto, uudessa telakassa on Ethernet-paikka
-
Telakassa on halpa tuntuma, tallennustilaa ei edelleenkään ole tarpeeksi
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä