Suomi
Gamereactor
artikkelit
Nintendo Switch Sports

Nintendo Switch Sports, ensitunnelmat

Lopulta havaitsin, ettei minulla ollut enempää tekemistä ennen palvelimien avautumista 29. huhtikuuta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Katselen kaunista Spocco Squarea jälleen yhden intensiivisen peli-istunnon jälkeen Nintendo Switch Sportsissa. Mahtava musiikki yksinään kuljettaa takaisin Wii Sportsin päiviin, jolloin kaikki äiteineen pelasivat tennistä olohuoneissaan yksinkertaisen ja onnistuneen pelisuunnittelun ja liikeohjauksen ansiosta. Tunnustan, että liikeohjaus oli yksi syistä, joka sai minut hakeutumaan pelijournalismiin jo ennen Wiin julkaisua.

Ennen Nintendo Switch Sportsin julkaisua pelattavissa olivat ainoastaan paikallinen moninpeli ja verkosta irrallaan pelaaminen. Näin ollen en voi vielä kertoa lopullista arvosanaani. Pelasin kaikkia kuutta lajia yksin ja läheisten kanssa samalla sohvalla, mutta jotkin moninpelit pääsevät oikeuksiinsa vasta verkkopelin avautuessa. Niin ikään kaikki hahmonkehitys on sidottu juurikin verkko-otteluihin.

HQ

Toistaiseksi voin puhua ainoastaan testaamistani kuudesta lajista ja niiden tuntumasta. Jo aiemmin tehtyä ennakkoa kannattaa vilkaista uudelleen, sillä mukana on runsaasti videomateriaalia kaikista testaamistani lajeista.

Tämä on mainos:

Ennakkokäsitykseni on muuttunut kahden lajin osalta. Jalkapallo on ihan OK-tasoa, kun taas lentopallo ei niinkään. Jalkapallon osalta ajatus käsien heiluttelusta saattaa kuulostaa kummalliselta, mutta pelaaminen tuntuu silti tuoreelta ja rennommalta, kun pelatessaan voi istua. Liikkuminen on niin ikään monipuolista ja tarkkaa, joskaan ei realistista. Odotan innolla verkon 4v4-otteluita, sillä kysymys on siitä ainoasta lajista, jolla on mahdollista olla aito tiimipeli taktiikoiden kera.

Lentopallossa voi liikuttaa pelaajaansa analogitatilla, mutta silti pelaaminen muuttuu itseään toistavaksi ja tylsäksi jopa 2v2-otteluissa. Liikkeet ovat monipuolisia, mutta koska kaikki on kiinni ainoastaan ajoituksesta, into pelaamiseen kaikkoaa.

Ja tässä onkin se suurin kritiikkini toistaiseksi koskien Nintendo Switch Sportsia. Suurimmaksi osaksi pelaamisessa on kysymys ajoituksesta. Lentopallo, sulkapallo ja tennis nojaavat aivan liiaksi ajoitukseen. Odotin, että jo vuonna 2022 pelaajan toimilla olisi ollut enemmän merkitystä. Sulkapallossa voi huitaista oikealle tai vasemmalle, mutta sillä oikealla kulmalla ei ole paljoa merkitystä. Tenniksessäkin pallon suunnan määrää ennen kaikkea se ajoitus eikä mikään muu.

Nintendo Switch SportsNintendo Switch SportsNintendo Switch Sports
Tämä on mainos:

Ymmärrän automatisoidun ohjauksen, koska pelistä on haluttu tehdä helposti lähestyttävä. Mutta koska Nintendo Switch Sportsia ennen on tehty edistysaskeleita niin Wii Sports Resortissa, erilaisissa VR-peleissä, 1-2-Switchissä ja uusissa Zelda-peleissäkin, olisin odottanut edistystä myös Nintendo Switch Sportsissa. Sitä paitsi Wiin kapulaa oli helpompi pidellä ja käyttää.

Jalkapalloa on jo aiemmin todetusti mukava pelata, ja mukana on mahdollisuus jaloilla ohjaamiseen Ring Fit Adventuren jalkahihnan muodossa. Vehje tulee myös fyysisen Nintendo Switch Sportsin mukana. Potkujen tehon määrittää edelleen ajoitus, vaikka fitness-pelissä on koko joukko erilaisia jalkaliikkeitä.

Toistaiseksi keilaus on se paras laji. Ei ehkä kuitenkaan se hauskin, mutta silti parhaimmin toteutettu laji. Pelaaminen on tarkkaa, mahdollisuuksia on paljon, ja mukana on uusia esteratoja ja jopa 16 pelaajan Battle Royale Survival.

On sanottava, että pelisarjan tenho on edelleen mukana, ja minulla tulee olemaan runsaasti hauskaa pelatessani Nintendo Switch Sportsia niin paikallisesti kuin verkossakin. Peli näyttää hyvältä, uudet lajit on lisätty mukaan onnistuneesti ja homman nimestä pääsee helposti jyvälle. Kuinka lajit jaksavat vedota pidemmässä juoksussa, selviää vasta myöhemmin.

Harmillisesti mukana ei ole lainkaan hahmonkehitystä yksinpelissä, vaikka Nintendo on perinteisesti ollut hyvä juuri yksinpelaajille. Verkossa ollaan "Certified Pro" ja noustaan luokissa aina E:stä A:han Pro Leagueissa, joka avaa esineitä omalle Sports Matelle (joka voi tai voi olla olematta Mii-hahmon näköinen). Mutta kuinka helppoa on saada kokoon jalkapallossa 4v4-otteluita verkossa? Voiko kaverin kanssa pelata nelinpeliä tenniksessä? Ovatko verkkoyhteydet viiveellisiä? Nämä asiat selviävät myöhemmin.

Nintendo Switch SportsNintendo Switch SportsNintendo Switch Sports

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä