Suomi
Gamereactor
laitearviot

Nitro Concepts D16E Carbon

Sähköä ja hiilikuitua pelaajalle

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pelaajille suunnatut laitteet kattavat nykyään monen monituista tuoteryhmää perinteisistä hiiristä ja luureista energiajuomiin, tuoleihin ja jopa jalkineisiin asti. Ergonomian merkitystä tuntikausien koneella istumisessa ei voi väheksyä, ja siksi säädettävät pöydät tekevät nyt tuloaan myös gamer-osastolle.

Nitro Conceptsin sähköisesti säädettävä D16E-pöytä tuli perille kahdessa erittäin painavassa paketissa. Kokoamisprosessin sanottiin olevan yksinkertainen ja nopea, mikä piti osittain paikkansa. Selkeästi kirjoitetut ja kuvitetut ohjeet yhdessä fiksusti paketoitujen osien kanssa helpottivatkin urakkaa merkittävästi. Yli 45 kilon kokonaisuuden siirtely ja kääntely eri osien kiinnitystä varten sen sijaan ei ollut mikään ongelmaton urakka yksin hoidettuna, jonka takia firma itsekin suosittelee operaatioon kahta henkilöä. Pienen tuskailun ja ähväämisen jälkeen pöytä oli kuitenkin kasassa testejä varten.

Pinnoitukseksi on tarjolla kahta eri vaihtoehtoa. Pöydän päälle voi asettaa sen koko alan kattavan hiirimattomaiselta tuntuvan raskaan kankaan, joka lisää siihen pressikuvissa näkyvät kirkkaanpunaiset reunat. Kangas kuitenkin peittää pöytätasossa olevat näppärät johtokolot, joiden kautta laitettuna perinteinen piuhaspagetti näyttää ainakin aavistuksen siedettävämmältä. Käytettävyyden takia pöytä päätettiinkin jättää ilman kuorrutetta (sen lisäksi että kirkuvan punainen reunus näytti turhan aggressiiviselta), vaikka tämä tarkoittikin kovempaa ja liukkaampaa pintaa. Pieni miinus tulee myös istumasyvennyksen etureunasta, joka on yläosasta kyllä mukavan pyöristetty mutta alapuolelta erittäin terävä. Se kaipasikin päälleen muutaman kerroksen läpinäkyvää teippiä, jotta reidet tai kädet eivät ottaisi suotta siitä osumaa. Muuten kokonaisuus tuntuu hyvin mietityltä ja sopivan kokoiselta käyttöään varten. Kaksi keskikokoista monitoria keskusyksikön kanssa mahtuvat rinnakkain ongelmitta, ja väleihin jää vähän tilaakin.

Nitro Concepts D16E Carbon
Tämä on mainos:

Testattu sähkösäätöinen versio nousee varsin vauhdikkaasti 71 sentistä aina 121 sentin korkeuteen asti, joten sitä voi halutessaan käyttää seisomatyöpisteenä. Painoraja kulkee 70 kilossa, joten raskaampaakin rautaa sen päälle voi kasata. Sen reunalla istuskelua ei sen sijaan suositella. Seisoma-asennossa voi toki pelatakin, mutta pitkät sessiot ilman pehmustettua alustaa alkavat käydä pidemmän päälle uuvuttaviksi. Selän saa sen sijaan suoristettua erittäin mukavasti vaikkapa puolen tunnin ajaksi.

Nitro Concepts D16E Carbon on varsin pätevä lisä säädettävyyttä kaipaavalle pelaajalle, jolle pöydän gamer-estetiikka hiilikuitukuviointeineen ei ole ongelma. Sen kasaaminen on varsin raskas mutta helpoksi tehty operaatio, eikä pöydästä itsestään löydy mitään suurempaa vikaa. Sen minimikorkeus saisi olla vielä hieman alhaisempi ja pöydän kattavaan "hiirimattoon" toivoisi koloja piuhoja varten sekä hillitympää reunusväriä. Alle neljänsadan hintaisena se ei ole paha rasti sähköisesti säädettävien isokokoisten pöytien joukossa, jos nyt ei poikkeuksellisen halpakaan.

Nitro Concepts D16E CarbonNitro Concepts D16E Carbon
Nitro Concepts D16E Carbon
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Selkeät kasausohjeet, iso säätövara, hyviä yksityiskohtia, gamer-estetiikka (jos pitää)
-
Gamer-estetiikka (jos ei pidä), hiirimatto peittää johtokolot, raskas kasata yksin
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä