Suomi
Gamereactor
laitearviot

Nitro Deck tekee Switchin pelaamisesta parempaa, mutta kaikella on hintansa

Switchin lisälaite parantaa pelikokemusta, mutta uhrauksilta ei vältytä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Vaikka olisi ostanut uusimman OLED-mallin Switchistä, on silti todettava, että Switch alkaa olla jo antiikkia. Toki teknologiset ratkaisut voivat olla omalla tavallaan ajattomia, eikä Nintendo koskaan ole ollut kiinnostunut kilpailemaan tekniikan aallonharjalla.

HQ

Mitä siis tehdä, kun pitää peleistä, mutta Switch alkaa jo yskiä? Itselleen voi hankkia Nitro Deckin. Kyseessä on eräänlainen mobiilinen telakka, jossa napautetaan oikeasti sitä Switchin näyttöä, ja tuloksena on eräänlainen Switch 2.0.

Ratkaisu on sitä vähemmän käytännöllistä laatua, ja mukana tulee muovinen kuori pohjassaan USB-C, johon sitten sopii näyttömoduuli. Lisäksi mukana on omanlaisensa käsikonsolikokemus ristiohjaimen, nappien ja liipaisimien kera. Takana on erillinen tuki (jolla laitteen saa tuettua pöydällä), neljä ohjelmoitavaa nappia ja Hall Effectillä olevat analogitatit. Toisin sanoen tattien liukuminen eli "driftaaminen" on mahdotonta. Moinen onkin osoittautunut juuri tavallisilla joy-con-ohjaimilla ongelmaksi. Takana on myös USB-C, josta voi ladata akkua pelatessaan. Unohdettuna ei ole myöskään ulostuloa, jolla kuvan saa isolle ruudulle samaan aikaan.

Kaikki on hyvää laatua, ja tuottaja CRKD selvästikin tiesi, mitä oli tekemässä. Nitro Deck on tarkoituksenmukaisesti suunniteltu niin miellyttävyyden kuin mekaanisen tarkkuudenkin osalta. Tuloksena on parempi ote ja aiempaa paremmat napit samanlaisella tutulla tuntumalla.

Mutta sitten alkavat huonot ominaisuudet nostaa päätään. Nitro Deck tekee Switchistä raskaamman, sillä lisälaite painaa yksinään 272 grammaa, ja tekee Switchistä isomman kooltaan. Miellyttävyys on Steam Deckin luokkaa, ja se on hienoa se, mutta kokonaisuus ei enää sovi Switchin perinteisiin kuljetuskoteloihin. Siksi lisälaite ei maksa noin 60 euroa, vaan oman kantokotelon kanssa noin 90 euroa. Hinta on siitä huolimatta hyvä.

Tämä on mainos:

Niin ja joy-coneja ei enää voi vain poistaa ja pelata pitäen näyttöä pöydällä edessään tai antaa toista ohjainta kaverille. Näin ollen on tehtävä selkeitä uhrauksia verrattuna tavallisen Switchin toimivuuteen. Niitä joy-coneja voi kuljettaa mukana vaikka taskussa, mutta silti.

Kun istuu alas pelaamaan Nitro Deckin kanssa, saa rahoilleen ja uhrauksilleen vastinetta. Pelikokemus on parempi. Testasin sellaisia kuin Super Mario Bros. Wonder, Super Mario RPG ja The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, ja nyt paluu vanhaan on aika vaikeaa. Olkoonkin, että se vanha on kevyempi, ohuempi ja monipuolisempi ominaisuuksiltaan.

Selvää on, että nyt maksetaan joidenkin Switchin ominaisuuksien poistamisesta. Amiiboja ei tueta niitäkään. Ohjaimia ei voi sivuista poistaa, kokonaisuus muuttuu painavammaksi ja vaatii erityisen kantokotelon kuljetukseen. Mutta jos näiden asioiden kanssa voi elää, ja pelaa lähinnä yksin Switchillä sohvalla istuen, on Nitro Deck jotain oikein mukavaa.

Nitro Deck
Tämä on mainos:
Nitro Deck
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä