Suomi
Gamereactor
laitearviot

Noblechairs Hero ENCE Edition

Massiivisen helppoa ENCE:lle

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pelituolien valikoima on viime vuosina kasvanut räjähdysmäisesti. Tyylillisesti ne edustavat kuitenkin lähes yksinomaan kilpa-autoista varastettuja kuppituoleja vaihtelevine värivalikoimineen. Saksalaisen Noblechairsin Hero noudattelee näitä suuntaviittoja omassa massiivisessa tuolissaan, joka on tällä kertaa verhottu suomalaisen e-urheilujoukkue ENCE:n tunnusväreihin.

Hero on pelituoliksikin varsin massiivisen kokoinen. Sen selkänoja on lähes 90 senttiä korkea, ja muhkea istuinosa on 52 senttiä leveä ja 55 senttiä syvä. Painoa on nohevat 29 kiloa, jolle maksimissaan 150-kiloinen pelaaja voi itsensä parkkeerata. Materiaali on keinonahkaa, joka tahtoo hieman hiostaa pidemmissä sessioissa lämpimillä kesäkeleillä. Toisaalta sen on äärimmäisen helppo puhdistaa niin hiukkasista kuin nesteestäkin.

Noblechairs Hero ENCE EditionNoblechairs Hero ENCE Edition

Valtaosin mustan tuolin viimeistely on tehty jopa yllättävän tyylikkäästi ENCE:n viinipunaisia ja keltaisia aksentteja hyödyntäen. Härvelin tunnistaa pelituoliksi nanosekunnissa, mutta lajissaan tämä sankari on siitä paremmasta päästä. Laadukkaat materiaalit näkyvät myös korkeahkossa hinnassa.

Tämä on mainos:

Painonsa ja kokonsa ansiosta tuoli sopii isommallekin istujalle. Istuinosa ei ole erityisen kovera, joten takapuoli liikkuu sillä vasemmalta oikealle varsin vapaasti. Selkänoja kääntyy lähes makuuasentoon, ja käsinojia voi säätää kohtalaisen hyvin. Erittäin hyvänä puolena istuinosan saa kääntymään hieman ylöspäin selkänojaa laskiessa, eikä makuuasennossa tunne olevansa kaatumaisillaan selälleen. Istumakorkeudessa on myös liikkumavaraa, eikä pitkäjalkainen pelaaja joudu istumaan polvet koukussa.

Noblechairs Hero ENCE EditionNoblechairs Hero ENCE Edition

Alaselkätuki on rakennettu suoraan selkänojaan, ja sitä voi säätää portaattomasti. Maksimiasennossaankin tuki on hieman riittämätön, joten säätövaraa olisi ollut mukava saada hieman lisää. Mukana tulee myös erillinen - mutta käytännössä täysin hyödytön - pikkuruinen tyyny, jota ei saa kiinni itse tuoliin.

Tuolin materiaaleista ja rakenteesta johtuen kokonaisuus on hyvin jäykkä. Pidempiaikaisessa käytössä sisukset antavat todennäköisesti hieman periksi, mutta ensimmäiset kuukaudet menevät varmasti sen kovuuteen totutellessa. Iso koko on sekä hyvä että huono asia, joten Noblechairs Hero ENCE Editionia kannattaa koeistua, mikäli se on vain mahdollista. Toisaalta se antaa vapauden lyyhistellä miten lystää, muttei taas tarjoa yhtä voimakkaasti tuettua istuma-asentoa kuin pienemmät, koverammat ja pehmeämmästä materiaalista valmistetut tuolit.

Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Laadukas, erittäin jämäkkä ja tyylikkäästi brändätty
-
Jäykät pehmusteet, tarpeeton selkätyyny
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä