Jannik Sinnerin kolmen kuukauden pelikielto, jonka italialainen tennispelaaja hyväksyi niin, että WADA luopui valituksestaan uudelleenkäsittelystä, joka olisi voinut johtaa jopa kahden vuoden pelikieltoon, ei ole sopinut monille tennispelaajille, jotka ovat lauantaista lähtien ilmaisseet huolensa suosimisesta.
Professional Tennis Players Associating (PTPA), yhdistys, jonka Vasek Pospisil ja Novak Djokovic perustivat vuonna 2019 vaihtoehtona tennisammattilaisten yhdistykselle (ATP), joka on omistettu yksinomaan pelaajille, julkaisi lausunnon, jossa sanottiin, että "järjestelmä" ei ole järjestelmä, se on klubi", peite "räätälöidyille sopimuksille, epäoikeudenmukaiselle kohtelulle ja epäjohdonmukaisille päätöksille", sanomalla, että on olemassa puolueellisuus, joka osoittaa "syvää epäkunnioitusta jokaista urheilulajia ja sen faneja kohtaan".
Hänen liittonsa on täysin päätöstä vastaan. Mutta entä Djokovic henkilökohtaisesti? Maanantaina lehdistötilaisuudessa Fernando Verdascon Doha Openin nelinpelivoiton jälkeen (6-1, 6-1 Khachanoville ja Bublikille) serbialainen sanoi, että "useimpien pelaajien mielestä se ei ole ollut reilua, heidän mielestään suosikkijärjestelmää on ollut, että voit vaikuttaa prosessiin, jos olet huippupelaaja.", kuten ASissa lukee.
"On olemassa yksimielisyys tai enemmistö pelaajista, jotka puhuvat pukuhuoneessa, ei vain viime päivinä, jotka eivät ole tyytyväisiä tapaan, jolla tämä prosessi on hoidettu." Djokovic ei kyseenalaista Sinnerin syyttömyysolettamaa, samoin kuin Iga Swiatek, joka oli myös mukana vastaavassa tapauksessa viime vuonna ja sai pienemmän pelikiellon. Mutta "meidän on valittava, epäjohdonmukaisuus on jotain, joka turhauttaa pelaajia. Jos aiotte käsitellä jokaista tapausta erikseen, avoimuutta ei ole, jotkut ovat avoimia ja jotkut eivät. Hän antoi todisteen syyttömyydestään, mutta säännön mukaan sen on tapahduttava kohtuullisessa ajassa.".
Lyhyesti sanottuna Djokovic ajattelee, että jos Sinnerin tapaus (maailman nro 1 tennispelaaja ja tarpeeksi varakas maksamaan urheilun parhaille asianajajille) sai erityiskohtelun, sen ei pitäisi olla poikkeus.