Ammattimainen pelaaminen mobiililaitteilla on vielä varsin lapsenkengissä verrattuna PC- ja konsolimaailmaan. Tämä ei kuitenkaan estä yrityksiä tekemästä ammattimaisia mobiililaitteita, jotka keskittyvät erityisesti pelaamiseen. Hulppeista Android-puhelimistaan tunnettu kiinalainen puhelinvalmistaja Nubia on tehnyt uusimmalla puhelinmallillaan juuri tämän. RedMagic 7Pro nimittäin pakkaa hurjan määrän tehoja pelaamiseen optimoidun, tyylikkään ulkokuorensa sisään.
RedMagic 7Pro:n näyttävällä hopealla väritettyä laatikkoa koristelee REDMAGIC-tekstin ohella lähinnä lukuisat, toiminnantäytteiset sarjakuvapiirrokset. Ilman takakannen erillistä tietotarraa laatikosta ei päälle päin käy ilmi, mitä se sisältää. Yhtä hyvin sisältä voisi ilmestyä puhelimen sijaan vaikka toimintafiguuri. Laatikon sisäpuolella sarjakuvapiirrokset jäävät pois pelkistetyn hopean harmaan sävytyksen ottaessa niskaotteen tyylittelystä. Puhelimen lisäksi paketissa tulevat mukana ainoastaan laitteen omaperäisiä muotoja oivasti myötäilevät silikonikuoret sekä laturi USB-C-johtoineen. Yllättävän painava laturi pakkaa varmasti tehoja ja nopeutta puhelimen lataukseen kunnolla, mutta ollessaan ainoastaan Yhdysvaltain pistokkeeseen sopiva, jäi se valitettavasti kokeilematta.
6,8" kokoiseksi puhelimeksi RedMagic 7Pro tuntuu varsin painavalta, mutta samalla miellyttävän tukevalta, kädessä. 235 gramman painoisessa laitteessa katse kiinnittyy ensimmäisenä tyylikkäästi muotoiltuun ja omaperäisen näköiseen takakanteen. Metallia, lasia ja lentokoneissakin käytettyä alumiinia yhdistelevä kuviointi juoksee läpi puhelimen pituuden muodostaen futuristisen ilmeen. Kuviointiin on jätetty paikat myös valoefekteille, joiden avulla RedMagic 7Pro nousee todelliseksi katseenvangitsijaksi. Kolmen linssin kamerajärjestelmä salamalla on sijoitettu keskelle yläosaan. Pohjassa sijaitsee DTS:X-ääneen kykenevä stereokaiutin, 3,5 mm analoginen ulostulo kuulokkeille sekä USB-C-paikka lataukseen ja tiedonsiirtoon. Oikealla kyljellä on erillinen tuuletusaukko, virtanappi ja äänensäätö. Kyljen laidoissa on vielä erilliset kosketuspinnat peliohjauksen optimoinnille vaakatasossa pelattaviin peleihin oikeaan käsikonsolityyliin. Vasemmalla kyljellä sijaitsee tyylikkään punainen metallinen liukukytkin, joka muistuttaa kovasti iPhoneista tuttua mykistysnappia. RedMagicissa kuitenkin kytkimestä aktivoituu käyttöjärjestelmän erillinen optimoitu pelitila, joka keskittää puhelimen tehot ja ominaisuudet mahdollisimman hyvään pelikokemukseen. Pelikokemukseen panostamiseen viittaa myös puhelimen etupuoli, joka on oikeasti pelkkää näyttöä, sillä etukamera on piilotettu nokkelasti näytön alle piiloon mahdollistaen pelien kokemisen koko näytöllä ilman pikseleitä syöviä reikiä.
Puhelimen 5000 mAh akun kesto on hieman arveluttava. Suoraan paketista otettuna akkua oli jäljellä noin 30 prosenttia, jotka humahtivat nolliin alle puolessa tunnissa. Tämä siis puhelimen pelkästään ladatessa ohjelmia Play Storesta samalla, kun itse kävin laitteen asetuksia läpi. Toisaalta täydellä akulla pelatessani useampaa tehoja vaativaa peliä noin puoli tuntia, akkua oli hävinnyt vasta alle 10 prosenttia. Muutamassa päivässä puhelin oli imenyt akkunsa kuiviin pelkästään valmiustilassa. Toki asetuksilla voi säätää akun kestävyyttä, mutta näin kovat heittelyt ihmetyttävät.
Tehojensa puolesta RedMagic 7Pro nousee suoraan kännyköiden ykköseksi. Puhelimessa pöhisee viimeisin Snapdragon 8 Gen 1 -prosessori yhdessä erillisen pelaamiseen keskittyvän Red Core 1 -ytimen kanssa. Tähän yhtälöön kun lisätään vielä 16 gigaa käyttömuistia, pompsahtaa RedMagic puhelimien tehoja mittaavan AnTuTu-listauksen kärkeen yli miljoonalla pisteellä. Kieltämättä testaamani Call of Duty Mobile ja Apex Legends Mobile rullaavat silkin pehmeästi eikä latauksiakaan juuri huomaa. Hullujen tehojen pyörittäminen tuo silti mukanaan ongelmia. Puhelimen sisäinen erityistuuletin tekee kovasti töitä jopa 20 000 kierroksen minuuttivauhtia pitääkseen puhelimen sisuskalut viileänä, ja tämähän tarkoittaa aikamoista pöhinää. Oikean sivun pienestä tuuletusaukosta lähteekin huomattavan kova pihinä tuulettimen pyöriessä. Itse asiassa, vaikka asetuksista säätää tuulettimen aktivoitumaan automaattisesti pelien käynnistyessä, pöhisee tuuletin ihan normaalikäytössäkin koko ajan. Sentään tuulettimen voi manuaalisesti sammuttaa työpöydältä ison tilan vievästä tyylikkäästä napista.
RedMagicin 6,7" FHD+ -näyttö on Amoled-tekniikkaa 1080x2400 resoluutiolla, mikä yltää 120 Hz päivitysnopeuteen. Kirkas näyttö tukee 960 Hz useamman sormen kosketusherkkyyttä nopeampaa reaktiota varten, ja pystyypä ruudulta sormenjäljenluvun ohella mittaamaan jopa pulssinsa. Koko ruudun mittainen näyttö hyödyntää myös kuvanparannusjärjestelmää tehdäkseen 16 miljoonasta väristä entistä eloisammat. Upea näyttö tekee kyllä vaikutuksen, mutta koska tekijät ovat lähteneet hakemaan koko puhelimen mitan hyödyntävää näyttöä olisin itse odottanut, että näyttö ja sen myötä puhelin olisi muotoiltu suorilla kulmilla pyöristettyjen sijaan, mitkä itse asiassa syövät laidoilta hieman pikseleitä.
Kolmen kameran yhdistelmä takana mahdollistaa monipuolisen kuvaamisen aina makrosta tarkennettuun profiilikuvaukseen. 64 (+8 +2) megan linsseillä kuvat ovat teräviä ja värikylläisiä. Tosin pelaamiseen panostaminen on tiputtanut RedMagicin kameroiden ominaisuuksista esimerkiksi kuvanvakaimen pois, mikä johtaa helposti tärähtäneisiin otoksiin pimeässä. Käyttöjärjestelmän mukana tuleva kamerasovellus tarjoaa kuitenkin monipuolisia kuvausmahdollisuuksia erilaisista efektikuvista 8K-videoon ja jopa 960 kuvan sekuntivauhdin hidastusvideoihin saakka. Etupuolen näytön alle piilotetun kameran laatu jätti hieman toivomisen varaan. Vaikka ruudun olisi kuinka hinkannut linssin kohdalta puhtaaksi, selfiet jäävät lievästi sumeaksi vuotaen erityisesti valoisia kohtia pehmeäksi sumuksi aivan kuin jonkin linssifiltterin tehostamana.
RedMagic 7Pro vie kännykällä pelaamisen uudelle tasolle. Hulppeat tehot ja laadukas näyttö tekevät pelaamisesta erittäin sujuvaa ja miellyttävää. 256 gigan tallennustilaan mahtuu useampikin peli pelattavaksi ja erillinen pelitila antaa mahdollisuuksia yksilöidä ohjattavuus juuri sopivaksi itselleen. Puhelimen ulkonäkökin on poikkeuksellisen tyylikäs lähennellen jo kannettavien konsolien menoa puskurinappeineen. Mahdollisimman sujuvan pelikokemuksen saavuttaminen on kuitenkin tehty muiden tyypillisesti oleellisten kännykkäominaisuuksien kustannuksella ja mahdollisesti liian ison hintalapun välttämiseksi. 800 euron kulmilla pyörivän puhelimen hinta tarjoaakin parasta mahdollista pelikokemusta kännykällä, mutta jos esimerkiksi halajaa viimeisen päälle laatukameroita puhelimelta, ei RedMagic 7Pro ole oikea valinta. Myös kovaääninen tuuletin on aika häiritsevä. Nämä ovat kuitenkin pieniä ongelmia siinä vaiheessa, kun vihollisia pitää pelissä kaataa mahdollisimman tarkasti ja tehokkaasti.