Suomi
Gamereactor
laitearviot

Omen by HP Mindframe Headset

Aidosti korvia viilentävät luurit.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Omen by HP Mindframe Headset

Testattuani viikon verran HP Mindframe -kuulokkeita olen sitä mieltä, että paras tapa kuvata tuntumaa on "kontrasti". Mukana on niin viimeisen päälle tehtyjä uusia ominaisuuksia kuin vähän sinne päin hutaisemalla tehtyjä aineksiakin. Toisin sanoen kyseessä on videopelaamisen oheislaite, joka onnistuu sekä yllättämään että tuottamaan pettymyksen.

Omen by HP Mindframe Headsetin mukana tulee niin sanottua FrostCap-teknologiaa, joka ehkäisee korvien liiallisen lämpenemisen. Idea on hyvä varsinkin niille, jotka pelaavat lukuisia tunteja kerrallaan luureja käyttäen. Toinen hyvä kohderyhmä ovat ne, jotka pelaavat kesäisin tai sellaisessa osassa maailmaa, jossa on lämmintä suurimman osan vuodesta. Yllättävää on se, että viilennys toimii, ainakin suurimmaksi osaksi. Viilennys vaatii virtaa, ja kaksi minuuttia USB-porttiin kytkemisestä voi jo tuntea luurien viilentyneen. Viileyden tunne säilyy useita tunteja käytössä.

Omen by HP Mindframe Headset
Tämä on mainos:
Omen by HP Mindframe HeadsetOmen by HP Mindframe Headset

Viilennyksessä on kuitenkin kaksi ongelmaa. Ensimmäisenä on jo aiemmin mainittu kontrasti. Korvilta poistuvan lämmön on mentävä jonnekin, ja sehän menee silloin luurien muovisiin kehyksiin. Näiden osien koskettaminen kuumina ei ole miellyttävää, sillä se tuo mieleen ylikuumenevan älypuhelimen Fortnitea pelatessa. Miellyttävää ei ole myöskään se, kun korva vahingossa koskee jäähdyttävää alumiinilevyä. Tätä taas tapahtuu enemmän tai vähemmän korvalehden koosta ja muodosta riippuen. Viilennys vaatii virtaa, ja olisin toivonut USB:n ohella ihan vain tavallista 3,5 mm rööriä, mutta sellaista ei valitettavasti ole tarjolla.

Kokonaisuutta ohjataan HP:n omalla ohjelmistolla Omen Command Center. Valittavana on kolme erilaista viilennystasoa, ja toiminnon voi toki kytkeä pois kokonaan päältä. Lisäksi luurien RGB-valoja voi muokata mielensä mukaan. Tässäkin on kuitenkin mukana kaksi uutta ongelmaa.

Omen by HP Mindframe HeadsetOmen by HP Mindframe Headset
Tämä on mainos:
Omen by HP Mindframe HeadsetOmen by HP Mindframe Headset

Ensinnäkään kuulokemikrofonin asetuksia ei saisi sitoa tyystin vain Windowsilla toimivaan ohjelmistoon varsinkaan, kun itse luureissa ei ole mitään ohjainpotikoita. Toisekseen Omen Command Center -ohjelmisto on hyvin pelkistetty, eikä mitään ylimääräisiä toimintoja ole tarjolla. Vain ja ainoastaan äänenvoimakkuutta voi säätää fyysisesti itse luureissa.

Mikrofonia päälle tai pois laittaessa kuuluu yksittäinen piip-ääni, joka on huono asia varsinkin tiukassa paikassa pelatessa. Mikrofoni itsessään toimii kyllä, mutta ei myöskään millään lailla erotu erityisesti edukseen. Suoratoistaessa kannattaa edelleen sijoittaa erilliseen pöytämikrofoniin.

Äänenlaatu on ihan ok -tasoa suurimmassa osassa pelejä, mutta ei missään tapauksessa sellaista, jota on lupa odottaa noin 200 euron luureilta. Audiofiileille onkin tarjolla runsaasti parempia vaihtoehtoja tästä hintaluokasta.

Omen by HP Mindframe Headset
Omen by HP Mindframe HeadsetOmen by HP Mindframe Headset

Toisaalta luurien muotoilu on oikein onnistunut. Lopputulos on elegantti, mutta samaan aikaan videopelaajalle sopivan särmikäs. Painoa on 480 grammaa, mutta itsestään säätyvä pään yli kulkeva nauha tekee käytön keveämmäksi. Muovista kuorirakennetta lukuun ottamatta osat ovat laadukkaan oloisia, joista mainitsen erityisesti kaksimetrisen johdon ja hengittävät pehmusteet korvia vasten. Päätä ylös ja alas liikuttaessa kuulokkeet pitävät omanlaisensa naksuvan äänen, ja sama tapahtuu myös kävellessä. Tämä aiheuttaa sen, ettei luureja kannata käyttää ainakaan kannettavassa laitteessa.

Toisin sanoen viilentävä FrostCap-teknologia on hyvä lisä, mutta selvästi ominaisuus vaatii vielä hiomista. Samoin Omen by HP Mindframe Headsetin muutkin ominaisuudet eivät missään nimessä ole hintaluokkansa edellyttämällä tasolla.

Omen by HP Mindframe HeadsetOmen by HP Mindframe Headset
Omen by HP Mindframe HeadsetOmen by HP Mindframe Headset
Omen by HP Mindframe Headset
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä