Suomi
Gamereactor
laitearviot

OnePlus 12 tekee kaiken paremmaksi

Se on vaan hyvä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

OnePlus 12 on samalla firmansa kymmenen vuotta kestäneen taipaleen juhlan paikka. Muotoilu on se seuraava kehitysvaihe OnePlus 11:sta, joka on toki edelleen mahtava puhelin sekin. Kamera sulautuu hyvin sivulla muuhun runkoon, ja takapuolella näkymää hallitsee Hasselblad-optiikan kamera. Ainoa valituksen aiheeni on, ettei puhelimen mukana toimiteta omaa suojakoteloa.

Käytössä on Trinity Engine, joka on yhteydessä Android 14 kanssa optimoiden tehoa, tallennustilaa ja RAMia. Käyttöohjeen mukaan optimointi lisää akulle käyttöikää puoli tuntia ja 20 GB lisää tallennustilaa.

Jäähdytyksen hoitaa "Dual Cryo-velocity VC Cooling S" eli siis kahden kammion järjestelmä Vapour Chamberille. Ja hyvin se toimiikin. Sain puhelimen lämpiämään vain laittamalla sen lataukseen ja kuormittamalla sitä samaan aikaan niin paljon kuin pystyin. On vaikuttava suoritus, ettei puhelin ole sen paksumpi kuin on.

Akku kesti yhdellä latauksella kolme päivää normaalissa käytössä. Kun virtaa on jäljellä 20%, kestää 80% lukemaan lataaminen 15 minuuttia. Sen jälkeen latausnopeus hidastuu. OnePlusin mukaan kestää 11 minuuttia 0-50% ja 26 minuuttia 0-100%.

Tämä on mainos:

Näyttö on kerrassaan upea ja kirkas. Se on 6,7" 2K 120 Hz ProXDR AMOLED kera LTPO+. Resoluutio on 3168x1440, ja kirkkautta on 4500 NITS. Erinäisin parannuksin vanhat pelit ja videot näyttävät aiempaa paremmilta.

OnePlus 12 on väriltään vihertävä ja musta. Painoa on 220 grammaa. Käytössä on OnePlusin oma versio Android 14:stä ja se on aina niin helppo ja sujuva käyttää.

Kamera on yllättävän hyvä. Yhteistyössä Hasselbladin kanssa mukana on 50MP laajakuvakamera Sonyn uudella LYT-808-sensorilla, mukana on 64MP periskooppitelefotokamera ja 114 asteen laajakuva. Toki mukana on HDR, Hasselbladin MasterMode ja muotokuvatila, ja sitten mahdollisuus tallentaa 4K Dolby Vision -videota. Se on hienoa se. Värit ovat vaikuttavat niin videolla kuin kuvissa myös vähäisessä valossa otettuina.

Äänenlaatu on riittävä. Sen sijaan näytön uutta "Aqua Touchia" en kokeillut. Sen pitäisi parantaa näytön kykyä tunnistaa paineen vaihtelut sateessa märillä sormilla. Infrapunalla toimiva kaukosäädin on saatavilla, jos sellaisen haluaa.

Tämä on mainos:

OnePlus 12 on hinnaltaan noin 1000 euroa mallille 12GB RAM ja 256GB tilaa. Hintaa on noin 1100 euroa mallille 16GB RAM ja 512GB tilaa. Hinta on siis hyvä ottaen huomioon, että kamera on sitä parasta, ja näyttökin oikein kelpo.

Muutaman viikon testaamisen jälkeen harkitsen vakavasti saman luurin ostamista itselleni. Tätä voi suositella.

OnePlus 12 tekee kaiken paremmaksiOnePlus 12 tekee kaiken paremmaksiOnePlus 12 tekee kaiken paremmaksiOnePlus 12 tekee kaiken paremmaksi
10 Gamereactor Suomi
10 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä