Suomi
Gamereactor
laitearviot

OnePlus 8 Pro

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Arviossa OnePlusin lippulaivamalli

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

OnePlus aloitti liiketoimintansa tarjoamalla mukavia puhelimia suurelle yleisölle mukavaan hintaan. Puhelimissa oli mukana haluttuja ominaisuuksia, kun taas vähemmän suosittuja ominaisuuksia jätettiin surutta pois.

Ajan kanssa OnePlusin luurien hinta on kuitenkin noussut, ja malleista on tullut juuri niitä, joita vastaan firma alun perin lähti kilpailemaan. OnePlus 8 maksaa noin 1000 euroa, ja on siis vain hieman halvempi kuin Samsung Galaxy S20+. Hinta ei ole enää muihin verrattuna halvempi, joten kilpailuetu on saavutettava muilla keinoilla.

OnePlus 8 Pro
Tämä on mainos:

Ulkoisesti OnePlus 8 Pro näyttää hämmentävän tavalliselta. Lippulaivamallilta olisin odottanut jotain visuaalista tapaa erottua, mutta meneehän se tietysti näinkin. Kooltaan puhelin on hyvä, samoin kuin siihen käytetyt materiaalit ovat nekin oikein päteviä. Painoa on 199 grammaa, kun taas esimerkiksi iPhone 11 Pro Max painaa 226 grammaa.

OnePlus on kuitenkin saanut itselleen IP68-sertifikaatin, joka on siis erillinen todistus pöly- ja vesitiiveydestä. Mukana on myös Qi-standardin mukainen langaton lataus, ja perinteinen lataus onnistuu lukemissa 5 W. Tuettuna on myös WarpChargen langaton lataus lukemassa 30 W, joka vaatiikin sitten erillisen OnePlus-laturin.

OnePlus 8 Pro

OnePlus on selvästi käyttänyt pohjana ajatusta "jos se ei ole rikki, sitä ei kannata korjata", joten pohjana on käytetty jo valmiiksi toimivaa mallia.

Tämä on mainos:

Näyttö on parempi kuin koskaan ennen: 6,78" Fluid AMOLED QHD + 1440x3168 ja kuvasuhteella 19,8: 9 lukemissa 120 Hz, jolloin pikselitiheys on 513 ppi. Sisätiloissa kirkkaus on noin 600 NITS, ja ulkona kirkkauden saa halutessaan lukemiin 800-900 NITS. Toisin sanoen kyseessä on OnePlusin paras näyttö tähän asti kaikkine väreineen ja kontrasteineen. QHD-resoluution saa päälle samalla kun taajuus on 120 Hz, joksin tällöin akku tietenkin kuluu nopeammin.

OnePlus käyttää näytössä niin sanottua vesiputousmallia, eli lasi kaartuu reunoissa. Toisin sanoen kädessä pitäessä luurissa on helppoa kytkeä jotain päälle, vaikka niin ei ollutkaan tarkoitus. Toivottavasti lasi on tulevissa malleissa selvästi tasainen.

Puhelimen sisuksissa ovat Snapdragon 865 CPU, Adreno 650 GPU, 8/12 GB LPDDR5 RAM, 128/256 GB UFS 3.0 2-LANE ja 5G-yhteensopiva kera X55-sirusetin. Nopeutta siis riittää niin totta vie, ja mihin tahansa käyttöön luuri soveltuu mainosti aina Hearthstonesta Netflixiin Project xCloudiin.

OnePlus 8 Pro

Kamera osalta OnePlus tarjoilee hyvin kunnianhimoisen menon. Keskisiä linssejä on kolme varsin paksussa kamerassa, jotka ovat samassa paikassa kuin OnePlus 7 Pro -mallissa viime vuonna. Päälinssi on 48 M f/1,78, ultra-wide 48 MP f/2,2 ja 8 MP f/2,4. Päälinssi on Sony IMX 689, jolla saa 40% enemmän pikseleitä kuin OnePlus 7 Pro -mallin vastaava. Kaiken kaikkiaan OnePlus saa syystäkin olla tyytyväinen.

OnePlus 8 Pro
OnePlus 8 Pro

Sama ei kuitenkaan päde ultra-wide-linssiin. Se on nimittäin aivan sama kuin OnePlus 7 Pro käytti päälinssinään. Mitään vikaa siinä siis ei ole, mutta yksityiskohtien määrä ei yllä odotetulle tasolle. Onneksi molemmat linssit kalibroidaan samalla Dynamic Rangella, joten värien suhteen ei tule ongelmia. Ultra-wide-linssiä voi käyttää myös makrolinssinä, mikä on varsin mahtavaa.

OnePlus 8 Pro
OnePlus 8 Pro

Telefotolinssi on riittävän hyvä, mutta aivan samoin kuin ultra-widessa, verrattuna IMX-sensoriin tulokset eivät ole yhtä vaikuttavia. OnePlus 8 Pro suoriutuu hämärässä poikkeuksellisen hyvin ja yleensäkin sellaisissa paikoissa, joissa ei ole paljoakaan saatavilla luonnonvaloa.

OnePlus 8 Pro
OnePlus 8 Pro

Värisuodin on 5 MP sensori, joka kytkeytyy päälle käynnistämällä erikseen kamerasovelluksessa kyseinen värisuodin. Ihan hauskahan se on, mutta siihen tylsistyy alle kymmenessä minuutissa.

OnePlus 8 Pro

Lippulaivamallin hinta merkitsee sitä, että OnePlus 8 Pro -luurille pitää asettaa lippulaivamallin vaatimukset. IP68-sertifikaatin, langattoman latauksen ja paremman kameran ansiosta luuria on helppo suositella. Toivottavasti kaartuva lasi korvataan jatkossa, ja värisuodinta mietitään vielä uudemman kerran.

OnePlus 8 Pro on hintansa arvoinen.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä