Suomi
Gamereactor
laitearviot

OnePlus Watch 2 on täysiverinen älykello

OnePlus ja sen uusi kello on iso loikka eteenpäin vanhaan verrattuna.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Muutama vuosi sitten ostin ensimmäisen OnePlus Watchin paremmalle puolelleni. Tavoitteena oli saada perinteiset älykellon ominaisuudet, kuten herätyskello ja terveysominaisuudet, mutta myös laite puheluiden vastaanottamiseen silloin, kun puhelin ei ole lähellä. Jotain kuitenkin puuttui, kuten viestien lähettäminen ja puhelimen peilaaminen.

OnePlus Watch 2 on täysiverinen älykello ja aiempaa laadukkaampi. Se on tehty ruostumattomasta teräksestä ja siinä on 2,5-ulotteinen safiirikristallinen taulu unohtamatta ehkä kaikkien aikojen miellyttävintä hihnaa. Kello on saatavilla kahdessa värissä: Black Steel ja Radiant Steel. Sukeltaessa kelloa ei testattu, mutta ilmoitetusti vastus on 8 Mohs, joskaan sukelluskelloksi sitä ei voi suositella. Mukana on vain 5 ATM ja IP68-luokitus, joskin tämä pätee vain makeaan veteen, eikä siis meri- tai kloorattuun veteen.

Uudet ominaisuudet näkyvät hinnassa, jota on enemmän kuin tuplasti ensimmäiseen kelloon verrattuna. Toisaalta laite on paljon parempi kuin alkuperäinen malli. Ja mukana on vieläpä OnePlus Buds 3 kaupan päälle.

Tämä on mainos:

Painoa on 49 grammaa, näyttö on hieno ja kirkas 1,43" AMOLED, joka tarjoilee OnePlusin mukaan 1000 NITS. Virkistystaajuus on 60 Hz ja sitten vielä 466x466 pikseliä. Numeroina se ei ole paljon, mutta pienen koon ansiosta täysin riittävä.

Käytössä on Googlen älykelloalusta yhdessä OHealth-sovelluksen kanssa. Kaikki on kirkkaissa väreissä, käyttöliittymä on selkeä ja helppo. Mukana on myös dualistinen sisäänrakennettu GPS, ja kussakin on oma antenni eri taajuudella. Toisin sanoen omat juoksu- ja kävelyreittinsä näkee varsin tarkasti katutasolla. Laite tekee kaiken terveyteen liittyvän, mitä siltä odottaakin: se kertoo minun nukkuvan liian vähän, liikkuvan liian vähän ja syövän liikaa. Häpeä siis. Omat liikkeensä voi määrittää 30 cm tarkkuudella. Yhdessä Google Mapsin kanssa juoksureittinsä näkee todellakin tarkasti.

Käytössä on "Dual Engine Architecture", jossa RTOS BES2700 Chipsetillä hoitaa sen reaaliaikaisen toiminnan, kun taas Snapdragon W5 käyttää Google Wear OS 4. Akulla on kestoa jopa 12 päivää, jos käyttää virransäästöä. Valitettavasti en päässyt testaamaan tämän väitteen paikkansa pitävyyttä.

OnePlus sanoo akulla olevan kestoa 100 tuntia, ja se on hyvä se. Lataaminen tehdään omalla laturilla. Mukana on perinteinen USB-C-piuha, ja lataus on 7,5 W. Nopeaa siis on, vaikka 500 mAh akku on aika iso älykellolle. Tallennustilaa on 32 GB, ja RAMia 2 GB.

Tämä on mainos:

Mukana on turhan paljon erilaisia sovelluksia ja asetuksia. Soittoääniä voi säätää äänenvoimakkuuden osalta erikseen. Google Wear OS päästää käsiksi kaikenlaisiin ominaisuuksiin: Maps, Assistant, Calendar ja varsinkin Wallet laajennuksineen Google Playssä. Ja jos on OnePlus puhelimena, saa luurin ja kellon toimimaan täydellisesti yhteen.

OnePlus Watch 2OnePlus Watch 2
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä