Suomi
Gamereactor
laitearviot

Oppo Find X5 on kameraltaan hyvinkin laadukas

Laatukuvaamista keskihintaluokassa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Oppo Find X5 on kameraltaan hyvinkin laadukasOppo Find X5 on kameraltaan hyvinkin laadukas

Kiinalainen Oppo tunnetaan kotimaassaan laadukkaiden puhelinten valmistajana ja myös puhelinten hinnat ovat usein laadun mukaisesti korkeita. Meilläpäin Oppo on kenties hieman vähemmän tunnettu brändi ja ainakin itse yhdistän nimen usein erittäin laadukkaisiin kameroihin firman puhelimissa. Oppo Find X5 on merkin vuoden takainen lippulaivamallipuhelinten sarja, mutta nyt laitteita saa perätipä puoleen hintaan alkuperäisestä pyynnistä. Olisiko nyt siis hyvä aika loikata Oppon leiriin?

Viidensadan euron hintaluokassa myytävä Find X5 sijoittuu nykyään hintalapultaan älypuhelinten keskiluokkaan. Ainakin paperilla puhelin on hintaluokassaan laadukas kapine. Näyttönä on 6,55-tuumainen AMOLED, josta löytyy ominaisuuksia HDR10+ -tuesta 120 hertsin vauhtiin asti. Prosessorina on nyt jo vähän vanhentunut Snapdragon 555, joka kuitenkin on edelleen mukavan vauhdikas suoritin. Puhelin tukee langatonta latausta 30 watin teholla, minkä lisäksi piuhasta luuri tukee 80 watin SuperVOOC-lataamista. Pro-versioon verrattuna perusmallissa on tosin vain 4800 milliampeeritunnin akku, joka kuitenkin riittää monenlaiseen käyttöön hienosti.

Kamera on X5:n selkein markkinointiseikka, sillä kamerassa on laadukkaista kameroistaan tunnetun Hasselbladin brändimerkintä. Ennen isompaa innostumista Hasselblad on kamerassa mukana vain värikalibroinnin osalta, ja muuten kamera on Oppon omaa jälkeä. Kalliimpaan Pro-versioon verrattuna X5 sisältää tosin vain kaksinkertaisen optisen zoomin, ja kuvanvakaus on hoidettu ohjelmistolla raudassa olevan kuvanvakaajan sijaan.

Tämä on mainos:

Tästä huolimatta etenkin puhelimen hintaluokan huomioiden kamera on erinomainen. 32 megapikselin takakamera on erinomaisen erotteleva ja tarkka, minkä lisäksi erityisesti värien erottelu miellyttää silmää. Rautatasolla toteutettua kuvanvakaamista kaipaa oikeastaan vain kuvaa zoomatessa, jolloin ohjelmisto ei aivan tunnu pysyvän kameran perässä. Normiasetuksilla ohjelmistotason kuvanvakaus toimii kuitenkin hienosti. Kuvissa ei ole havaittavissa juurikaan kohinaa, ja kuvaa voi tarkentaa useaan eri pisteeseen itse kuvaustilanteessa. Tämänhetkisen hintaluokan huomioiden kamera on melkeinpä parasta, mitä rahalla saa.

Itse puhelin on tyypillinen patukka, mutta jämäkästi rakennettu sellainen, eikä nitinöitä tai irvistyksiä ole havaittavissa missään. Puhelimen takalasi on toteutettu erikoisen samettisella tavalla, mikä tuntuu kädessä todella hyvältä ja mikä parasta, ei vedä puoleensa näkyviä sormenjälkiä käytännössä lainkaan. Kamerasaareke on maltillisesti nouseva kohouma, joka ei tunnu housuntaskussa terävältä tai muuten häiritsevältä. Liitäntöjä ei nykytyyliin tosin ole USB-C-liitintä lukuun ottamatta lainkaan. Puhelimen mukana tulee myös kuminen suojakuori takakantta varten, ja se istuu luurin päälle sulavasti samalla parantaen jonkin verran otetta puhelimesta.

Pienehkö akku näkyy luonnollisesti akunkestossa, joka onkin Find X5:n heikoin osa-alue. Jos luuria käyttää päivän mittaan aktiivisesti kuvaten, verkkoa selaten ja musiikkia kuunnellen, ei kokonaista päivää akku menossa kestä. Toisaalta nopea lataus on nimensä mukainen, sillä mukana tulevan laturin päähän tökättynä Find X5 lataa itsensä 15 prosentista 90 prosenttiin alle puolessa tunnissa.

Arkikäytössä Oppon parhaaksi ominaisuudeksi nousee sen erinomainen näyttö yhdistettynä hyvään tuntumaan ja maltilliseen painoon. Näyttö kaareutuu hieman puhelimen reunoille ja on kieltämättä hieman liukkaan oloinen, jota tosin takalasin mainio suunnittelu kompensoi hyvin. Näyttöä on todella ilo katsella, sillä värit toistuvat luonnollisina ilman kummempaa saturaatiota ja kaikesta tarpeellisesta saa hyvin selvää. Kuvia käsitellessä näyttöä arvostaa tosissaan, sillä muokkausten vaikutuksia ei todellakaan tarvitse arpoa.

Tämä on mainos:

Tällä hetkellä puhelimessa pyörii tuorein Android-versio, jonka päällä on Oppon oma ColorOS-käyttöjärjestelmä. ColorOS ei oikeastaan herätä tunteita suuntaan eikä toiseen. Se tekee tehtävänsä, eikä onnistu ärsyttämään. Mitään ylimääräistä tauhkaa ei juurikaan ole, eikä toisaalta mitään varsinaisia innovaatioitakaan ole tarjolla. Pahempia ja parempia on nähty.

Puhelimen vauhti yleisesti ottaen riittää varmasti suurimmalle osalle käyttäjistä. Vaikka viimeisintä rautaa ei enää pellin alla olekaan, kaikki kokeillut pelit pyörivät puhelimella silti nikottelematta, ja 4K-resoluution videot rullaavat erittäin sujuvasti. Mitään toimintaa ei tarvitse odotella liian pitkään, ja yleisesti ottaen puhelimen käyttö on mukavaa puuhaa.

Vuosi julkaisunsa jälkeen Oppo Find X5 on hintaluokassaan laadukas vaihtoehto. Tällä hetkellä uudempia X6-sarjan puhelimia saa vain Kiinasta, joten tuoreempaa Oppon rautaa haluava joutuu odottelemaan vielä pitkään. Vielä vuosi sitten Find X5 oli premium-hintaluokassa tiukassa kilpailutilanteessa, mutta juuri nyt se vaikuttaa todella houkuttelevalta vaihtoehdolta erityisesti erinomaisen näyttönsä ja kameransa ansiosta.

Oppo Find X5 on kameraltaan hyvinkin laadukasOppo Find X5 on kameraltaan hyvinkin laadukasOppo Find X5 on kameraltaan hyvinkin laadukas
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Erinomainen kamera, upea näyttö, jämäkkä design, pikalataus on hyvä lisä
-
Akunkesto kovemmassa käytössä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä